• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Situacija u Agrokoru - monitoring i analiza

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
država je vlasnik i AC , pa vidi gdje su ..zaviri i u podravku , končar , osiguranja , itd

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Neće država ništa nacionalizirati, ni na koji način ući u vlasništvo.
Lijepo je bilo dano javno priopćenje iz Agrokora - da Agrokor nema nikakvih dugova prema državnom propračunu. Sve je namireno.
Tako da samo možemo sanjati da deseci tisuća oranica koje je Todorić kupio za bagatelu neće završiti u ruskom i bog te pitaj čijem vlasništvu.
Doći će nam, kao u Bjelorusiji, - kinezi, rusi, bog te pitaj tko kao vlasnici, a naš će narod gutati prašinu u traktorrima kao najamna radna snaga na minimalcu.
A šta smo zapravo i sada - dakle - ona otrcana, stara - na zapadu ništa novo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Još jednom se dokazuje (pra)stara tvrdnja:
Hrvati su uvijek bili dobre sluge, a nigdar dobri gospodari.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
nisu rusi i ostali kreditori bedasti...dali su mu lovu da kupi pola države, a znali su da im nema od kuda vratiti...pa jedva za kamatu skupi...
...i umjesto da navuku na sebe bijes javnosti ako bi pokušavali kupovat hektar po hektar ili firmicu po firmicu, budu rusi lijepo sve u paketu zeli...odjemput!

tak nam i treba...i kaj nas prije operušaju, prije budemo normalan narod...ovaca koje bleje...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Svojedobno kad se hvalio kako posjeduje trecinu Baranje izjavio je kako ga strasno zivciraju male parcele u privatnom vlasnistvu. Nekonkurentne. Takve su i moje parcele pa evo kao i vecina drugih uspjesno poslujem.

Odavno se vec zna da rusi pripremaju teren svojoj zapadnoj braci, gdje ce rusi biti gazde, a komsije upravitelji, od Vukovara pa tamo do Madarske. Od Vupika do Belja.
Kad nece oruzje oce novac.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako bi Todorić upisao školu stranih jezika koji bi prvi učio ??:icon_scratch:

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Ruski jako dobro zna.Najvjerojatnije Djevičanske
otoke ,Tenerifi ,Maldivi i sl.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a zašto krivo razmišljate , njega sad reba za premijera da opelješi zamlje u okruženju

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Neznam spada li ovo ovamo, jer pod smiješne slike svakak ne spada:
komnetar1.jpg

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
nisu rusi i ostali kreditori bedasti...dali su mu lovu da kupi pola države, a znali su da im nema od kuda vratiti...pa jedva za kamatu skupi...
...i umjesto da navuku na sebe bijes javnosti ako bi pokušavali kupovat hektar po hektar ili firmicu po firmicu, budu rusi lijepo sve u paketu zeli...odjemput!

tak nam i treba...i kaj nas prije operušaju, prije budemo normalan narod...ovaca koje bleje...

A gdi je sad Francek da zdigne ruke i poviče - IMAMO HRVATSKU

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
A sprdačija , eto što je postignuo nema za platiti struju hepu.
Novi kredit ce rješiti situaciju koji mjesec i tako u krug dok nedođe kraj a blizu je.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Problem je da je to bilo predvidljivo, a situacija u kojoj smo sad je ravna nacionalnoj veleizdaji.
Nostradurus bi rekel da se za to više nikome nemre suditi, jer bi u istu ekipu pripal i L. Rajić.

Dakle, proizvodnja hrane polako ali sigurno prelazi u strane ruke. Bit ćemo gladni na svojoj zemlji i u svojoj domovini, koja je svakim danom sve manje naša.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Propast Hrvatske poljoprivrede je ko i smak svijeta- najavljuju to svake godine.
A ipak smo još tu. Ne vjerujem u to,i ne razbijam glavu.
Ako smo preživjeli uz Todorića,preživjet ćemo i uz bilo koga drugog koji sjedne na njegovo mjesto.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Agrokor je odavno prerastao ono što bi jedan trgovac u jednoj državi smio bit. On kontrolira zapravo cijelu ekonomiju a to se nije nikako smjelo dogovorit.

Ja sam osobno protiv ikakvog petljanja države za spašavanje Todorićeve guzice.
Ako nemožeš plaćat, Zapljena cjelokupne imovine i bajbukana. Kako mogu globit onog sirotog dedu koji je napravio par vjenčića i prodavao ih da bi imao što jest za Božić, ili onu babu što je prodavala koji paket jaja i kakvu salatu što je imala?? Šta nismo svi jednaki??

U interesu svih malih poljoprivrednika proizvođaća je da se taj sistem sruši, resetira i ukine taj monopol. Apolutno nemam ništa protiv njegovih maloprodajnih trgovina i neće radnici u slučaju reseta spast na državni proračun. to su sve uhodane trgovine i pitanje je samo tko će ih preuzet....
Jednostavno treba prekinut taj lanac kojim drži sve od najmanjeg proizvođaća do plasmana na tržište, pa čak i građevinu, maketing itd......

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
U cijeloj toj priči i zavrzlami .... Mislite da netko misli na nas ( pod "nas" mislim na male nebitne i obične ljude ) ??! Mislite da bu netko nas pital kaj bi bilo najbolje ??! ONI gledaju samo lovu i korist i za ništa drugo ih nije briga. Sve mi je više žal kaj djecu imam i kaj žive u ovoj bjedi od države. Bojim se kaj njih čeka u budućnost, jer sve ovo nejde na dobro. Kak ZJ veli - sve manje toga je Hrvatsko u Hrvatskoj. A kad nam jaram stavi neki tuđinac, on bu nas ogulil ko Mlećani Velebit. ( tak su nas učili u školi ).I ostat će nam jedno velko ništa. Jedino ak se najde niki munjeni patriot pa napravi generalnu frku oko svega i pokrene taj kukavički hrvatski narod na puk....

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Vidim da svi pisemo srcem vise manje...sto je svakako razumljivo,
vjerovatno i oni sta ne pisu, sutu srcem...od kojekakvog straha.
Ja nekako ne ocekujem od sistema nista dobro ni nista nevidjeno, mislim da cemo mi mali i obicni i dalje zivit onako kako se znamo snac.
Volio bi kad bi iz ove sitacije manje pdvom pokrili stetu, ali itako oni to rade svaki dan na ko zna koliko mjesta, a mi o tome ne znamo.

Ali strucno me zanima sto ce bit iduci potezi, gotovo sigurno ulazak u upravljacku strukturu, vidit cemo oce li bit potpuno izbijanje Todorica iz cipela...pretpostavljam da nece, da ce ga koristit kako im pase...mozda cak ostane i isturen

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
država mu dala sve i on sve upropastio.
i to je tako nit ko brine o nama , pa nemoramo se mi sekirat za agrokor .
Nama ništa biti neće.

Najnoviji postovi

Na vrh