malo je rano o tome pričati ali ja ću KWS-ov 1394 i fiacre jer sam ih 2 god imao pokraj pionner i dekalb hibrida na istim njivama i KWS je definitivno dao bolje rezultate sa prinosima,a i vrećica sjemenskog kukuruza je u agronomu bila jeftinija i do 70kn ,a vlage su bile gotovo identične kod pionner i KWS hibrida dok je dekalb imao do 2% manju vlagu od njih i mislim da je dekalb tu daleko otišao ali sa prinosima je bio dosta lošiji i od pionnera i KWS.karlo22 kaže:Pozdrav zanima me od vas ko će sijat kukuruz i koju sortu i koliko hektara
evo ja za ovu godinu 2 jutra neznam još koju sortu koju bi preporućili
to je bilo lani, sad imam oko 105, a sad kad kobase krenu iz pušnice van, bude još i više. bio sam štapić od 70 kg prije 3 godine, i u 6 mjeseci natuko 30 kg. no dosta offtopic, maverick je 510 grupa. ove godine mi je bio prinos 11000kg/ha, a sijao sam K67,Y12,Columba, i sve je imalo isti prinos. lani je jedino BC678 bio malo rodniji od P12 i F02, ali je imao veču vlagu. a ove godine bude isto pioneer, ali neznam još u kojim količinama, ili 10 ha ili 30 ha, ovisi jel budem sijao sjemenski kukuruz. a možda probam i nešto od AM AGRA, iliti AGRIMATCO, imaju dosta povoljnu cijenu sjemena kukuruza.josip123 kaže:dekalb oko 9500kg/ha
ti si 185cm i 100kg,a ja 187cm i 101kg. :mrgreen:
Uzmeš knjižicu iz pokusnih polja u svojoj županiji i pogledaš koji su hibridi davali naj veće prinose tako će ti biti naj lakšedino kaže:Koji tip kukuruza bi bio najbolji,ali da daje maksimalne prinose na zrno,a ne na stabljiku,pošto siliram samo zrno i sušim zrno. Po mogučnosti Pioner a može i ostali prijedlozi...
:scratch a gdje toga ima??? Gdje se može nabavit ta knjižica???Hurlimann86 kaže:Uzmeš knjižicu iz pokusnih polja u svojoj županiji i pogledaš koji su hibridi davali naj veće prinose tako će ti biti naj lakšedino kaže:Koji tip kukuruza bi bio najbolji,ali da daje maksimalne prinose na zrno,a ne na stabljiku,pošto siliram samo zrno i sušim zrno. Po mogučnosti Pioner a može i ostali prijedlozi...