• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

Bobo

Guest
Re: Sjetva kukuruza 2009

Danas kultivirali duhan, a sutra idemo u kukuruze, ak ne bude kise.

Dubina rada kultivatora ti je dovoljna 3-5cm, jer ce podrezati korov i ostaviti ga da uvene, a ako ides preduboko iskopat ces korov skupa s korijenom i on se ponovno moze primiti. Tupi nozevi pred sobom samo guraju zemlju i "valjaju" korove pred sobom i samo ih malo pogule, umjesto da ih odrezu, pa opet imas sanse da ti isti korovi provire iz zemlje...

Dakle, ostri nozevi i motike, ne ici preduboko i to je to...

V

valtra_8550

Guest

kad smo kod kultiviranja..

evo mene i moje prve postave

..guzva na polju...

V

valtra_8550

Guest

hvala...
ali cuj..mora bit..dobra obrada.spricanje naravno uspijelo i evo rezultata...

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Malo mi je kukuruz požutio, nije više zelen kao u početku. Ne znam jel to od manjka kiše ili sam možda malčice prejako složio tekučinu za špricanje! Što se događa ako je malo prejako bilo špricanje, jel će se oporaviti ili sve krepati? :roll: :roll: :roll: :roll:

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

Inace svaka biljka preboli takvo stanje....Samo ovisi koliko si ju jako sokirao?
Jel cijena njiva zuta ili samo djelovi?Maybe nedovoljno promijesano sredstvo?

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Sav kukuruz je isti! Mislim da nije preopasno! Vanjski veliki listovi su full zeleni, a unutarnji su malo više žućkasti! Budem poslikal pa bumo onda vidjeli da li sam uprskal stvar??

R

Rajtek

Guest

Nisi...
Sve su kuruze takve, zima joj je.....
Ista stvar je i kodmene...

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410

I kod nas je situacija slična s kukuruzima, svi su podosta požutili, bez obzira dal su kultivirani i pritom prihranjeni il nije primjenjena prihrana i svi navode kao razlog žutilu stres od hladnoče koja je ipak bila malo preveliki šok za kukuruz nakon onako visokih temperatura :!:
Al vidim da se ipak situacija popravlja s ovim zatopljenjem ;)

K

KRESO

Guest

koji vrag je ovo suši se list na kukuruzu , oko 30% ga je zahvatilo a samo na mojim njivama , na susjedovim ne

dakle uprije oranja je bačeno 250 kg 7-20-30 i 100 kg ure i oko 1500 kg ferdolomita na repicu (dakle još i zelena gnojidba) na prolječe ispred sjetvospremača 100 kg ure, u sjetvi preko 200 kg 15-ice , prskano je legionarom extra poslje sjetve ,a prije nicanja kultivirano je prije par dana u kultivaciji je bačeno oko 150 kg KAN-a i još jedan podatak kukuruz nije bio na ovoj njivi oko 10 god

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410

Evo danas dok smo prskali našu tablu od 10,3 ha uhvatil susjede-radnike mesnica Fiolić pa poslikal jedan od kultivatora koje oni koriste u svojem radu :)
zWmzS12HDDqH1KOe.v.jpg

4j_TaJ9Ei5QPxlsr.v.jpg

U8uuVPgqkbKnCc6R.v.jpg

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462

KRESO kaže:
koji vrag je ovo suši se list na kukuruzu , oko 30% ga je zahvatilo a samo na mojim njivama , na susjedovim ne

dakle uprije oranja je bačeno 250 kg 7-20-30 i 100 kg ure i oko 1500 kg ferdolomita na repicu (dakle još i zelena gnojidba) na prolječe ispred sjetvospremača 100 kg ure, u sjetvi preko 200 kg 15-ice , prskano je legionarom extra poslje sjetve ,a prije nicanja kultivirano je prije par dana u kultivaciji je bačeno oko 150 kg KAN-a i još jedan podatak kukuruz nije bio na ovoj njivi oko 10 god
Mislim da znam, jer se i meni to zna dogoditi ponekad. Jednostavno kod kultivacije kan uđe u srce kukuruzu i onda se dogodi ovo što se dogodi. Nisam došao do drugog zaključka, jer stvarno ne znam šta bi drugo bilo.

K

KRESO

Guest

cabage kaže:
Mislim da znam, jer se i meni to zna dogoditi ponekad. Jednostavno kod kultivacije kan uđe u srce kukuruzu i onda se dogodi ovo što se dogodi. Nisam došao do drugog zaključka, jer stvarno ne znam šta bi drugo bilo.

moguće, znam da gnojivo ne smije pasti u srce kukuruza , moram proveriti da mi negdje ne curi gnojivo sa strane , jer negdje je cijeli red tako se posušio

B

Bobo

Guest

Jedan covjek u mom kraju je prosle godine rasipacem bacao gnojivo po kukuruzu bas nekako u ovo doba, i svi smo mu govorili da nije normalan, da ce spaliti kukuruz...

Na kukuruzu se nista nije poznalo, a bio je "kao gora" sto bi se reklo... Naprosto nismo mogli vjerovati da mu je taj "potez" uspio...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,499

Bobo kaže:
Jedan covjek u mom kraju je prosle godine rasipacem bacao gnojivo po kukuruzu bas nekako u ovo doba, i svi smo mu govorili da nije normalan, da ce spaliti kukuruz...

Na kukuruzu se nista nije poznalo, a bio je "kao gora" sto bi se reklo... Naprosto nismo mogli vjerovati da mu je taj "potez" uspio...
Bedastom seljaku debeli krumpiri rastu...

B

Bobo

Guest

Cuj, ispada tako...

Svi su mu govorili da nije normalan i da mu to nece valjati, a nevjerovatni kukuruzi su mu rodili na toj njivi...

K

Krešo

Guest

gmiža kaže:
Evo danas dok smo prskali našu tablu od 10,3 ha uhvatil susjede-radnike mesnica Fiolić pa poslikal jedan od kultivatora koje oni koriste u svojem radu :)
zWmzS12HDDqH1KOe.v.jpg

4j_TaJ9Ei5QPxlsr.v.jpg

U8uuVPgqkbKnCc6R.v.jpg
:lol: :lol: fiolic ja se vozim s njima svaki put kad su u mom selu

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Ja u subotu posijal još 1 ha kukuruza :D Pioneer R92 :!:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

odoh ja poslije onih kiša kultivirat....
prva parcela, prvi ulaz, prvi zajeb :!: ;) :mrgreen: ...fala Bogu dalje je bilo tvrdo :roll: :roll:

moral me bratić s 542 dojti izvući van ;)

inače, kukuruza je odlična, al u toj udubini zna biti gusto :roll: :roll: :roll: :shock:

pazite da si ne napravite ovakvo sranje :!: :!: :!:
odmaknul sam se 2 reda od međe, al me svejedno prevarilo ;) :shock: :roll: :cry:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh