• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
Re: Sjetva kukuruza

lukoil kaže:
delac kaže:
decki pomoč!!!!na nekih 4,5hektara nije mi kukuruz izašel van kak treba ...nekih 60posto..kaj napraviti ponovno posijati ili pocekati još...sijano 24.04...pionir sjeme je sve posijano
čekaj prijatelju kišu za vikend pa češ vidit.situacija kod tebe slična je mojoj al ja ništa ne bum presijaval!
bum sad jos pocekal...a inace to su mi i pokusna polja..tak da bum videl....danas je bila kisa pa bumo vidli..inace potrosil sam 12 litri lumaxa...

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804

toma84 kaže:
Kod mene ko je sprical lumax-om i frontierom baš i nije najbolje uspio. Mi smo pola pošpricali Radazinom prije nicanja a polovicu ćemo poslje nicanja travelom i harmony-em pa da vidimo koji bolje djeluje :)

A sta drugo da ti kazem nego da puno ovisi i o samoj zemlji koja se sprica, kako je prije odrzavana i sta je prije bilo na njoj. Ako je lani bio parlog ili se nakotilo raznog avrlja zbog losih preparata sada ne pomazu niti kozne gace. Ako je zemljiste redovito odrzavano, obradjivano i ako nije pretjerano zakorovljeno lumax cisti sve. Mogu ti jos reci da Radazin sam nije rijesenje kao sto nije ni dvostruko spricanje, lumax je kompletan herbicid. Necu ga puno hvaliti koristio sam ga pred par godina i sve ok a brat svake godine ide snjim i nepomislja ga mjenjat. Vremenom se svi pokvare i oslabe ili korovi postanu imuni a dotle ce opet izac nesto novo

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Bacit ću sliku kuruze sutra da mi procijenite koliko još imam vremena da pošpricam lumaxom.

J

jevgenij

Guest

Gustavo kaže:
Do koliko listova se može ići s Lumaxom, dosta je nejasno to objašnjeno, negdje piše 2-3, negdje 4-5, tamo gdje sam kupio rekli mi do 4-5 lista, pričekao bih da ova kiša stane da nikne više korova.
da malo pojasnim o lumaxu, on se sastoji od djelatnih tvari ALFA-METOLAKLOR 375 g/l (njega ima u dual goldu, ali 960 g/l), TERBUTILAZIN 125 g/l (njega ima u radazinu TZ 50, ali 500 g/l) i MEZOTRION 37,5 g/l (njega ima u calistu ali 480 g/l). znači ako ideš sa 3,5 l/ha LUMAXA znači da na ha staviš 1312 g alfa-metolaklora, 430 g terbutilazina i 131 g mezotriona. Te količine djelatnih tvari imaš u 1,3 l dual golda, 0,86 l radazina TZ 50 i 0,27 l calista, znači pomješaj to troje i dođe ti isto kao i 3,5 l/ha lumaxa. Što se tiče primjene nije tako bitan kukuruz on može biti i u petom listu, ali ako ti uskolisni korovi uđu u četvrti list piši kuči propalo, a širokolisni mogu biti do pet listova maksimalno

T

takor

Guest

Molio bih forumase za misljenje jer su sigurno imali slicnih iskustava, problem je sljedeci: Popresako sam kukuruz sa Sorgumom i Sambom i nakon pola sata je pao dobar pljusak pa me zanima kako ce se on odraziti na djelovanje herbicida?

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

dečki kojim kombinacijama ili preparatom špricat al ono da je za sve korove,kukuruza je 4-5listova večinu je kultivator posekel korova ne kukuruza prva prihrana i sad ak se vrjeme smiri išel bi špricat.
naraavno i cijene me zanimaju.
imam motivela turbo al posijal više nego kaj sam planiral pa mi još treba za nekih 3jutra cca.
motivel turbo je 590kn,zanima me jeftinja a isto učinkovita kombinacija.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

trawell+motikan je odlična kombinacija,a sigurno je povoljnija od motivel turba i trawell djeluje bolje na koštan,a djeluje preko lista i preko korijena.mislim da bi te ta kombinacija koštala max 400kn/ha.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

a eto napričali mi po poljoapotekama svašta na kraju sam se ipak odlučil za motivel turbo uzel 2 paka kaj je ziher je.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

trawell+motikan je oko 280 kuna ha + još okvašivač
:mrgreen:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

pa to je stvarno super povoljno jer ta kombinacija se stvarno super pokazala pa čak i bolje od motivell turbo-a,jer trawell bolje uništava koštan.ja ove godine prskam trawell-om dva puta po pola doze,a stari kaže da je to odlično i sa prvom poljovicom koju smo ošpricali i da za drugim prskanjem nema potrebe.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

jbg ja sam išel na sigurno je koliko mi treba ispala je razlika 220kn između motivela-turbo i trawela+motikan.
a sad je i okvašivač u pakiranju lani ga nije bilo ni u onima kaj sam zimos kupil.
motivel turbo cijena za 1h je 590 a trawel+motikan je 486.
pa ova cijena kaj dino vel je turbo povoljna.

H

Hurlimann86

Guest

Uhh vi već svi gotovi a mi još kojih 8 ha imamo :oops:
Sad smo tjedan dana balirali sjenažu svoje i uslužno pa smo zapostavili kukuruz, ali bude i to sam kad sad ova kiša prođe.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

"sastanjčenje u polju"

Joka lijepo vas vidjeti ovako ali zar nije zabranjeno okupljanje tri i više traktora na jednom mjestu :?: :scratch :lol:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Joka ljepe slike :D

Koje je širine ovaj spremač na IMT-u :?:

J

jokapz

Guest

Sjetvospremač na Breni je 5 m i nosi ga drugom brzom imam i video gdje ga prašinja sam da skužim kak se postavlja.

T

tomonh

Guest

Kakvo je kod vas stanje u polima nakon ove preobilne kiše,kod mene boli glava na nekim parcelama ima 15% pod vodom

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh