• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SJENAŽA (travna silaža)

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Otvorena jutros!! Inače se radi o sjenaži lucerne i sjenirana je 14.5.
sam0283g.jpg
[/URL][/IMG]
sam0284hl.jpg
[/URL][/IMG]

Posljednje uređivanje:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Je, imam sječku, malo ide krupnije jer sam povećao brzinu uvlačenja, prije je bilo presporo pa mi je štopalo, sada kako sam povećao brzinu, ne mogu mi navesti prikolica koliko nasječkam, a i ovo pri kraju je bilo sušje pa je i zbog toga još malo krupnije..

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
jel to samo pokriveno tim crnim najlonom, nemaš podfoliju ispod?
Kakva je ta sječka sa kojom siječeš, može li koja slika? Čime si kupio na njivi, jel možda samoutovarna bez noževa kad koristiš tu sječku?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Samo najlon! I sa kraja je i dole na podu, sve takav crni najlon..
Sječka je ova, samo pograbljam prije nje i to je to..
dsc0023ya.jpg

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Pa to je vučeni silokombajn za travu. Čime ga vučeš, kojim traktorom?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Je vučeni silokombajn za travu, ali je i sječka jer sječka, a sječka je kraće za napisati pa sam zato napisao..:)

Pogonim ga sa Zetorom 5320, probano sa IMT 539, on ne može, njega guši.. U prvom odkosu lucerne, gdje je lucerna bila pravo dobra, idem 3 sporohodnom na 2000 okretaja motora..

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
ta sjeckara je super stvar za manja gospodarstva...imam i ja takvu,nekad kad smo imali manje onda smo svaki dan vozili zeleno..u austriji sam bio na jednom gospodarstvu 30 krava, lik ima prednju sjeckaru,heder 2,2 i tjera ju s fendom 130ks i ima heder za kukuruz 3 reda...ja sam svoju vozio sa ursusom c335 odma kosis i kupis..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Na ovo u Austriji što si vidio misliš na kombinirani silokombajn?? Na mom je heder 180, al ja pograbljam i onda kupim nekih 2.5 metra, al kažem kad je lucerna vrhunska..kada je loša onda se i više grablja u jedan red..

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
bas to,kombinirani silokombajn:) jel nije malo lucerna prestarila?djeluje mi dosta slamnato..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ako imaš koji video u radu s tom sječkarom daj ga postavi na youtube.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Nemam video, vidiš da nemam ni slika čak..:)

Evo tuđi video. Moja je više kao ova što ju sa Belarus-om vuče, a ova što ju vuče sa Zetorom mi izgleda lošija.. Ja vučem prikolicu iza sebe, ne radim kao oni..
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=1gYSBsHKSaM[/YT]
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=GQtEi5za8mg[/YT]

Posljednje uređivanje:

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
kako se Zetor ponaša sa tim silokombajnom, ima li dovoljno snage? Jesi li koristio inokulante u ovoj sjenaži?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ima dovoljno snage, ide bez brige..Možda bi mogao i IMT 549 tjerati, samo što mi je lakše sa Zetorom zbog upravljanja sa sječkom, tj. trpanjem u prikolicu! Nisam koristio inkulante, no jedan član foruma mi je to preporučio da je to dosta korisno pa ću sljedeće godine vjerovatno ići sa inkulantom...ovako kraj zidova zna biti pokvarenog malo, ništa strašno.. Sa inkulatnom bi bila brža prerada sjenaže i vjerujem da bi to izbjegao, a i dobio bi na kvaliteti..

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
I mi napravili sjenažu, mali poljoprivrednici, samo 13 bala...na površini od 1,5 jutara...kombinirano-lecerna sa ljuljem, ljulj talijanski te prirodna livada!
sve u svemu, kvaliteta mase je odlična, drugi otkos bude u sijeno!
košeno je 10. svibnja! kasno, al godina je takva kakva je....

I došel kolega sa rajkom i novim/starim omotačem malo da se pokaže kak stroj dela!
nema kaj, omotač je odličan! kvaliteta iznad svega!

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Lijepa balirka,kako se zekonja drži sa njom u zeleno baliranju,a što se tiče susjedovog omotača,sa takvim radi i jedan moj ,kaže da je to profi omotač i tko god da ga prodaje ,nalazi kupca odmah,:rolleyes:

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
Lijepa balirka,kako se zekonja drži sa njom u zeleno baliranju,a što se tiče susjedovog omotača,sa takvim radi i jedan moj ,kaže da je to profi omotač i tko god da ga prodaje ,nalazi kupca odmah,:rolleyes:

Ma ide zeko, sasvim solidno!

Na kraju je malo osjeti, kad je nabijam, no ništa teže nego što je to kad radi u sijenu!
Inače, radi sa 8 noževa...i sasvim fino reže, puuuno bolje nego da nema noževa!

Ma omotač je vrhunski! Stvarno, napravljen je odlično!

VetMed

Član
Tu od
22 Lip 2009
Poruka
38
Samo najlon! I sa kraja je i dole na podu, sve takav crni najlon..
Sječka je ova, samo pograbljam prije nje i to je to..
dsc0023ya.jpg

Pozdrav. Reci mi kako ostris nozeve na ovom silokombajnu? Kako si zadovoljan sa njime, koliko vredi takav silokombajn, koliko si ga platio?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Pozdrav. Reci mi kako ostris nozeve na ovom silokombajnu? Kako si zadovoljan sa njime, koliko vredi takav silokombajn, koliko si ga platio?

Noževi se oštre kutnom brusilicom, ima 4 noža.. Zadovoljan sam jako, 60ks ga vuče bez ikakvih problema..Ne sjećam se koliko sam ja svoga platio, kupio sam ga prije 10-tak godina, al mislim da je cjena sad tu negdje od 500-1000 eura..

VetMed

Član
Tu od
22 Lip 2009
Poruka
38
Noževi se oštre kutnom brusilicom, ima 4 noža.. Zadovoljan sam jako, 60ks ga vuče bez ikakvih problema..Ne sjećam se koliko sam ja svoga platio, kupio sam ga prije 10-tak godina, al mislim da je cjena sad tu negdje od 500-1000 eura..

OK hvala puno na informacijama. Pozdrav.

Na vrh