• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

karlo22

Član
Tu od
22 Srp 2009
Poruka
122
Re: Sjetva kukuruza 2009

Ako tko možda zna kada će biti predavanje u VINKOVCIMA neka javi volio bi otići hvala

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

karlo22 kaže:
Pozdrav zanima me od vas ko će sijat kukuruz i koju sortu i koliko hektara
evo ja za ovu godinu 2 jutra neznam još koju sortu koju bi preporućili
malo je rano o tome pričati ali ja ću KWS-ov 1394 i fiacre jer sam ih 2 god imao pokraj pionner i dekalb hibrida na istim njivama i KWS je definitivno dao bolje rezultate sa prinosima,a i vrećica sjemenskog kukuruza je u agronomu bila jeftinija i do 70kn ;) ,a vlage su bile gotovo identične kod pionner i KWS hibrida dok je dekalb imao do 2% manju vlagu od njih i mislim da je dekalb tu daleko otišao ali sa prinosima je bio dosta lošiji i od pionnera i KWS.

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550

a kolike si imao prinose kukuruza? kolika je bila razlika u prisnosima. ja sijem pretežito pioneer, a jako me iznenadio od Syngente Maverik, sa dobrom gnoidbom izbacio je po cijeloj njivi po 2-3 klasa, al sam ga brao sa beračem pa neznam koliki je bio prinos. bilo je 4 pune 5-tonke klipa sa malo više od jutra. možda nađem i koju slikicu, pa ju ubacim.
edit: evo slikica, ja od 185(100kg) za usporedbu visine kukuruza, hibrid Syngenta Maverik.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

dekalb oko 9500kg/ha
pionner oko 10700-10800kg/ha
KWS je bio nešto preko 11000kg/ha
ovdje govorim o prosječnoj kilaži,kod mene su njive dosta male pa se puno gubi i na ovratinama,a najveći prinos na jednoj njivi mi je bio oko 14000kg/ha,i to KWS-ov 1394.
kažeš syngentin maveric je dobar,koja je to fao-grupa?
ti si 185cm i 100kg,a ja 187cm i 101kg. :mrgreen:

H

Hurlimann86

Guest

Maverik i nije baš za branje on je bolje zamišljen za silažu jer mu dugo treba da otpusti vlagu...
Mi smo ga imali pretprošle godine za silažu i kukuruz je bio stvarno iznad svih po prinosu zelene mase,ali je to pre kasni hibrid za branje u zrnu , ovo što kažeš da i po 3 klipa ima to je istina samo mora biti prava gnojidba ;)

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Koji tip kukuruza bi bio najbolji,ali da daje maksimalne prinose na zrno,a ne na stabljiku,pošto siliram samo zrno i sušim zrno. Po mogučnosti Pioner a može i ostali prijedlozi...

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550

josip123 kaže:
dekalb oko 9500kg/ha
ti si 185cm i 100kg,a ja 187cm i 101kg. :mrgreen:
to je bilo lani, sad imam oko 105, a sad kad kobase krenu iz pušnice van, bude još i više. bio sam štapić od 70 kg prije 3 godine, i u 6 mjeseci natuko 30 kg. no dosta offtopic, maverick je 510 grupa. ove godine mi je bio prinos 11000kg/ha, a sijao sam K67,Y12,Columba, i sve je imalo isti prinos. lani je jedino BC678 bio malo rodniji od P12 i F02, ali je imao veču vlagu. a ove godine bude isto pioneer, ali neznam još u kojim količinama, ili 10 ha ili 30 ha, ovisi jel budem sijao sjemenski kukuruz. a možda probam i nešto od AM AGRA, iliti AGRIMATCO, imaju dosta povoljnu cijenu sjemena kukuruza.

H

Hurlimann86

Guest

dino kaže:
Koji tip kukuruza bi bio najbolji,ali da daje maksimalne prinose na zrno,a ne na stabljiku,pošto siliram samo zrno i sušim zrno. Po mogučnosti Pioner a može i ostali prijedlozi...
Uzmeš knjižicu iz pokusnih polja u svojoj županiji i pogledaš koji su hibridi davali naj veće prinose tako će ti biti naj lakše ;)

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Hurlimann86 kaže:
dino kaže:
Uzmeš knjižicu iz pokusnih polja u svojoj županiji i pogledaš koji su hibridi davali naj veće prinose tako će ti biti naj lakše ;)
:scratch a gdje toga ima??? Gdje se može nabavit ta knjižica???
Jel se to može nač na internetu???

H

Hurlimann86

Guest

Ja mislim da čak i na interneti imaš na stranicama pionera samo moraš malo prošvrljati.

H

Hurlimann86

Guest

Evo da ne otvaram opet novu temu pa ču tu...
Počela su predavanja sjemenarskih kuća za kukuruze.
Dal je več neko naručio što ili tko če šta naručiti od kukuruza.

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550

možda bi bilo najbolje da se ova tema preimenuje u sjetva kukuruza, pa da vrijedi za sve godine, a ne da svake godine nikne nova tema. ja mislim da nebudem nikaj kukuruza sijal, puno troškova, mala cijena...

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Ja mislim da ču ove godine uzet KWS , KLIMT !!! Mislim da bi meni najviše odgovarao! Što vi uzimate??

H

Hurlimann86

Guest
Re: Sjetva kukuruza

Mi čemo uzeti 30 vrečiva Bc 288 B za branje u klipu i zrni i 15 vrečica Bc 566 za silažu i još se na tu količinu dobije 7 vrečica gratis, a to če biti ili Bc 418 B ili Bc 572.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

koja je to firma tak široke ruke na poklonima :shock:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

ja sam baš neki dan bio sa čovjekom iz KWS-a pa mi je preporučio KWS 3381(FAO 400)jer će za njega biti gratis tretiranje insekticidom.
planirao sam sijati fiacre i nešto KWS-1394,ali mislim a ću se radi tretiranja ipak odlučiti za KWS 3381.

R

Rajtek

Guest

3381 odlična kuruza, malo se jače čuje u bubnju kombajna, Fiacare baš i nije neš, a 1394 još bolja kuruza.
Sijo sve prošle godine. U Prvči su cijene 260 kn vreča

B

Bobo

Guest

Ja se i dalje drzim BC 354 i BC 288-B. Odlicno su se pokazali prosle jeseni, a posto sve cuvamo u klipu, to je to.

Pokusavao sam nabaviti sjeme bijelog kukuruza, ali bezuspjesno... :(

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532

kakav točno bjeli kukuruz tražiš bobo
ja sam nešto samo neznam jeli to što ti tražiš

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.