protunoz mora imat dbr ivicu primjeti se da nije potrosena a bas ta matica sa osiguracem pa se zavrce i odvrce sta god ti trba pitajdečki trebal bi malu pomoć do prije par godina sam imao mengele silokombajn, a sad sam kupio pottingera pa imam poteškoća oko noževa i podešavanja sječke...... jučer sam izvadil protunož na pottingeru mex2. on se okreće na 4 strane i drže ga 4 šerafa m10. e sad 2 strane su već potrošene, pa me zanima da li ima tko sliku novog protunoža ili da mi barem objasni, da li samo rub mora oštar bit ili mora cijeli nož bit 100% ravan??? po mojoj nekoj logiki je bitan samo rub da nije poderan i da je ravan pa me zanima vaše mišljenje koji su se već susretali s tim....
i gdje se podešava krupnoća sjećke čim sitnije da je.... mislim ima neka matica na glavnom rotoru sa zadnje strane. da li to ima kakvu ulogu ili????
hvala....
Samo ti njega spusti ja sam se 5 god mučil dok nisam spustil valjak čak sam produžil šarafe od tad je ok a od 1991 je kod mene potrošil druge noževe .razmak kod mene je 0.2 milimetra vjeruj da sječe bolje od bilo kojeg a imal sam mengele sip kemper .
Ja ga tjeram sa 560 ide skroz lagano možda ti je išel teško radi velikog razmaka moj je onaj kaj ima dole dvije elipsaste tanjurače tak da ga trava ne muči jedina mana težak i onaj dio kaj ruši kukuruz mora biti niže sad ja malo siliram do 3 rali a i trebal bi treče noževe no zaboravil sam protunož možeš i navariti .
samo jedno pitanje.imam pöttinger mex OK i ako mi neko moze tacno reci kako se nozevi ostre?