• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Re: Sjetva kukuruza 2009

Budem malo još pričekal da vidim kakve budu cijene za mjesec dana iako me strah da bude ko sa pšenicom?

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

gmiža jel imaš ti na dvorištu ogroman kukurižnjak,kad ulaziš u dvorište s ljeve strane?
prolazil sam nedugo tud,nekak mi traktor kaj imaš u avtaru sličan onom kaj je bil na dvorištu.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

Jaga kaže:
Misliš da je premalo ili previše? Kukuruz izgleda super ima ga ko u priči!
izračunaj koliko si uložil +neka zarada i to je to ,inače bunker ima oko 1 tonu i kod mene to ide po 1000 kuna jer se ne isplati gnjavit za manje love za 2-3 bunkera ,u tvom slučaju može mali popust kad bi čovjek uzel sve ,još ti je jednostavnije izračunat kubikažu kola-prikolice npr. 3.6 m3 ima oko 2100 kg (provjereno jer sam ja vagal i tak prodaval)

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Nisam previše uložio jer je to bilo strnište od pšenice-valjda! Bacio sam umjetnog gnojiva za 2000 kn, špricanje 1000 kn, sjeme cca 1500 kn (mislim da su otišla 4-5 paketa) plus posao - moj. Oranje na jesen par sati, bacanje umjetnog gnojiva, rotobraniranje par sati, susjed sijao jer mu ja rotobraniram s Lindnerom, kultivacija i prihrana Kanom nakon špricanja i to je to! Mislim da bih bio u plusu 2-3 tisuće kuna. Ne moram plaćati berbu koja je sigurno 1000-1500 kn i to je to!
Tak si barem ja razmišljam.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

evo stanje iz naših kukuruza,zemlja je pravo ispucala
livadapukotine.jpg

livadasamosta.jpg

livadamost.jpg

livadaklip.jpg

špricanje je odlično uspjelo ;)
livadabeztrave.jpg

livada.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Odlične su ovogodišnje kukuruze, ko je na vrijeme sve obavio, nema da bude mali prinos, mora biti odličan :mrgreen:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

za sada sam prezadovoljan sa stanjem kukuruza u polju :mrgreen: ,ipak je ova godina odlična za kukuruze :gitarist: .

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

ŠANANA kaže:
Odlične su ovogodišnje kukuruze, ko je na vrijeme sve obavio, nema da bude mali prinos, mora biti odličan :mrgreen:
Slažem se..
Silaža bude uskoro 8) 8) 8)

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

gmiža kaže:
josip123 koji je ovo hibrid na slici-klip :?:
to ti je KWS-ov 1394,imao sam ga i prošle i predprošle godine kao o pioneer-ove A24,H24,M34 i R10.ove godine sam totalno izbacio pioneer jer sam dvije godine za redom sa njim imao lošije prinose.vjerovatno se mnogi neće sa mnom složiti ali kod mene je tako ispalo.do prije tri godine na KWS nisam želio ni pomisliti a sada samo njega sijem.vjerovatno da KWS-u bolje odgovara ovo podnevlje.

H

Helena

Guest

Ovako nekako izgleda naš kukuruz u livanjskom polju
kukuruz010.jpg

kukuruz011.jpg

kukuruz012.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

ima lijepu boju, kod nas se sve više manje počelo sušit

H

Helena

Guest

ŠANANA kaže:
ima lijepu boju, kod nas se sve više manje počelo sušit
vegetacija kod nas kasni , ma, jedno mjesec dana u odnosu na vas. klipovi su tek u početnoj fazi nalijevanja zrna .

K

KRESO

Guest

josip123 kaže:
to ti je KWS-ov 1394,imao sam ga i prošle i predprošle godine kao o pioneer-ove A24,H24,M34 i R10.ove godine sam totalno izbacio pioneer jer sam dvije godine za redom sa njim imao lošije prinose.vjerovatno se mnogi neće sa mnom složiti ali kod mene je tako ispalo.do prije tri godine na KWS nisam želio ni pomisliti a sada samo njega sijem.vjerovatno da KWS-u bolje odgovara ovo podnevlje.

i ja sam prije 2-3 godine izbacio pioneer , sad samo sijem rwa i bc sorte

H

Helena

Guest

KRESO kaže:
josip123 kaže:

A zašto ! :shock:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

meni se ipak KWS pokazao bolji od pioneer kukuruza.imao sam ih na istim njivama i KWS mi je dao veći prinos od pioneer a sa vlagom su bili tu negdje. :D ;)

K

KRESO

Guest

Helena kaže:
KRESO kaže:
josip123 kaže:

A zašto ! :shock:

za moje potrbe , znači prodajem kukuruz odmah , a sijem ga samo radi plodoreda , pioneer mi se nije pokazao ništa bolji od ostalih hibrida ,
meni je najbolji kuxxar od rwa jer kad ga kombajniram on ima od 17-20% vlage , a super sam zadovoljan bc pajdašom
ove godine sam posijao rwa taranis, kuxxar,matado , i od bc-a pajdaš i 418

T

tomonh

Guest

Ja sam imal prošle godine rwa taranis i izgledal je mrak,al početkom listopada počel se rušit jel ga napada moljac. Tak da nismo baš bili zadovoljni.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

sve se iznenadi kakva je.dva tjedna nisam obilazil,više ni bila za peč ili kuhat .

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh