• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Re: Sjetva kukuruza 2009

pf ja sam prodao prije 2godine zob oko 400-500kg po 300kn-vjerovao ili ne tako je.
Sad imam isto zobi i niko ni nepita za nju.

Moja prognoza za cijenu je od 50-65lipa.

K

KRESO

Guest

navodno se nešto kalkulira oko 80 lipa -nemojte me držati za riječ (jer će biti manji prinosi zbog suše)

T

tomonh

Guest

U prolječe smo razgovarali sa čovjekom iz pionera kaj je za naš kraj,veli da je drastičan pad prodaje sjemena bio i da nebude zasijano više od 200tis ha,a dok je lani bilo 300tisha,
prinosi dudu dosta niži nego lani,a nema puno stare kukuruze jel je sve izvezeno van,samo se stvaraju viškovi da se ruši cjena...
Čuo sam da rajič kupuje silažu po 10lipa+njegovo siliranje,a farma u tremi da kupuje po 18lipa,jadno...

A

AnArki

Guest

u lužanima je cijena po ugovoru 42lipe, i primaju samo od onih koji su ugovarali sa njima
a sto se tice isplate odmah :lol: :lol: :lol: kad bi Božić bio sutra onda bi to bilo odmah
Po sadasnjoj cijeni prognoza je da ce suhi biti po 65lipa
Za soju je trenutna prognoza 2kune i za njom je potražnja
ja u silosima imam jos oko 150tona žita koje nitko nece kupiti no nude mi ako njima predam soju da ce uzeti i žito...
Za soju nije neka bajna cijena no naspram drugih kultura je dobro, ne brinite za soju, prodat ce se ona sigutno

K

korisnik2408

Guest

Neisplata otkupljene robe je odraz stanja i odnosa prema poljoprivredi. Radi se o cistoj bahatosti otkupljivaca. To im drzava omogucuje. U normalnim drzavama postoje rokovi, zatezne kamate i sudovi. Valjda ce jednog dana i to biti kod nas.

A

AnArki

Guest

slazem se
danas se sve rijesava raznoraznim prebijanjima, kompenzacijama, cesijama....
tu bi posebno istakao žito osijek, oni su zbilja divlji zapad.... ma ne da mi se ni pisati o njima
najgore je sto smo mi zatvoreno tržište , niti mozes izvesti niti uvesti, a premal izbor kupaca imas i svi su povezani, neka ti npr. duguje novce za žito i da ti isplati tek 6mj. kasnije tebe je strah naplatiti mu zatezne kamate jer ne znas kome ces nagodinu prodati.....

T

tomonh

Guest

Jedini se EU veselim radi reda u državi...
Prije 7-8 godina sijalo se 300 tis.ha pšenice i nije bilo viška,a sad ćim pitaš višak...

A

AnArki

Guest

I ova trenutna cijena kukuruza nema nikakve logike, oni koji će imati gdje spremiti dobro će proći jer ove godine je zasijano najmanje duplo manje kukuruza nego lani, površine pod žitom, ječmom, suncokretom, uljanom repicom su povećane a sa kukuruzom su debelo smanjene zbog prošlogodišnje cijene.
Em što su smanjene površine, em što je trokut đakovo-vukovar-vinkovci pogodila velika suša a tamo je zemlja jako oštra, kukuruzu je falilo vlage pri naljevanju i taj ce kukuruz imati katastrofalne prinose, a isto vrijedi i za soju.
S tim što soje na svjetskom tržištu uvijek fali i ona se uvijek može izvesti dok cijena kukuruza ne ovisi samo o našim vremenskim uvjetima.
I tu se javlja apsurd, lane kad smo mi imali viška kukuruza nismo ga mogli izvesti van po boljoj cijeni a ove godine kad ce ga faliti agrokor ce uvesti vlakovima iz srbije koliko treba i time srušiti nam cijene, šta reći, "kupujmo hrvatsko"...

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

[youtube:nssnvllw]nFi5lD6mG-8[/youtube:nssnvllw]

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

ja..... to je tvoj bourgoin ili????
evo ovako je to izgledalo prije par dana kod mene. pripreme za branje a bourgoin 4 reda gm 400m axe prvi dan u berbi kod mene prije 3 dana evo neke slikice danas ja malo bolestan al sam ga morao probat u kukuruzu danas.
bourgoin md8 još odmara dok ne krene prava sezona s ovim sm prije gotov pa s njim berem ovak kaj ima na malo al inače krečeju obadva u sezonu al to žestoko
i687961_Slika007.jpg
i687960_Slika061.jpg
i687959_Slika062.jpg
i687965_Slika064.jpg
i687964_Slika063.jpg

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

kikic MF kaže:
..ja..... to je tvoj bourgoin ili????

e da bar je.. :roll:
kum se bavi usluzni branjem a brat vozi kod njega pa je probao nesto malo snimiti..

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

aha inače ja imam takvog sad sam kupio pa sam mislio da je tvoj. i vidim da dosta brzo bere s kojom bere dal znaš?

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Jel tko što saznao u vezi cijene kukuruza! Šta se priča? Moji potencijalni kupci misle brati za 10-tak dana, a ne znam što im reći? :( :( :( :(

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

kod ns se jedino zna kolika je cijena u klipu(0,5kn/kg),a upitno je koliko će dugo i ona da bude takva kakva je jer kad krenu ovi sa požeške strane bit će 0,3-0,35kn/kg jer kod nas svake godine bude tako da oni svoj kukuruz kod nas prodaju za 15-20lipa manje nego ovi naši.tko u samom početku uspije da ga proda po 0,5kn taj može da bude sretan jer kasnije neće sigurno.

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Kaže mi danas potencijalni kupac da mu neki tip nudi da mu doveze doma po 30 lipa u klipu! Nemogu vjerovati!Ja sam se nadao barem 50-60 lipa da se pokrijem!

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

Jaga kaže:
Kaže mi danas potencijalni kupac da mu neki tip nudi da mu doveze doma po 30 lipa u klipu! Nemogu vjerovati!Ja sam se nadao barem 50-60 lipa da se pokrijem!
samo neka oni prodaju,neka ga i đaba daju ako hoće jer ja svoj neću dati. :toimonster: sami sebi skaču u stomak

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881

dečki.....

jel netko možda na svoje njive gdje sije kukuruz baca pileći gnjoj prije zimskog oranja ili proljetnog???

zanima me,ako da, da li ipak pošto je to gnjojivo dosta jako, stavljate umjetnog gnjojiva uz sjeme kada sijete???

ja imam tog gnoja, pa bi probao na jednom komadu posijati bez davanja umjetnjaka...

jel ima tko iskustva s tim???

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,895

Mrki88 kaže:
dečki.....

jel netko možda na svoje njive gdje sije kukuruz baca pileći gnjoj prije zimskog oranja ili proljetnog???

zanima me,ako da, da li ipak pošto je to gnjojivo dosta jako, stavljate umjetnog gnjojiva uz sjeme kada sijete???

ja imam tog gnoja, pa bi probao na jednom komadu posijati bez davanja umjetnjaka...

jel ima tko iskustva s tim???

....stajski gnoj u ovom slučaju pileći svakako je dobar za kukuruz,krumpir....umjetnjak po pravilu treba smanjit za 30%(ovisi kolko misliš navozit) a može i bez njega)
...pileći gnoj možeš i zatanjurati na proljeće i to jako dobro, većinom kod nas ljudi i tak rade

karlo22

Član
Tu od
22 Srp 2009
Poruka
122

Pozdrav zanima me od vas ko će sijat kukuruz i koju sortu i koliko hektara
evo ja za ovu godinu 2 jutra neznam još koju sortu koju bi preporućili

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,895

karlo22 kaže:
Pozdrav zanima me od vas ko će sijat kukuruz i koju sortu i koliko hektara
evo ja za ovu godinu 2 jutra neznam još koju sortu koju bi preporućili

..pričekaj jos malo pa će počet predavanja od Bc-a i Pioonera (u svakom malo većem mijestu po hr. ) pa se možeš i tamo savjetovat i dosta tog naučit...........a i kolege sa foruma koji su iz tvog kraja će ti preporučit što najbolje uspijeva na vašoj zemlji, a i ovisi i kaj hraniš

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh