A danas sam išao k ujaku po silokombajn da ga dovezed doma i kompletno rasturim i pripremim za sezonu.
Pa smo imali takvo veselje kakvo u zadnjih 30 godina od kad deda ima silokobajn nije nikad doživio.
Nagnjezdile su se ose u kombajnu ispod zaštitnog lima nad prijenosnim zubčanicima, a druga polovica ispod šasije, a iza bubnjeva na izlazu ka ploči s noževima. Uglavnom bilo je strašno kad smo cimnuli kombajn i kad su krenule van.
Deda je dobio 7 ugriza u vrat i glavu, a ja 3 po rukama.
Prvo smo ga potpalili:biggrin: još u šupi da ih probamo rastjerati...
Djelomice je uspjelo pa sam ga na sajli izvukao van...e onda smo tek vidjeli o kakvom se gnijezdu radi, al samo ono kaj se vidjelo iz vana...tu je bilo još malo potpale i taj vanjski dio gnijezda je izgorio...
A kad sam došao doma i krenuo u demontažu limova i sva sreća kaj sam prvo skinul taj gornji lim jer sam sumnjal da bu tu još moglo biti osa...i pogodil sam, dobro kaj se nisam šlagiral od straha dok sam videl ovo...
I onda brzinska reakcija s malo vatrice i uspješno potamanjene...
Na kraju krajeva sam zaključil da je bilo toga svega skupa za oko punu kantu od jupola, uglavnom usro sam se od straha danas, bemti silokombajna i ose, al je gorilo dok smo ga potpalili....hehe, ajd fala Bogu sve je na kraju dosta dobro prošlo.