• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
Re: Sjetva kukuruza 2009

neznam nisam bio kad je vršio štefin komad

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

i meni sused kombanjom pogazil kuruzu,jelaprek mojeg ulazi i pobral kuruzu umjesto pšenice, :lol:
dobrano sam mu to naplatil,odmah odšteta :D
drugi put bu pazil ili možda i nebu :scratch
bil nam e to razlog za pit :lol:
a ka češ ima dobrooooooo vino ni glavoboljček.

L

las2

Guest

Da ne otvaram temu pitati cu tu!!
Dali imate problema s kradljivcima kukuruza ja bas prije nekih sat vremena uhvatio susjedu i njezinu kolegicu(babe preko 50 g) i uredno po mojoj i ostalim njivama kradu kukuruze, uzele 2 vrećice od npr. Bille(one velike) i uredno beru. Pobrale vecinu njiva oko moje. Kad sam ih vidio onda je krenila priča: nismo mi, nismo puno, platiti cemo.... Platit ce ako ih neko uhvati, a ako ne onda sve ok. Po svojim bašćama sade ukrasno drveće i kose travo oko njih a po tudim bascama idu krasti kukuruze i brati zimnicu. Ne mogu vjerovati da je nemaju 50 kn za pravi secerac nego jedu stočni.
Bas me zanima dali i vi imate slicnih iskustava i sto poduzeti u takvim situacijama osim naplate stete.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

jednostavno pozoveš policiju i prijaviš krađu i ometanje posjeda.

a da su došle i rekle sused jel može par klipova i koliko košta,ni srama ni brige ovak ih prijavi.
nalupat ih nemreš babe su.
kod mene jednog jesu lani frajer kral na vreče,i dečki seli u kuruzu i nede oko 10 eto lika,ni više kral :lol:

L

las2

Guest

Sada cu malo bolje obilaziti njivu i probati ih zateci, a onda slijedi ovo sto si napisao.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

daniels kaže:
jednostavno pozoveš policiju i prijaviš krađu i ometanje posjeda.

a da su došle i rekle sused jel može par klipova i koliko košta,ni srama ni brige ovak ih prijavi.
nalupat ih nemreš babe su.
kod mene jednog jesu lani frajer kral na vreče,i dečki seli u kuruzu i nede oko 10 eto lika,ni više kral :lol:
mislim da od prijavljivanja policiji slaba korist,oni nekaj poduzimaju sam ak je šteta prek 1000kn...mislim :scratch ...
a za tisućaka bi ti trebali celu prikolicu kuruze pobrati,a tolko mislim da ipak nebudu :lol: :lol: :lol:

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

moraju izač za ometanje posjeda,jel nema kaj po tvom ič kak oče i delat kaj oče.

V

Vujo

Guest

he he da su malo mlađe ....... pa nek onda beru :lol: :lol:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Neznam, kod mene puno naroda zna otič, neki ljudi siju rane kukuruze pa tako odu ( i mi isto :D ) uberemo 10-tak klipova za kuhanje, a kad naši budu za kuhanje onda se nabere i stavi u duboki frižder.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

evu sam umalo zaoral,spletom okolnosti gnojivo bačeno rastepačem,i skoro niš od nje,al reko nek ostane na 1,5 jutro valjda bu tona.
[img=http://img228.imageshack.us/img228/5990/2009klinje013.th.jpg]
a njih dvojica u zbroju imaju 50 godina
[img=http://img188.imageshack.us/img188/3464/2009klinje011.th.jpg]
a i ova je tak negdje oko 1,5jutro, nisam videl stabljiku sa jednim klipom
[img=http://img228.imageshack.us/img228/3338/2009klinje017e.th.jpg]
a i čistoča u kuruzi je zadovoljavajuča,bolja neg kod suseda velikog poljoprivrednika,ili sestrične koja je agronom,
ja sam početnik i učim.davno bilo kad smo zemlju obrađivali.
[img=http://img407.imageshack.us/img407/9459/2009klinje020.th.jpg]

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

evo malo mojeg kukuruza

i616603_Slika012.jpg
i616602_Slika011.jpg
i616601_Slika006.jpg

i616600_Slika005.jpg
i616599_Slika004.jpg
i616598_Slika003.jpg

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

ljepa kuruza
mi se čini ili si to prvih stabljika odrezal?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

daniels kaže:
ljepa kuruza
mi se čini ili si to prvih stabljika odrezal?

hvala

da odrezal sam komplet uz put, znači cijelu uvratinu i tako manje više na svim parcelama :!:

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

baš sam danas gledal svoju kuruzu i ni mi jasno zakaj sa strane jedan red i uzvrtine imaju korova,
a ostalo čisto.
a kad sam šprical prije ulaska u red sigurno metar prije sam ju pustil da šprica i opet korov u ulazu.
bum uzel ručnu špricu i to išel pošpricat ružno mi za vidit.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

daniels kaže:
baš sam danas gledal svoju kuruzu i ni mi jasno zakaj sa strane jedan red i uzvrtine imaju korova,
a ostalo čisto.
a kad sam šprical prije ulaska u red sigurno metar prije sam ju pustil da šprica i opet korov u ulazu.
bum uzel ručnu špricu i to išel pošpricat ružno mi za vidit.
To je normalno, jer prvi red ima najviše svjetlosti.
Otrov djeluje neko vrijeme, a kasnije kreće novi ponik korova. U sredini parcele ponika nema jer nema svjetlosti, zatvoren je dotok sunca sa lišćem kukuruza.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

znači 1-2 red sad pokosiš daš svinjama/kravama da se zabavljau
a susedi se čude kak imaš ljpu i čistu kuruzu.

tak sam si i mislil da radi svjetlosti u tim prvima raste novi korov.
al nije mi teško niti sram me pitat.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh