Narode...da malo ozivim temu...jerbo iz godine u godinu i dalje muku mucim sa ovom prokletom oridjinale labin kosom.
Nov nos...sve podeseno ekstra. Ostro ko zilet...i opet se gusi u travi jebe zjale Kad stavim one limove velike sa strane onda gusi jos vise sunce joj njeno. I to sve u rikverc sporoj.
Juce od komsije pozajmio za labin kosu ali IMT proizvodnje onu crvenu...em sto kosi kako treba em sto bez po muke mozes u rikverc brzoj kositi a niti gusi niti bilo sta.
Zadnjih dana me hebe opasno ovaj dio dole koji prenosi kruzno kretanje osovine na tamo ako kretanje noza...evo stara slika iz ove teme.
Elem...ako ste pogledali ikad kako je to rijeseno na IMT kosi...kocka je velika skoro 5 centimetara...ama nema boga da tu nesto pukne ili se istrosi.
Na labinovoj kosi dole na nozu stoji ovaj vrag sa sipkom on u sebi ima komad gvozdja...u njemu je malena kockica metalna(originalno bakelit) i u toj kockici je saraf koji se uvrce odozgo za ovaj zeleni dio sto ide tamo amo....
Kako god ja to pravio, koje god materijale koristio to se na kraju uvijek razglodje razjebe pohaba.
Pravio sam od najcvrscih kovanih matica, od sarafa redom 5.8 pa do 12...i svi su na kraju ilii pucali ili dobijali lufta.
Najcesce sto se dogadja je da saraf dole gdje je obradjen pojede metalnu kocku koja se uklapa na ovaj dio u nozu i onda to ima 1cm lufta na kraju...uzmes ovaj zeleni dio mrdas tamo amo 1cm a noz ne ide nigdje.
Jel ima iko ikakvu pametnu ideju kako to rijesiti da se ne razjebaje, ne proglodje i prosiri nakon 2, 3 pokosene livadice?