Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Da ali kod stavljanja više slika, treba dizati jednu po jednu, jer inače ostane samo zadnja. Bar sam ja tako skužil, pa onda tako delan. :icon_e_wink:
# apokaputus Na onim slikama čini mi se da ti nemaš letvu ili zadnje klizače noža. Znači donji zubi na grebenu moraju biti svi u istoj visini. Neko je pisao kako ih dotjerati u isti nivo (podlaganje limićem). Po meni potpuno krivo, jer niti jedan nije recimo za 1 mm savijen gore ili dole. Treba sve skinuti dole, i onda svakog pojedinačno staviti ih u isti nivo (naravno ako nisu poravnati). To napravti tako da kad je češalj (nož) gore vidjeti koji je u najpravilnijem položaju, i prema njemu poravnati sve ostale. Kako ? Demontirati sve koji nisu u ravnini. Staviti ga na neravnu podlogu da ga možeš sa čekićem udarati i poravnati (gore ili dole), dok se ne poklopi u ravnini. I druga stvar sa zadnje strane noža mora biti letva ili klizači po kojima klizi nož. Kad poravnaš donje zube i staviš letvu ili kizače, nož mora biti potpuno ravan prema donjim zubima, sa što manje lufta. whew):
Zdravo svima, može pomoć
imam kosacicu imt 407 i desava se to kada je upalim i stoji u mjestu cuje se iz menjaca zvuk kao da je bez ulja nesto slicno struganju, kada ubacim u brzinu to se cuje ali puno manje, kada je ugasim i onako na leru guram cuje se kao neko struganje blago receno a kada brze guram sa ugasenim motorom cuje se slicno kao auto koje ide rikvercom onaj karakteristican zvuk.... E sada kada stisnem kvacilo taj zvuk prestaje... Takodje kada pritisnem desnu "rucku" suprotnu od kvacila a pustim kvacilo taj zvuk se ne cuje, i kada je isto ugasena pa je guram i sl tog zvuka takodje nema... Sada me zanima sta moze biti uzrok tome? Da li je u pitanju neki lezaj u menjacu ili je do korpe odnosno lamele? I da li smijem nastavit sa radom sa njom jer imam jos malo da kosim... Unaprijed hvala na odgovoru... Nadam se da sam uspio da opisem problem koji se desava...