Ma 2 majstora su probala i nisu uspijeli, navarivali i cjevi kojekakve i nemože neide...
skines lanac na pogonu, odvrnes maticu iznustra Kljuc 19 hvata svuces lancanik. Onda skidas one crvene "kljunove" naprijed sto nedaju da kukurz ispada na stranu,skidas one limove pored vertikalnih valjaka koji sijeku travu imas rupu kroz koju proturis neku dugu cijev kojom udaras u osovinu i izbijas sve zajedno i turbinu i osovinu i onda nosi pod presu il izbijaj osobinu macolom samo pazi da ne ostetis navoj ili one zubce za lancanik. Da sprijecis ostecenja uzmi hrastovo drvo ili kocku aluminija5x5 i neces ostetit nista. Et za informaviju cisto 2 lezaja sto su unutra su 60 €Ma i grijano je, nitko nema takav radapciger ali probano je skidati nečim i jačim od radapcigera sa vijkom M 18 i savio se neide, možda je krenuo 1 milimetar ali neide dalje dva majstora su odustala, ovaj jedan kaže može skinut ali nešto mora puknuti. Dali se može skinuti tamo unutra kod zupčanika što ide preko njega lanac pa izvući sve komplet van sa osovinom kaže majstor jedino tako pa će staviti na prešu?
gornji uzmi samo zadigni dok ne izbijes nece ti smetat samo pazi da sta ne ostetis s te strane je dvoredni lezaj i pazi kako su ti poredane feder podloske iza jednorednog lezajaHvala na odgovoru.
Ja nisam bio kada je grijano, majstor je griao ali nije jako zato što je nabavio veliki radapciger i kaže da ne mrda, da je pokušao sa grijanjem i radapciger i nemrdao opet ali veli da nije jako griao da nebi oslabio materijal.
Kako se skida taj kardan, imaje dva unutra, ali gornji mi samo smeta, na njemu nema ono za skidanje kao na običnom kardanu?
Slikano je prije grijanja pa se tragovi grijanja nevide. Pokušat ću sada kako mi je rekao član FeLiXxX.
gornji uzmi samo zadigni dok ne izbijes nece ti smetat samo pazi da sta ne ostetis s te strane je dvoredni lezaj i pazi kako su ti poredane feder podloske iza jednorednog lezaja
Izvadito je sve hvala na odgovorima.
Još me zanima dali bi se mogli staviti kineski ležaji pošto je velika razlika u cijeni (godišnje siječe samo 5,6 jutara)?
Ovi što su na njemu ležaji jako dobro izgledaju i ne klimaju izgleda da se osovina malo pojela...
Protunož je pojeden pa smo ga samo okrenuli kontra valda može i tako.
Za sada je sve riješeno jedino neznam koliko moraju noževi biti blizu protunožu, sada je negdje odprilike 4 mm?
po meni zasvino od snage traktora manji traktor vec razmak veci traktor manji razmak. Po meni najbolji rad ima oko 3-5 mm tad kombaj ne pravi one"dlacice"Za sada je sve riješeno jedino neznam koliko moraju noževi biti blizu protunožu, sada je negdje odprilike 4 mm?
po meni zasvino od snage traktora manji traktor vec razmak veci traktor manji razmak. Po meni najbolji rad ima oko 3-5 mm tad kombaj ne pravi one"dlacice"