• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
K

kico75

Guest
Re: Sjetva kukuruza

prijatelj mi da kombajn za siliranje ,,zemlja mi je udaljena od obijekta 700 metara sam vršim prevoz i sam pripremim zemljište za sijetvu imam 3 traktora i sve priključke potrebne za kukuruz i tako se liječim od p t s p_a. silaža me dođe oko 1000 kg 40 km ili 150 kn. jeli to skupo naravno bez mog rada.

H

Helena

Guest

kico75 kaže:
prijatelj mi da kombajn za siliranje ,,zemlja mi je udaljena od obijekta 700 metara sam vršim prevoz i sam pripremim zemljište za sijetvu imam 3 traktora i sve priključke potrebne za kukuruz i tako se liječim od p t s p_a. silaža me dođe oko 1000 kg 40 km ili 150 kn. jeli to skupo naravno bez mog rada.
E zemljak to je već isplativo ,i u ekonomskom smisli i smislu psihičke stabilnosti ,ništa bolje nelječi mozak ;) Koji kukuruz siješ mislim na skupinu dozrijevanja i proizvođača .I jel siliraš sa samohodnim konbajnom .

K

kico75

Guest

siliram sa troredim kombajnom new Orleans ali smo ga prodali neznam kako ide sa traktorom jednorednim oće li se moć kvalitetno i brzo pripremit silaža.

H

Helena

Guest

kico75 kaže:
siliram sa troredim kombajnom new Orleans ali smo ga prodali neznam kako ide sa traktorom jednorednim oće li se moć kvalitetno i brzo pripremit silaža.
A čuj ! :scratch sve zavisi od organizacije ,ja naprimjer svoja tri hektara kukuruza skidam sa jednorednim sipovim kombajnom dva dana ,nemogu prije ,

K

kico75

Guest

koliko bude prinosa na ta 3h u tonama .ja sam skidao 10 h za 2 dana sa kombajnom.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Kad se več raspitivate za takve informacije!
Ja sam imao ni na 5 hektara,75 tona silaže!!!
Radi se o silaži čistog zrna! Da nebi bilo zabune!

K

kico75

Guest

dino molim te kolika su ulaganja tebi na 5h.gnjoidba ,sijeme , prskanje ,branje i sva obrada tla.

H

Helena

Guest

kico75 kaže:
koliko bude prinosa na ta 3h u tonama .ja sam skidao 10 h za 2 dana sa kombajnom.
Prošlu sezonu sam imao 120 tona silažne mase na tri hektara .od gnojidbe je išao stajski ,startna gnoidba 15-15-15 i jedna prehrana .

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

kico75 kaže:
dino molim te kolika su ulaganja tebi na 5h.gnjoidba ,sijeme , prskanje ,branje i sva obrada tla.
Znači
umjetno gnojivo,sijeme,prskanje dođu me 3 000 kuna
oranje,obrada tla jednim prolazom,sadnja i špricanje me dođu 3600 kuna
najam za 1 hektar 800 kuna
ukupno 7400 kn
Tako bi me izašlo da sve plačam i kod kuče ladim jaja,a pošto nešto i radim tak da me izađe jeftinije!!!
Plačam
umjetno gnojivo,sijeme,herbicidi, dođu me 3 000 kuna
i najam za 1 hektar 800 kuna
Toliko ja plačam!!!
PLUS moja sva obrada tla,znači gorivo i potrošni materijal i moj uloženi rad,trud i vrijeme!

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688

Tako bi me izašlo da sve plačam i kod kuče ladim jaja,a pošto nešto i radim tak da me izađe jeftinije!!!

Bas tako. Moj stari i ja smo racunali i opet nam se svede na to da nam je jeftinije kupit kuruzu nego sijat.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Do koliko vam se isplati kupovat???
80 lipa,kunu?

K

kico75

Guest

dino kaže:
Kad se več raspitivate za takve informacije!
Ja sam imao ni na 5 hektara,75 tona silaže!!!
Radi se o silaži čistog zrna! Da nebi bilo zabune!
ako imaš 75 t to je 1kg 1kn =75000 tisuće kn ili sam nešto krivo shvatio.pa to je super. :D a tvoj je trošak 7500 kn.

H

Helena

Guest

Dino jelo ovdje riječ o zrnu kukuruza ili silažne mase ,kako stvari stoje sa cijenom zrna, i ja sam izračunao da mi se isplati više kupovati kukuruz u zrnu nego proizvoditi .A silažu ću proizvoditi dok god proizvodim mljeko.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

hehe
nije baš tak
7500 kuna mi je trošak za 1 hektar!!!
A 75 tona sam ja imao na 5 hektara!
Onda znači 75 000 kg : 5 hektara= 15 000kg na 1 hektar!!!
15 000kg po jednom hektaru x 1 kuna= 15 000 kuna po hektaru
Ali tu su još i troškovi sušenja kad kukuruz nejde u silažu,jedna bačva goriva 220 litara + 1000 kuna, za sušenje 10 tona kukuruza!
A 220 litara dođe x 4 kune je 900 kuna!!!
Znači tu je još trošak 2 000 kuna i više + onih 7500 gore navedenih za sadnju to je oko 10 000 kuna troškova!!!
Znači tu bi bila neka zarada po hektaru 5 000 kuna!!!
Ali koliko je tu još uloženog i rada i truda i vremena,a nedo bog da ti dođe neka elementrana napogoda pa ti sve potuče!!!
Nisam ni sam siguran da mi računica štima,ali znam da moj stari kaže ako je cijena manja od 1 kune onda bolje da kod kuče ladim jaja,onda se to ne isplati radit!!!

Helena
Toliko sam ja imao silažne mase od čistog zrna kukuruza na 1 hektaru!

H

Helena

Guest

AUU! :shock: O takvom prinosu ja samo mogu sanjati ,moj pomenuti prinos izražen u tonama je od cijele stabljike ,,uh nemoj mi govoriti više svoje podatke uhvati me muka ;)

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Helena
Nisu to još prinosi kako treba!!!
I baš zbog toga ove godine prelazimo na drugi hibrid pa čemo vidjet kako bude...
Kakve vi imate prinose u zrnu?

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688

Do 0,80 cak 0,90 ako uzimamo nam se isplati.
Ali poznavajuci se,opet ce biti sjetve :mrgreen:
Kad nemoze protiv sebe jbg

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

dino kaže:
hehe
nije baš tak
Ali tu su još i troškovi sušenja kad kukuruz nejde u silažu,jedna bačva goriva 220 litara + 1000 kuna, za sušenje 10 tona kukuruza!
A 220 litara dođe x 4 kune je 900 kuna!!!
Znači tu je još trošak 2 000 kuna i više + onih 7500 gore navedenih za sadnju to je oko 10 000 kuna troškova!!!
Znači tu bi bila neka zarada po hektaru 5 000 kuna!!!
Ali koliko je tu još uloženog i rada i truda i vremena,a nedo bog da ti dođe neka elementrana napogoda pa ti sve potuče!!!
Nisam ni sam siguran da mi računica štima,ali znam da moj stari kaže ako je cijena manja od 1 kune onda bolje da kod kuče ladim jaja,onda se to ne isplati radit!!!

Helena
gdje možeš postići cijenu od 1 kune za silažni kukuruz u zrnu?kod nas su prošle godine kupovali svinjci u lužanima po 27lipa za kilu,a suho zrno je bilo 62 lipe za kilu.cijena od jedne kune po meni ne pije vode jer da je tako ja bi sada zatanjurao sve svoje zasijane površine i zasijao bih kukuruz za silažno zrno.

K

kico75

Guest

josip123 kaže:
dino kaže:
hehe
nije baš tak
Apotuče!!!
Nisam ni sam siguran da mi računica štima,ali znam da moj stari kaže ako je cijena manja od 1 kune onda bolje da kod kuče ladim jaja,onda se to ne isplati radit!!!kolko vi uložite po hektar kolko vi uložite po h .koliki prinos po h

Helena
gdje možeš postići cijenu od 1 kune za silažni kukuruz u zrnu?kod nas su prošle godine kupovali svinjci u lužanima po 27lipa za kilu,a suho zrno je bilo 62 lipe za kilu.cijena od jedne kune po meni ne pije vode jer da je tako ja bi sada zatanjurao sve svoje zasijane površine i zasijao bih kukuruz za silažno zrno.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh