• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

ljubo_n

Novi član
Tu od
5 Svi 2020
Poruka
1
evo ja imam takvu sijacicu samo bez kutija za gnojivo. uzeli smo ju prosle godine. zasad smo jako zadovoljni. jednodtavna je i precizna. ima fiksni skidac sjemena, ne moras nista namjestavat. radi na vakum kao i olt. samo su ploce skupe. mi sijemo suncokret sa plocama za kukuruz
Na koju kombinaciju lancanika podesis? Pozdrav

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,593
Brzinski sam proguglao...
Nisam ni pod "Gady" ni pod "Hatzenbichler" pronašao ni slično ništa.

Ako i kupiš tako nešto, gdje misliš dijelove nabaviti?

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
1,004
Da li možda netko ima kakvih dijelova za monosem sijačicu PNU4, trebao bi nosače i ulagače za umjetni gnoj, 4 komada...može i od gaspardo, nodet...

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
718
Ono sivo Eolo ili tako nešto najjeftinije fi 45 sam ja uzeo prošle godine jer je tamo bilo najpovoljnije, peso mi je potrgo stara preko zime.

VetMed

Član
Tu od
22 Lip 2009
Poruka
40
Pozdrav svima na forumu. Da li neko zna kolio je teska nodet pneumasem 4 reda ali sa kutijama za gnojivo? Da li bi to mogao nositi torpedo 45?

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
240
Ako je kao oltova i uredna hidraulika na traktoru nosi je. Kod meni radi TD55 pune kutije gnojiva i sjemena jedino naprijed 10 kom utega da se ne diže prednji kraj na jarcima i sl. Možda bi prošlo sa manje utega ali imam ih pa onda nek je stabilnije. 25 kg kom

VetMed

Član
Tu od
22 Lip 2009
Poruka
40
Nema niko kod mene pneumatske sejacice, sve su mehanicke, tako da ne znam ni koliko je teska sa kosevima za gnojivo. Kada nosi 533 i 539 trebao bi i torpedo 45. Ako bas bude problem mogu staviti i koji teg.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,391
Oltova bi trebala biti 490kg s kutijama.. Budeš nosio samo nećeš puniti kutije skroz i nešto tegova napred.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,321
539 može nositi s kutijama, samo po strogoj ravnici i to da su na pola pune s gnojivom.
Ako treba proči preko kakvoga jarčiča, nema šanse, jedino da ima nekih 100 kg utega napred, onda možda nekako.
Za 539 je mjera Olt/Nodet 4 r bez kutija za gnojivo.
A sa kutijama mora traktor biti 50 ks da se radi bez greške.

miha55

Član
Tu od
17 Lis 2015
Poruka
82
Oltova bi trebala biti 490kg s kutijama.. Budeš nosio samo nećeš puniti kutije skroz i nešto tegova napred.
Ja sam uzel monosem pnu 4 i nikak da procjenim težinu sad imam neku okvirnu info.🙃 planirm ju nosit sa zetorom 4911 kojeg smo pojacali sa 120kg utega i trojica (100kg+) kad stanu iza na baterije ne pokazuje nikakve znakove da ne moze baratat sa njom.

Prilozi

• 20241116_105059.jpg
    20241116_105059.jpg
    71.9 KB · Pregleda: 19

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,391
U ravnici svašta ide. Ja sijem s 90ks duplakom pa kad se okrećem gura ga samo ravno gdje je fina priprema i brdo.

Najnoviji postovi

Na vrh