Radio sam sa Pottingerom i zamjenio ga za Mengele i preporodio se!
Imo sam ga oko 6 godina i ja sam se preporodio al je po meni pottinger jace konstrukcije a kod mene nije imo problema s manjim kukuruzom nakon promjene guma na uvlacenju
gdje ima kupiti te gume za uvlacenje za mengele mb 290
MB 200, 220, 280, 290 su sa diskom dok je MB 350 Turbo sa dobošem. Zato je kod ovih prvih lanac a kod MB 350 kardan, razlika je u načinu rada. A nije lanac loš samo traži redovno podmazivanje. Kod MB 290 je dvoredni lanac i ima samostalno kontinuirano podmazitanje u toku rada i nema nikakvih problema s njim.[/QUOTE]
isti slucaj kao i kod mb 280 dvoredni lanac i podmazivanje kontinuirano
[/QUOTE]Ovdje ti je osigurač:
Uploaded with
ImageShack.us[/QUOTE]
tu jelde idu ko dva mala klina sa dvije strane i preko poklopcic tako je bilo kad sam skido al mi nije nikad puko a lanci su mi svi pucali osim ovog kod ovog osiguraca cak i ovaj sto pokrece valjke za odsijecanje
[/QUOTE]Lanac kupuješ na metar.
Čini mi se da si prije početka pregledao ležajeve i piksne ali izgleda da nisi dovoljno obratio pažnje na lance, a oni su najviše opterećeni.
Kojim traktorom siliraš, koliko je KS? [/QUOTE]
sta mislis kolko mi treba evropljana da zamijenim sve lance da ubacim nove piksne idu nove lezajevi na " nozevima" su dobili malo lufta ide promjena 40 €dvoredni i 10 € jednoredni a traktor je 85 ks turbo motor 4156 ccm (ako ti sta znace )
EDIT ovaj internacional mi lici dosta na pottingera[/QUOTE]