• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SILIRANJE sezona 2006.-2007.-2008.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Re: SILIRANJE 2006

evo ja napokon sutra siliram,pa će bit slika... ;)

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

abrkili kaže:
evo ja napokon sutra siliram,pa će bit slika... ;)

Prvi put siliraš? INaće na našem forumu je malo ljudi koji imaju krave i siliraju.

Ja siliram ili meljem zrno kukuruza u silos sa Sipovim Ciklonom. Silos mi je dugi 9, široki 1,30 a visok 2,20 metra i gazi se naravno nožno. U silos stane oko 14 tona zrna.

CIGANEK1

Dali si razmišljao da nabaviš žabu ili vibro ploču za zbijanje, puno bolje i brže bi se zbilo.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Onda ti želim sretno siliranje :D :D :D :D

Kakav silos imaš? Koliko m3?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

mario:zasada još ne znam ništa,imamo tek jedno jutro kukuruza,šta ja znam koliko će biti... nabavio sam prikolice i još jedan traktor.. silos ćemo sutra napravit priručno,od fosni...

R

Ratarko

Guest

abrkili kaže:
mario:zasada još ne znam ništa,imamo tek jedno jutro kukuruza,šta ja znam koliko će biti... nabavio sam prikolice i još jedan traktor.. silos ćemo sutra napravit priručno,od fosni...

ÄŒekaj malo , ja se sada uplićem gdje mi nije mjesto ali za čega ti trebaju fosne ?
Bio sam kod bratića i silaža se kipa na zemlju te se nabija redovito sa teškim traktorom koji se voza preko silaže , kada se sve doveze i nabije uzme se najlon , sve se prekrije i na najlon se lopatama nabaca zemlja koja se traktorom odore skroz u krug oko silaže . Nema tu fosni . Bratić ima preko 30 krava , da sistem ne valja sve bi mu već pokrepavale .

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

eee...pa ja sam mislio da napravimo onako uzduž par fosni,lakše je za nagazit zar ne?
inače podlogu je brat pripremio sa ralicom je izravnao...

jel tvoj bratić onda stavlja najlon ispod silaže pa ju na kraju 'umota'?

Č

Čugi

Guest

Prošle godine sam kod jednog čoveka video da radi baš ovako kako Ratarko kaže, počeo je silirati pre 6 godina, i uvek na taj način, i nema nikakvih problema.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

I mi ćemo jedan silos spremit na zemlju, da naravno da ide najlon ispod silaže.

Kad se sprema u silos silaža se može bolje nabit jer nikamo ne "bježi", lakše ju je uzimat na betonu jer ispod ne ide najlon i ravno je.

Ako izuzimaš strojno još može nekako kad izimaš samo sa traktorom, ali ako imaš mikser prikolicu sa izuzimačem onda nikako.

R

Ratarko

Guest

abrkili kaže:
eee...pa ja sam mislio da napravimo onako uzduž par fosni,lakše je za nagazit zar ne?
inače podlogu je brat pripremio sa ralicom je izravnao...

jel tvoj bratić onda stavlja najlon ispod silaže pa ju na kraju 'umota'?

E vidiš sada si me ulovio a da ne znam ...
Mislim da prvih godina kada sam mu pomagao definitivno nije dole bio najlon ali sada možda i je , kako sam smotan da sam to zaboravio :scratch , ne znam .

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

pa onda ću probat ovako...stavit one pragove(šlipere, koji budu na pruzi ispod tračnica) okolo da silaža ne bježi bar u početku,i samo tako nagaziti..i tako neće biti puno,kažu da mogu očekivat 60 kubika sa jutra zemlje?

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Najbolje je silirat u silos, ali kad se nema za silos onda će i na zemlji poslužit.

C

ciganek1

Guest

Evo slike mojih silosa. S lijeve strane vidi se manji silos za zrno a s desne silos za cijelu stabljiku kukuruza.
Obrisan neispravan link.

P

paor

Guest
Siliranje 2007.

video by paor (20mb)

[youtube:dd86b]YAzCDyU2zG0[/youtube:dd86b]

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Re: Siliranje 2007.

paor mogao si ubaciti neku slavonsku tamburasku glazbu

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

evo mog kukuruza prije siliranja.ovdje je 'recimo' dobar...
Obrisan neispravan link.

ovdje loš....
Obrisan neispravan link.

a ovdje ubitačno loš.... :(
Obrisan neispravan link.

i krećemoooo.. brm brm...
Obrisan neispravan link.

zbog traljavosti vlasnika silo kombajna i popucalih sajli,ja sam cijelo vrijeme morao sjedit na blatobranu i usmjeravat puhalnik,to vam dodje nešto kao 'A je to'... :? :blackeye
Obrisan neispravan link.

A je to 2... :arrow:
Obrisan neispravan link.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Paor, zbilja super video. Jedino mi se čini da sporo siliraš.

BUdem ja probao isto tako nešto napravit ako ću znat.

Abrkili, nešto mi se vidi da ti je kukuruz presuh.
Stavi slike sa silosa.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

@mario:na nekim mjestima je takav,a negdje je zelen...a tu gdje je suh kao što zvona kaže ima zelene trave.. :) Ali dobio sam savjet da je za ovce bolji ako je malo više suh...jer slabije podnose kiselinu...

P

paor

Guest

zvona kaže:
paor mogao si ubaciti neku slavonsku tamburasku glazbu

mogo sam...

mario kaže:
Paor, zbilja super video. Jedino mi se čini da sporo siliraš.

malo sam usporio da mogu snimati, ali i inače nisam zadovoljan sa silokombajnom, dosta mi je spor u radu. kad poteram, nakupi se neodrezanih (neuvučenih) stabljika na ulazu pa onda kad to sve zajedno krene unutra traktoru i silokombajnu (čuje se kako preskoči lanac) zlo. ove godine imam dodatni problem jer mi je puklo i otpalo pola brusa za oštrenje noževa.
ne znam gdje kupiti i kako zalijepiti isti na svoje mjesto.

ako imaš jači comp, video je najbolje obraditi s adobe premiere ili s nerom (vision expres)

Najnoviji postovi

Na vrh