M
pa neke prevelike razlike nema...prednji pogon imaju modeli starijeg godišta,i prenos preko onog malog kardančića u sredini,a ovi noviji modeli imaju pogon otraga sa remenommboz245 kaže:pozdrav vrijedni ljudi, evo moje nove olt 18 redne sijačice za pšenicu, pa me zanima koja je razlika
između prednjeg i zadnjeg pogona , inače sam jako zadovoljan s njom lijepo sije a i cjena mi nije bila preskupa!
Možeš sijat bez toga,ali nisi precizan u razmaku od posijanoga..mboz245 kaže:nisam ga stavil zato jer su mu zablokirali diskovi , moram to reparirat a sad sam sijao pšenicu i tritikal bez toga :scratch
dali je netko probao, moze li se sa ovakvom sijacicom sijati soja? :scratch
dali je netko probao, moze li se sa ovakvom sijacicom sijati soja? :scratch
ne znam što mi nije prošao prvi post...ja sam na svojoj napravio zaklopke na način da sam na svih 18 otvora izbušio rupe promjera 5 mm, napravio od mm lima kružnice promjera 23-24 mm i isto zavario na osovinice. Osovine su dužine 80 mm, savijene pod kutem od 90 stupnjeva-poluga dužine 20-25 mm. Također, i gume na koje idu plastične cijevi sam zarezao da pritisnu osovinice i da se ove ne bi okretale uslijed vibracija. Krak osovinice koji koristim kao polugu okrenuo sam prema dolje-i radi sile teže da se slučajno ne bi okrenula. Za sve žitarice mislim da neće biti problema kontrolirati protok, ali za nešto krupnije što već ljudi smisle, moglo bi biti problema jer je smanjen promjer koji je u orginalu mislim 24 mm. Nisam slikao, ako treba još pojasniti-biti će. :supz:najlakše na gornjoj strani gdje su one rupe,staviš komad zračnice stare duplo i stegneš sa šelnom i bude držalo jer ako slabo pritegneš bude se otvorila rupa i bacat češ sijeme bez veze i samo po pari