• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

Bobo

Guest
Re: Sjetva kukuruza 2009

Evo par slika iz moje sjetve kukuruza:

Sijali smo BC 354 i 288B na otprilike 3 jutra povrsine. Slika imam malo od kojih vam pokazujem samo ove dvije jer su jedine donekle uspjele. Zurili smo se da nas kisa na poklopi, a daleko od kuce bili i u dlaku da nismo pokisli...

Zastita izvrsena s RADAZIN-BRAVOM

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410

Moj kukuruz je lijepo niknuo, sad samo treba kroz nekih 14 dana izvršiti prskanje protiv korova s motivelom i cambiom
3gergXFMYC39Ujli.v.jpg

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Kad treba napraviti špricanje protiv korova? Kupio sam motivel turbo ( motivel + cambio ). Jel treba pričekati da korovi porastu ili ih odmah poništiti? Bojim se da mi korovi ne zaguše kukuruz! Sad kukuruz ima 3 - 4 lista ! :( :( :( :(

A

Alen

Guest

E ja sam ove godine posijao NS SEME...... Hehehe neki novosadski hibridi...... 30 000 zrna 240 kn..... Za sad je dobro...nikli su a dalj bumo vidli.....

Zaštita je radazin te 50 i alkar...... a na jednom djelu lumax.Kak mu bog da ;)

B

Bobo

Guest

Znaci, dat ces i ove godine LUMAX-u sansu nakon proslogodisnjag fijaska?

A

Alen

Guest

Na tom komadu je dugo godina za redom bilo samo žito tak da i nema previše trave ;)

Samo me zanima kakav je ovaj novosadski hibrid :scratch :blackeye ;)

E da i naišao sam na neke bijele kukuruze..... uzeo par klipova i ove godine posijao tri reda u vrtu da dobijem sjeme pa ču nagodinu ral bijeloga posijat. Nebi je bio ja kad nebi imao nešto drukčije :)

B

Bobo

Guest

Ma, htio sam i ja tih bijelih nabaviti, prica se da pekari bubrege prodaju za njih :scratch. To cu prije iduce sjetve ispitati na mom terenu, pa cemo vidjeti kako ce se situacija odvijati.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

špricanje kuruze, kak bi rekli kod mene, usput se vidi korist onog cilindra kojeg imam na hidrauliku

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

pa tko ti kriv kad grbavo pooreš njivu pa moraš imat taj cilindar.... :D NHF ;)

H

Helena

Guest

manager kaže:
http://www.stormx.com/agriculture/goodnight-report/2009/05/illinois-corn-planting-delays-not-necessarily-a-spoiler-for-yield/

ameri su debelo iza optimalnih uvjeta sjetve i kasnu zbog kise
mogla bi cijena eksplodirati prema gore !
upravo tako !danas sam posijao jedan hektar kukuruza uz nazočnost struke iz pionera,tj gosp,Predrag Švarc ,direktor prodaje i gosp, Momir Vidović ,promotor za moje područje .u razgovoru smo dotakli i tu problematiku oko mogićeg poskupljenja stočne hrane .Ovom prilikom bih se želio zahvaliti navedenoj gospodii ,i tvrtki pioner, koja mi je na licu mjesta pokazala i u kazala na propuste prilikom sijetve samog kukuruza ,večeras idu slike sa polja .

M

manager

Guest

U Vojvodini, kao i Mačvi, vlada pojačan interes kupaca za prošlogodišnji rod merkantilnog kukuruza. Prema evidenciji iz carinskih službi, kako doznaje „AgroPress“, više od petnaest izvoznika u ovom času puni barže žutim zrnom u nameri da kukuruz doplovi do Konstance, a odatle novim kupcima u pojedinim evropskim regionima i na severu Afrike. Ova potražnja podigla je cenu kukuruza danas do 14 časova na 12 dinara, s tim što još uvek nema velike ponude, jer seoska gazdinstva dok ne vide kako niče novi kukuruz ne žele da prazne svoje lagere.

S obzirom da su u pojedinim delovima Vojvodine setva i nicanje kasnili zbog nedostatka vlage, izostala je i prava trgovina. Pouzdanih podataka o tome koliko kukuruza u Srbiji još uvek ima na lageru - nema, ali se zna da Državne robne rezerve, prema lager listama, imaju oko 120.000 tona, ali još uvek nije doneta odluka da li će se ovaj kukuruz prodati ili dati u razmenu za meso ili će, pak, ostati i dalje netaknut.

Postoji inicijativa da se pomenuti lager kukuruza proda i sa tim novcem otkupi pšenica, kojoj takođe raste cena. Procenjuje se da u Srbiji trenutno postoji za tržište oko dva miliona tona kukuruza i oko 700.000 tona pšenice.

U Produktnoj berzi u Novom Sadu, preko koje je i krenula prodaja kukuruza, nisu spremni da prognoziraju gde će se zaustaviti cena, ali nisu daleko od tvrdnje da će ona biti veća od 12 dinara za kukuruz i oko 15 dinara za pšenicu.

u komsiluku je kuruza blizu 1kn(skok s 8 na 12 dinara)

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

breza kaže:
špricanje kuruze, kak bi rekli kod mene, usput se vidi korist onog cilindra kojeg imam na hidrauliku
po meni je bolja nivelacija na šprici,grane su uvijek u vodoravnom položaju,a onda bi mogao bez problema špricati i po neravnim njivama.

TOMICA7340

Član
Tu od
1 Pro 2008
Poruka
118

breza kaže:
špricanje kuruze, kak bi rekli kod mene, usput se vidi korist onog cilindra kojeg imam na hidrauliku [/url]

možeš malo poslikat taj cilindar kako si ga stavio gore na poluge?

M

manager

Guest

pozdrav
kad je najoptimalnije ici u prihranu?
kukuruz sijan 25.04

hvala

H

Helena

Guest

manager kaže:
pozdrav
kad je najoptimalnije ici u prihranu?
kukuruz sijan 25.04

hvala
Prehranu vršiti u fazi, 4 do 5 listova ,i u fazi 8 do 12 listova .prehranu vršiti samo sa dušičnim gnojivima 8)izvor Mljekarski list ,Doc.dr.sc.Zlatko Svečnjak.

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532

zanima me dali netko od vas prska kukuruz proti crva i kada prska te sa kojim srestvom.
ja sam nakon sjetve samo poprska protiv korova

H

Helena

Guest

vimi kaže:
zanima me dali netko od vas prska kukuruz proti crva i kada prska te sa kojim srestvom.
ja sam nakon sjetve samo poprska protiv korova
Pojasni kakvog crva ,možda žičnjaka ,ako je žičnjak u pitanju ,postoji sjeme tretirano insekticidima .

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532

neznam točno samo znam da je kod nas problem da ima dosta crva poslije u klipu ili da izbuža stabljiku
a čuo sam da to treba prskati odma u početku nicanja

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh