• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Evo i ploce su napokon stigle posle jedno 2-3 meseca cekanja,za sad izgledaju dobro tj identicno kao i originalne.
pozdrav Šidu, bio sam sad na vašaru kod tebe, janjetina odlična, nego interesuju me te ploče dali se zrno usisa u svaku rupu te ga izbaci na mjestu gdje nema vakuma ili je drukčiji princip, jer mi je nelogično ako su sve rupe istog promjera mogu upasti i 2-3 zrna, ja imam rupe bočno na pločama. a ovakav sistem još vidio nisam.

kobac26022

Član
Tu od
25 Kol 2010
Poruka
159
Evo i ploce su napokon stigle posle jedno 2-3 meseca cekanja,za sad izgledaju dobro tj identicno kao i originalne.

Ove sa vise rupa su za soju.
Evo i nje posle skidanja baterija,ostaje jos da se prefarba zavrsnom farbom,nabace raonici,,naprave zagrtaci,ubace ploce i postavi turbina.

koliko jr rupa pločica za soju a koliko za kukuruz ako znaš??

B

BAGERISTA

Guest
Odlično je ispala...................:prayer::prayer:,uređena..do kraja..

North ARMY

Član
Tu od
12 Velj 2012
Poruka
31
Hvala. :D
Na zalost jos nije na kraju radova,sad sledi "fino podesavanje" stavljanje turbine,nalepnice,lancanike podesiti,ram skratiti,zagrtace ispred tockova nabudziti,markire nastelovati,mozda i tegove dodati jer sam cuo da su ovako dosta losi ima jos jedan dan posla ali proci ce i on.
Sad sam bio na pijaci pa nemaju nalepnice,sad cu malo da potrazim na netu pa da im dam da mi urade po uzorku.

dinamo

Član
Tu od
9 Ožu 2010
Poruka
56
hohohoho.....stigla nova agria....
hehehehe.....
ajme veselja....
odmah da se ispričam slike nemoguće uz sporost na bežičnom....
jupiiiii

North ARMY

Član
Tu od
12 Velj 2012
Poruka
31
Nisi pogresio,drugar radi 200ha i kupio je Agriju bez velike dileme,jos nisam skupio vremena da skoknem do njega na cast za masinu.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
imam jednu polovnu sijačicu za kupiti....oltova psk4....ima ma ollufta tu, pa mal tamo....
što ja znam, al ima tko bi znao....pa nek se javi i pokaže prstom na što da obratim pozornost, bio bih mu zahvalan i ponudio ga pićem....
nadam se da kojekakvi na početku spomenuti luftovi mogu se riješiti....
hvala uz činčin

Jesi kupio sijačicu ili još čekaš odgovor?

dmatkovic96

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
163
Nabavio sam i postavio na sijačicu kutije za gnoj, pa evo ako tko ima iskustva s tim da mi kaže koliko otprilike troši 15ice na kom broju jer nju mislim stavljat u sijačicu, a ureu rasipačem i kan u kultiviranju. ako ne nema veze, klafter u ruke i brzo se to rješi..

dinamo

Član
Tu od
9 Ožu 2010
Poruka
56
kupio da...kauboju...
novu agriu....plete kao pleteraj,,,
hehe....malo mi jedino razmaci neodgovaraju kak knjiga kaže no tu je metar pa štelaj...

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
kupio da...kauboju...
novu agriu....plete kao pleteraj,,,
hehe....malo mi jedino razmaci neodgovaraju kak knjiga kaže no tu je metar pa štelaj...

Odlično, tražio si polovnu a uzeo novu! Čestitam!! :gitarist::partyman::partyman: nek te dugo služi!!
Stavi koju sliku da vidimo kakva je.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
kod mene na OLT psk za 15-15-15 otvorim do kraja i baci 250 kg na hektar.

ista je kao tvoja ..

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Koje ploce koristite za kukuruz, koliko rupa i kojeg precnika? Svud mi nude sa rupama 4,5mm a na njoj su bile 5,5mm. Rijec je o Nodetu al ploce pasu od OLTa.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Koje ploce koristite za kukuruz, koliko rupa i kojeg precnika? Svud mi nude sa rupama 4,5mm a na njoj su bile 5,5mm. Rijec je o Nodetu al ploce pasu od OLTa.

Promjer rupe 5,5,a broj rupa hmmmm,trebao bi pogledat:finga::finga:

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
22 rupe su na starim plocama. Mozda da kupim ove 4,5mm pa da ih sam razbusim. Opet ako je sjeme sitnije mozda i netreba bit 5,5.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
22 rupe su na starim plocama. Mozda da kupim ove 4,5mm pa da ih sam razbusim. Opet ako je sjeme sitnije mozda i netreba bit 5,5.

I kod mene su stare ploče bile 4mm,ali smo ih razbušili na 5.5mm,i sad se primjeti da je ljepše nicanje,prije mi je falilo kukuruza u redovima ali sad se to popravilo..I još jedna prednost potreban je manji gas..

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Kod mene je također promjer 5,5 mm ,mislim da ces da 4,5 imat problema,5,5 je nekako najbolje. pogotovo ako sijes sve vrste kukuruza,jer zna bit svakakvih...

a broj rupa neznam,ali zar je to uopce bitno,ako ti sebi naštelaš željeni razmak...

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Ma da, to i ja mislim da na vecoj rupi bolje vuce zrak i bolje drzi zrno.

Na vrh