• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Selska kola (gumenjak)

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Dečki da pitam ko je inače delal kola kad su bila in?stolari?kovači? Bravari ili ko? Jel ima neka firma još kaj dela kola?
Ima, pogledaj na YouTubeu 😉

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Dečki da pitam ko je inače delal kola kad su bila in?stolari?kovači? Bravari ili ko? Jel ima neka firma još kaj dela kola?
Kola su radili kolari.
Ima u mojoj okolici još jedna radiona ali je pokojni kolar odavno umrl.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
E viš to nisam znal, baš se danas sjetil ko ih izrađival. Da teško da postoji koji još to izrađuje u današnja vremena prikolica svih mohućih vrsta.
Ali bilo bi zanimljivo tak nekog posjetiti u radioni.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Nisam baš proučavao, ali još uvjek ima u svijetu manje naprednih država gdje se voze i izrađuju takva kola. Netko je stavljao linkove kako u Pakistanu repariraju akumulatore,alternatore, itd ,pa valjda ima i nešto o kolariji.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kotač se okival slično ko lagev, samo kaj se na vruče navlačilo....
Da, bilo bi interesantno videti, a još interesantnije upustiti se u tak nekaj.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A je*eš ti to, mene kad nekaj zanima ja to moram probati svojim rukama napraviti pa makar sve skupa završilo u smecu ili na lomači.
Mene zanimala kovačija. Pokojni kovač mi dal da probam pa sam si neke sitnice stukel kaj mi je trebalo. Nikad vatru nisam napravil ali ponekad kad me primi ja si stučem neku sitnicu koju ugrijem u peči.
Tak bi bilo i s kolima da me to zanima ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Imaš ti vremena i preveč, samo kaj ti ruke smetaju za posel ;)
Kak i meni puno puta pa se onda na vreme izvlačim ;)
Nekad bu, ako bu, ako nebu neko nekad bu, ili nebu.... bitno je zapoceti projekt, a najbolje je više projekata započeti pa kak im Bog da 🤭

Najnoviji postovi

Na vrh