MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
znaci bolje bibilo da uzmem ovaj sto silira nepokoseno nego ovaj sto vuce rakovica? ako sam te shvatio
Koliki je prečnik ovih bala? Dobro su urađene, kako se 62-ka nosi sa balirkom?
Jel Proxima na nekoj poštedi kad radi samo ove lakše poslove, zašto nisi za nju kačio balirku?
Bale su 120x120. Ide 62 fino s njom, ali kad je puna bala osjeti balirku i to dosta i smanjuje mu gas i mislim ako bih još nabijao balu da bi se ugasio. Nije proxima na poštedi nego sam s njim grabio i nešto sam imao problema sa balirkom pucali su sigurnosni šerapi jer proxima ne osjeti balirku i s proximom baliram na 1000 ok kardana na 10 gas i ide fino i sad sam riješio problem pa proxima balira tako da ne osjetim vrućinu jer klima radi cijelo vrijeme.
Inače balirka je 2007 godište i 6245 je balirao s njom i ide dobro jedino kod zelenih bala mu je dost teško,ali ga je sad zamijenio proxima.
Kod mene su svi poslovi za proximu laki jer je sve prije radio 6245. Njemu bi trebala balirka sa noževima i onda bi to lijepo išlo.
ok hvala cowboy
Zetorproxima90 a vidim da ti se hvata blato na tocku od balirke zar nece da se ubudja detelina koju baliras? tj da li moze da se balira recimo ako je visoka oko 80cm pokosena danas temperatura narednih tri dana preko 35stepeni?ili drugim recima da li moze da se balira ako nije stoposto suva???
ok hvala druzeOve bale su za omotavanje znači oko 60% suhe mase i 40% sirove mase. Blato se hvatalo za točkove jer je put do te njive ubitačan i zaklonjen drvećima tako da se put sporo suši.
A za suvo moraš imati 100% suvu balu jer u protivnom ubuđavi jednom mi se i to desilo.
Zetorproxima90 moraš nabaviti utovarivač za proximu i onda bu to to
Koliko je Proxima KS?
Kakav imaš utovarač?
kakav imaš viljuškar jel onaj što se kači na traktor na poluge. Kako s njim barataš sa balama, kako tovariš na prikolicu, istovaraš i slično? Mislim može li poslužiti za rad oko bala, odnosno može li u tom poslu zamjeniti prednji utovarač?
kolega dado 121 je tu spomenuo DF-a koji radi *ebacke bale,pa evo ga,bio sam u ispomoci neki dan,bas mu je lako,hehe :
A gdje su utezi sa 9540?
dado121, to je podrapan najlon na balama sa zadnje slike ili? (ovo ko crne fleke što sevidi na balama)