• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Re: Sjetva kukuruza 2009

tomonh kaže:
To sam primjetil na bc-u i na rwa kukuruzu.Na pioneru ne,al bc462 ko da je ispred streljane.

Što sad s tim, jel vrijedi špricat nečim ako nije još uništen kukuruz?

T

tomonh

Guest

Ja sam prije par godina mislim da 2003 kad je bila suša prskal sa fastakom jel je moljac napal ju poprav.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Vidio sam da je Baturad i još neki za to, imam neki doma za voćke, al j... sve to ako ovako nastavi ode i kukuruz u jagode :(

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

evo i moj kukuruz napreduje :D danas slikano

sijan 1.6. pioneer k38 iz robnih rezervi od preklani, grupa 200, sijan po grašku :D

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

nemrem puno slika podignut odjednom, pa evo da si ne mislite da imam svu extremnu proizvodnju, ovo je kukuruz posijan u svibnju nakon preoravanja ljulja

prskano sa radazin extra tz, 2,5 litara na ral, kukuruz nije kultiviran, kao niti jedan moj što nije kultiviran :D

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

a zakaj ne kultiviraš? :scratch

meni rekli da treba ak ne toliko radi prihrane več da se da zraka zemlji.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

šteta mu da si gazi na okretanjima :blackeye ...a i treba ravno "jezika"držati :lol: :lol: :lol:

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

daniels kaže:
a zakaj ne kultiviraš? :scratch

meni rekli da treba ak ne toliko radi prihrane več da se da zraka zemlji.

krivo su ti rekli

ako se kultivira sa praznim kultivatorom, mrvi se površinski sloj i sprečava se ispiranje vode iz tla, jer se je prekinuo kapilarni uspon, a nikakvo davanje zraka kukuruzima, to je fraza u izrazu

isto tako što ima više dušika u tlu treba manje vode za izgradnju kilograma suhe tvari, kod mene je ovaj mali kukuruz sijan po grašku a tamo je uspješno napravljena bakterizacija, i nema potrebe za prihranom, a i kod mene tlo dugo drži vlagu tako da nemam potrebe kultivirat, a i kukuruzi su mi čisti iako je prskano sa smanjenom dozom herbicida i to zemljišnih

i dobro veli mike treba jezik ravno držat, i složit luft na volanu na malom ferku 8)

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

ja danas bio u obilasku kukuruza,godina je obećavajuća čini mi se da su ove godine kukuruzi u boljem stanju nego prošle godine koja je bila odlična.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Istina, ove kiše strahovito pogoduju rastu kukuruza i trava, a za sve ostalo nije dobro, evo i kod men su kukuruze ogromne i rastu na očigled, stvarno perfektna godina za kukuruze, osim ako lupi suše tam u 8 mjesecu, opet bude prije došla berba i siliranje jer če se početi sušiti, al to čemo tek vidjeti ;) :D

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

kod nas ga ove godine i nema nešto puno zasijano.kakvo je stanje u vašim krajevima?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Ja mislim da ga kod ima isto ko i lani, evo od ovih mojih kolega što sade malo više, evo oni nisu smanjivalipovršine, čak su neki i povečali, ja sam osobno zasijao isto koliko i lani, naravno sve za vlastite potrebe!

Sijao sam ove godine uslužno+moje, znači sve skupa oko 100 rali u 2 sela, a još jedan kolega ide uslužno sijat i posijao je oko 200 rali sigurno, sve u svemu zasijalo se dosta kukuruza, nema baš neobrađenih zemlji ;) :!:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

kod nas ga je ipak manje nego prošle godine a kako sam čuo i ovi veći su ga dosta smanjili pa sm i ja smanjio za nekakvih 30% ali zato žita ima koliko ti bog želi iako će kiše smanjiti urod

T

tbakovlj

Guest

kod nas ga ima ko blata, možda i više, :D opet bu cijena nikakva

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

ako si stočar,šta te briga za cijenu...ako bude cijena kukuruza niska,stoka će bit skupa,tako to ide... 8)

stjepan

Član
Tu od
30 Lip 2009
Poruka
189

ove godine je jako malo ratara sijalo kukuruz većina posijanog kukuruza je za vlastite potrebe a i bio sam kod par ljudi po svinje koji se bave tovom koji u opće nisu sijali kukuruz zemlje ostale prazne vele da će ga kupit da na ovu cijenu nemaju računa sijati kokuruza mislim da neće biti puno na tržištu a i kukuruzi su općenito dosta loši loše su nicali pogotovo oni što su ranije sađeni bilo je problema i spokoricom poslije oni kiša oko markova sad svi dobro izgledaju ali vidićemo kad uđu kombajni šta će reći

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

stjepan kaže:
ove godine je jako malo ratara sijalo kukuruz većina posijanog kukuruza je za vlastite potrebe a i bio sam kod par ljudi po svinje koji se bave tovom koji u opće nisu sijali kukuruz zemlje ostale prazne vele da će ga kupit da na ovu cijenu nemaju računa sijati kokuruza mislim da neće biti puno na tržištu a i kukuruzi su općenito dosta loši loše su nicali pogotovo oni što su ranije sađeni bilo je problema i spokoricom poslije oni kiša oko markova sad svi dobro izgledaju ali vidićemo kad uđu kombajni šta će reći
jedno je sigurno i tvoji i moji su fantastični,sklop im je odličan a klipovi se već dobrano nadziru.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

bio sam i jučer a i danas sam malo obišao dok sam vukao kamijonku po polju za kombajnom.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh