• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Situacija u Agrokoru - monitoring i analiza

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Todora ne treba čuvat, zna on i sam. A bratstvo i jedinstvo se već 4 puta u jednom stoljeću raspalo, pa ni o tome ne treba misliti.
Eto, izgleda da će i u Hrvatsku konačno ući kapitalizam. Kao u Švedskoj, Francuskoj, Luksemburgu i ostalim zemljama trulog zapada. Nadam se da je ovo posljednje zbogom crvenoj bandi. I radostan sam što je moj desetogodišnji bojkot Agrokora konačno urodio plodom. Još da i tu Petrokemiju (koja je prošle godine imala, kako tvrde, SAMO 80 milijuna kuna minusa) privatiziraju, pa da živimo ko civiliziran svijet.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Lex agrokor je trebal promijeniti i pravilo jamstva osobnom imovinom, tak da ona nemre biti izuzeta iz odgovornosti vodećih ljudi firme, iz čije dobiti je i nastala.
U beskućnike svi i sve im zaplijeniti....druge kazne im niti ne treba.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,586
ZJ,
to se nažalost more dogoditi samo malim dobavljačima koji imaju obrt. Nisam siguran, ali mi se čini da i OPG-ovci jamče svojom privatnom imovinom.

Svi oni koji u startu razmišljaju o muljanju otvaraju firme, obično u iznajmljenom prostoru, a pokretna imovina je na lizing. Posljedica toga je pušing njihovih vjerovnika (dobavljača).

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Ak nema materijalne odgovornosti za postupke, nema ni odgovornosti.
Vidi stanje u državi.
To je bila prilika promijeniti ovim zakonom, ali naravno nije.
Svima koji donose strateške odluke trebaju biti jasne posljedice njihovih postupaka.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ipak zatvorili pipu od plina. I sad bi onog bilmeza od Popijača trebalo JAVNO pitati - I kaj sad ? Si rekel da nema šanse da zapreju plin !? Baš me interesira politički odgovor !? A zna se kakvi su njihovi odgovori - tak vele da niš ne vele !

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
HDZ-ov kadar, a ne privrednik.
Sjetite se, ni kak ministar nije valjal, a kak bu valjal kao predsjednik uprave???

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
vidim ja ima ovdje nekoliko stručnjaka za rješenje problema , ali hrvati ko hrvati doveli nekog alvareza muzikanta , haha

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Da Hrvati nebi bili opet krivi :)

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,002
RIješen je plin koliko imam saznanja...Popijač se pokazao moram priznati,isplatio je i plaće da nebi bilo kakvih blokada(inače je oko 14 ili 15. u mjesecu plaća)...

PPD je pokazao mišiće,ali ima ona druga strana medalje, kome će prodati tu količinu plina ako ne petrokemiji?
Petrokemija mu plaća po malo,reprogramiran je dug,kako je i bilo dogovoreno..

A plin je dogovoren iz 2 izvora,Ina i PPD,svaki svoju količinu prodaje..
Mislim da je bila usporedba da koliko Zagreb dnevno potroši plina,toliko petrokemija u satu potroši..ali fora je u tome da i po ljeti istu tu potrošnju petrokemija dere,dok Hrvati kuhaju i griju vodu na plin...
Isto tako 1 lipa manje u cijeni plina ispada oko 7 milijuna kuna manje godišnje petrokemiji...
Tek toliko da si zamislite koliko je to zapravo puno ta jedna lipa:)

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Hrvatska ima malo više od 4 milijuna menadžera, sportski izbornika, agronoma, inženjera građevine i političara.

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Ajd ne pametuj, jer i ti si jedan od njih...
Ni jedan se posel pri nama ne napravi niti kak treba niti do kraja. Pogledaj samo najnoviji primjer: ZG zračnu luku.
Ljudi su se nadelali, a izgleda kak gradilište. Čak ni nije dobro isprojektirano.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
I tako veli Todorić sinoć da je predao Agrokor državi - nisam shvatila znači li to u državno vlasništvo.
Ima li namjere država garantirati plačanje novih isporuka robe dobavljačima u dogovornom roku plačanja, a dosadašnji dug prolongirati za kasnije plačanje ili barem većeg djela isplate, ima šanse održati stabilnost poslovanja.
Banke bi izgrizle kompaniju ko gladna pseta da nije napravljen ovaj potez - svaka čast Plenkoviću - i hrvatsko selo bi ostalo sa gaćama na štapu.
Ono što me zbunjuje je taj termin dobavljača - firme dobavljači. Na primjer Agrofruktus. Matijevič se predstavlja - tako je nastupio i u Otvorenom neku večer - kao firma dobavljač Agrokora - dakle, zasebna firma koja nema osim poslovne suradnje doticaja sa koncernom, a zna se da je Agrofruktus dio Todoričevog portfelja onih dvijestotinjak firmi koje on ima u vlasništvu. Kao i Ledo, Jamnica...... Ispada da Todorič nije plačao sam sebi - Agrofruktus ne plaća po tom diskursu meni, ali ako se Agrofruktus naplati iz - predpostavimo stečajne mase da je odlučeno da koncern ode u stečaj, da nije dogovoreno ovo sad rješenje da ga preuzme država - tada bi Todorić zapravo dobio novac od sebe. A pitanje je u kom bi obimu Agrofruktus isplatio proizvođače.
Koje su to bedastoče. Makinacije. A pravno sve čisto. Od sebe kupujem, sebi ne plaćam, kada dođe do kraha, koliko bude moguće platiti ću sebi, a stvarnom , onom primarnom malom proizvođaču će se nakom namirenja i profita za mene baciti išta ili ništa da oglođe koske. A dobit od prodane robe, maržu - zaradu, sam spremio na svoj privatni račun.

Predpostavljam da je vlada toga svijesna, ministar poljopprivrede stoji uvijek iza Plenkovića što bi trebalo značiti da se baš o tome razmišlja i vidi gdje je problem.
Ili sam ja samo naivni utopist?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,586
Nadam se da nisi, no, po drugoj strani ????
Ništa ja više ne vjerujem političarima. Da su imali namjeru zaštititi izvorne male dobavljače, bilo bi to definirano u zakonu. Također je trebalo zakonski odrediti da vlasnik iz imovine koju je stekao iz poslovanja koncerna pokriva troškove sanacije. Zamrznuti imovinu.
Vrlo je moguće da bumo imali novi kutleraj.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,759
Izgleda da još uvijek nismo naučili kako stvari kod nas funkcioniraju.
Ja nažalost donekle znam neke stvari, jer sam tri godine radio za dotičnog lika !:(devil):

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
Država će vratiti dug, a država su građani ove zemlje.
Poruka koja se sa ovim prihvačanjem duga Agrokora šalje drugima, je- samo se vi zadužujte i bogatite, mi ćemo vratiti dug.
Največim djelom ljudi odlaze iz ove zemlje jer su ogorčeni kako ova država funkcionira.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Jučer sam dobio poziv od uljare s kojom imam ugovor,otkazuju proizvodnju,Todo im ostao dužan novce,bio je najveći kupac i ne usuđuju se ugovarati veće količine jer ne znaju hoće li to tko otkupiti... Bit će bar nešto zemlje na ugaru jer kukuruz se ne isplati.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,375
Pa naravno, do ovoga uopće nebi trebalo dolazit da to funkcionira kak treba.

Dok se spomene na radiu "40 godina sam stvarao i sad to dajem državi, ponosan sam"...
Dojde mi i da radia i da todorića zlupljem. Zatvor i amen... Kojih 40 godina... Joooooj....

Najnoviji postovi

Na vrh