• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Re: Sjetva kukuruza

drmr
Tako je,pa mora se i nešt radit... xD

kico75
na to pitanje ču vam odgovorit u prikladnoj temi za to a ona je "Tov junadi" .

josip123
Pa naravno da nemogu uvijek postiči tu cijenu,zato i kažem da nije uvijek takva zarada!!!
Šta misliš da bi ja tovio junad da je kukuruz po 1 kunu ili više?
Prodao bih ga i nebih moro bacat đubre barem :lol: .

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

mislim da su prošla vremena od 1 kune za kilu kukuruza,barem u hrvatskoj.daj bože da mi netko citira ovaj post negdje u 11.mjesecu i napiše da nisam bio u pravu. :lol:

H

Helena

Guest

dino kaže:
Helena
Nisu to još prinosi kako treba!!!
I baš zbog toga ove godine prelazimo na drugi hibrid pa čemo vidjet kako bude...
Kakve vi imate prinose u zrnu?
Moj dino, nema ti tu kod mene zrna ni za lika ,nitko ne proizvodi zrno ,samo jedno tri ,četri, gospodarstva u cijeloj mojoj kotlini uključujući i mene ,sijemo kukuruz za silažu .

K

kico75

Guest

Helena kaže:
dino kaže:
Helena
I baš zbog toga ove godine prelazimo na drugi hibrid pa čemo vidjet kako bude...
Moj dino, nema ti tu kod mene zrna ni za lika ,nitko ne proizvodi zrno ,samo jedno tri ,četri, gospodarstva u cijeloj mojoj kotlini uključujući i mene ,sijemo kukuruz za silažu .
helena odaklesi i kakva je silaža bez zrna ,kolko imate prinosa u t. po h.

H

Helena

Guest

kico75 kaže:
Helena kaže:
dino kaže:
Helena
helena odaklesi i kakva je silaža bez zrna ,kolko imate prinosa u t. po h.
Bojim se, dasmo se malo zapetljali u komunikaciji .Ovako, ja sam iz Livna ,i proizvodim silažu cijele stabljike kukuruza , sa dinonom sam razgovarao o silaži vlažnog zrna kukuruza .

K

kico75

Guest

helena ''nisi se zapetljao nami je sve jasno ja sam skidao silažu u livnu kod ćubele u guberu . kraj farme još u nekih.
Gdje stanuješ. kod ćubele je silaža sijana u razmakuod 3 cm dino to nisi nikad vidio klip 1 po stabljiki ali stabljika .3m visoka . zemlja je skoro čisti treset . Helena koliki su tvoi prinosi po h silaža cijele stabljike u tonama.

H

Helena

Guest

Evo kako je izgledao moj kukuruz prošle sezone ,Prinos silažne mase cijele stabljike na ova tri hektara je bio 120 t.Kićo tad kad si ti skidao kod Ćubele, te godine sam ja pomagao u izvozu stajnjaka ,tad je bilo više stajskog nego zemlje :D znaš li da je farma otišla u bankrot ,nebavi se više proizvodnjom mljeka ,Jesi možda i kod karaule skidao kukuruz ,jeli pomenuti konbajn od gosp, Peića ,uh puno pitanja ali eto interesira me .Ja ove godine planiram jednu parcelu zasijati sa domaćim kukuruzom da vidim šta će biti od njega .

K

kico75

Guest

jest kombajn je od peića ali je prodan . zašto bi posijali lansko sijeme ako ćeš ulagat u zemlju ne isplati se.
š
ta je sa ćubelom hoće li preć na tov bikova . gdije je tvoja štala i šta ti imaš od stoke.helena
jesam i kod karaule jel on u životu sa farmom.

H

Helena

Guest

kico75 kaže:
jest kombajn je od peića ali je prodan . zašto bi posijali lansko sijeme ako ćeš ulagat u zemlju ne isplati se.
š
ta je sa ćubelom hoće li preć na tov bikova . gdije je tvoja štala i šta ti imaš od stoke.helena
jesam i kod karaule jel on u životu sa farmom.
Ovo oko lanjskog sijemena ,ma to ću malo experimentirati sa domaćim sijemenom čisto da vidim razliku u odnosu na hibrid , ;) nemislim toga puno samo za usporedbu .A Gosp,Ćubela govori da će sad natrpati štalu tovljenicima :scratch .Moram priznati da se pribojavam za uspješnu proizvodnju ,ali svakako mu želim puno sreće .Karaula je isto u premišljanju da odustane od proizvodnje mljeka ,smanjio je na 40 krava .A ja opet u premišljanju da proširivam i podižem proizvodnju :shock:

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Helena
Koji je to hibrid kukuruza?
Kakva je bila gnojidba na toj parceli?
Inače jako lijepa parcela ova sa slike...

K

kico75

Guest

znam da nije u ovoj temi ali gdje ti je obijekat i kako da se javim kad dođem u livno.

H

Helena

Guest

dino kaže:
Helena
Koji je to hibrid kukuruza?
Kakva je bila gnojidba na toj parceli?
Inače jako lijepa parcela ova sa slike...
PIONER hibridi ,Klarika ,H24 a gnoidba je išla stajski ,startna gnoidba i jedna prehrana petnaesticom .Ma ja ti tek tri sezone sijem kukuruz tako da se i ja polako učim ,ove godine sam mislio napraviti analizu tla pa onda po parametrima analize odraditi gnoidbu .@Kico imaš PP.

K

kico75

Guest

neide ti prehrana sa 15 15 15 to je greška samo kan ili ureea tj.dušik

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

kico75 kaže:
A tko ti je to pametan reko,molim te???

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

Cuj svatko pametan za da se P i K slabo krecu u zemlji,godisnje mozda svega par milimetara.
Znaci ako sa kultivatorom dodas NPK,N ce se iskoristiti dok P i K manje.Odnosno moguce je cak negativno djelovanje jer se korijen stabljike siri samo u gornjem djelu gdje je gnojivo,a tu ima i manje vlage u sveukupni korjen bude manji ...tako da nije pametno ici sa 15 15 15 u prihranu,vrlo vjerojatno da ce se to sto se neiskoristi P i K iskoristiti u sljedecoj kulturi...

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

aha
Ja ne prihranjujem,tako da se mene to netiče!
Ja sve dajem u predsjetvenoj pripremi,onda na to posijem,i bude super...

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

Tako je najbolje.
Ali recimo ako slucajno netko nema para da odmah prije sjetve da mozda misli da se isplati u kultivaciji dodati NPK,ali ekonomsk gledano nije isplativo.
Moze to opet biti super kukurz ali sigurno ne zbog takve primjene...

K

kico75

Guest

tako je ja samo prehranim s ureeom od sve prehrane ito nešto sam napravio pa se provozam kroz kukuruz i prospem ureeu pored stabljike kukuruza visine oko 30 cm.po h bacim oko 100kg mislim ali bih morao vidjet negdje sam zapisao.
nefrezam niti prskam.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

Rajtek kaže:
Za piriku uzmi Sorgum od Herbosa,on ti smaže sve uskolisne, a i neke jednogdišnje širokolisne.
Ja mažem sa Sorgum Turbom- Sorgum 60g +0,5l Sambe + Okvašivač 2 dcl.
To je paket za Hektar i dođe te oko 350 kn
gledam u herbosovom cjeniku da Sorgum turbo košta 600kn.

H

Helena

Guest

kico75 kaže:
Kico majstore ,da nebi bilo zabune ,ja jako dobro znam šta struka preporučuje ,zatrpan sam stručnom literaturom, u kontaktu sam sa agronomima sa zagrebačkog agronomskog fakulteta itd .Ali naj bolje poznajem svoje uvijete i mogućnosti ,Prilikom sijetve kukuruza išao sam sa startnom gnoidbom petnaesticom ,ali sam se preračunao u količini tako da mi je ostalo nešto ,tako da sam to razbacao po kokuruzu kao prehrana ;) Težim tome da usavršim agrotehniku do te mjere da to bude to ,pa ćemo vidjeti onda kakvi su prinosi u mome polju,

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh