• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SILOKOMBAJN

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
evo pa pogledajte znaci nije silovanje masine nego opusteno druga brza ili sedma kako ko zove http://www.youtube.com/watch?v=DxbEpiIc6sU

Pa ide drugom, ali vidi koliki mu je kukuruz, a ko zna kako i sjece. Kod nas se traktor nevidi iz kukuruza ;).

Evo ovaj za mene ide dosta brzo http://www.youtube.com/watch?v=ksOkvzWlCKU
Vidi se da ima ucinak, tuce punu dudu konstantno.
Ovaj silo kombajna je kao nas i da vidim ko ce takav da potjera drugom (vjerovatno se misli na drugu imt-a 549, a i ta je sporija nego druga u 539) bez 90-100ks. Kod nas Imt- 539 prati prvom a traktor je 70ks

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
dva su bila u pratnji u toj njivi i imt 539 takodje je isao drugom nema neke razlike 539 i 549 ima malo ali ne toliko a secenje je et kao duvan u kesici veoma je sitno

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
dva su bila u pratnji u toj njivi i imt 539 takodje je isao drugom nema neke razlike 539 i 549 ima malo ali ne toliko a secenje je et kao duvan u kesici veoma je sitno

Pa dobro ako sjece sitno ali opet je kukuruz bas malen, neznam kako je uopste takav kukuruz, jeli to neka postrna sjetva ili ...

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
a i ti si nasao porediti taj traktor i ovaj ja govorim za ova dva veoma to brzo rade

Nisam ja sad nesto poredio ta dva traktora nego pokazujem kakav ucinak ima traktor kada ide brzo jer se kod ovoga bas vidi da tuce punu dudu na silo kombajnu, a to onda mora biti i dobar ucinak.
Nemoze bas biti ekvivalent kolikom brzinom traktor ide ili koliko hektara isilira vec koliko mase isilira. Jedan silo kombajn moze ici i brze i vise ha isilirati, a drugi opet ici i sporije i manje ha isilirati a opet imati veci ucinak u odnosu na prvi u pogledu kolicine silaze

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
oko 200 metara je duga ova njiva i za 6 redova kukuruza napuni ovu prikolicu sa ovim stranicama nije da je mala

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
ma nije to nesto mnogo ja sam sa ovim 549 dv a ovaj mi radi usluzno nije to moj ursus i kombajn i ja sam se cudio sto ga pratim 2 brzom

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
koju FAO grupu sadite za silažu i koje hibride sadite,kod nas ove godine bude jako malo dobre i rodne silaže jer nas večina sadi kukuruze po ljulju a ove godine to i nije bilo dobro rješenje radi suše ,2009 na mojoj jednoj parceli 430m izmjerene duljine i 4 reda samohodni tehnostrojka od 10 t puna ,znači nekih8-9 tona zelene mase,to je bio kukuruz ,teško da ga budem postigao do iduće godine:axe:

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
ja sam vec rekao nije bio silazni kukuruz a i susa je malo zezala ako vam se cini toliko mali a 200 metara njiva duga a ova prikolica sto je vozim puna od 6 redova pa et procjenite oko 6 tona silaze je u njoj

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
ja sam vec rekao nije bio silazni kukuruz a i susa je malo zezala ako vam se cini toliko mali a 200 metara njiva duga a ova prikolica sto je vozim puna od 6 redova pa et procjenite oko 6 tona silaze je u njoj
druze u ovakvu prikolicu kakva je ne mopze stat vise od 3,5 tone mi smo pordavali silazu farmi i maximalna tezina je bila 3,7 t i to silirano po kisi zbog tezine tako da jedno 2,5 do 3 tone ima u njoj izvini al to je istina pa ti kako hoces

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
mozda klasure al ovde je vecinom bio plod ovo je vagano 5.5 tona ne moras verovat necemo se prepucavati

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
evo jedan mali snimak danasnjeg siliranja [YT]http://www.youtube.com/watch?v=DrUZIdFqa6w&feature=channel_video_title[/YT] i malo slika zao mi je sto nije bilo vise al umorno se bilo bice sutra vise a evo i ogled od kolege danas mu dlazili iz NS
prosjecna potrosnja 4 lit po prikolici otprilike 3 tone

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
prosjecna potrosnja 4 lit po prikolici otprilike 3 tone
Uuu pa zekan opasno trosi, 4L po prikolici pa njemu nemoze rezervar izdrzati cijeli dan :scratch.
Kod nas je Steyr trosio oko 2.5L po prikolici, a bas cemo vidjeti koliko ce ovaj novi :drinkers:

A evo malo i slika stroj se sprema za akciju

Uploaded with ImageShack.us

A.a.... Kako mi stoji ovaj dodatak? :rolfer:

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
ne znam kako kod tebe al kod mene dva covjeka gaze prikolicu cijelo vrijeme i uz to nazanjem je za 15 min ima negdje video kad stanem da je nagaze

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
ne znam kako kod tebe al kod mene dva covjeka gaze prikolicu cijelo vrijeme i uz to nazanjem je za 15 min ima negdje video kad stanem da je nagaze

Kod nas mi rijetko koju gazimo posto je onda problem kipanje, a i to nam oduzima puno vremena, ali opet u nju nemoze stati neznam koliko vise u odnosu na to koliko vise potrosi da ju nazanje, a kos nas ju je Steyr punio za nakih petnaestak minuta.
Koliko brzo gonis silo kombajn, koliko km/h ili kojom te prati imt 539 (posto je on naj cesci ekvivlent, a i uvjek se nadje u silazi :madmana:)

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Kod nas mi rijetko koju gazimo posto je onda problem kipanje, a i to nam oduzima puno vremena, ali opet u nju nemoze stati neznam koliko vise u odnosu na to koliko vise potrosi da ju nazanje, a kos nas ju je Steyr punio za nakih petnaestak minuta.
Koliko brzo gonis silo kombajn, koliko km/h ili kojom te prati imt 539 (posto je on naj cesci ekvivlent, a i uvjek se nadje u silazi :madmana:)
idem brzinom malo vecom od normalnog hoda a prikolicu kopcam za kombajn jedino na parceli se pratim a nikad nisam ja pratio tako da ne znam mozda 1 i gas na jedno 1000 obri vidis u mene gaze i jos im puno 20 km prikolicu sto odvucem 3-5 Km

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Pa tako negdje je i kod nas, kinezom prvom na leru, a 539 prva i srednji gas. Mi se vecinom pratimo posto je parcela velika, a samo kada prosjecamo kacimo prikolicu za kombajn.

Neznam koliko se smije maksimalno brzo potjerati silo kombajn a da mu neskodi?
Neki dan smo bili kod jednoga covjeka i on ima PZ- ov kombajn i goni ga 12km/h sto mi se cini dosta brzo i moglo bi mu dobro skoditi :scratch

Na vrh