• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Re: Sjetva kukuruza

samo 15%
Kod mene je palo 80 litara kiše na metar kvadratni,tak da mi je negdje kuruza i 80% pod vodom...
:cry:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

ma sve će se to jako brzo povući i kroz dva tjedna ćemo opet moliti da padne kiša.

B

Bobo

Guest

jokapz kaže:
Sjetvospremač na Breni je 5 m i nosi ga drugom brzom imam i video gdje ga prašinja sam da skužim kak se postavlja.

Majstore, da nije 6m? To je Sinisin spremac koliko vidim... On je Pavicu prodo svoj stari 5m i sebi previo veci, tj, ovaj sa slike. To je koliko se ja sjecam...

Sad ne mogu pronaci sliku ko za vraga, al evo ga video clip koji sam ja snimao s tim istim sjetvoepremacem. 2, brza iber gas:

[youtube:dslp0lox]OSIcldGkwy0[/youtube:dslp0lox]

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

i evo slike sijanja kukuruza. na nekoliko slika se vidi akrobacija gdi sam ja prije oranja orao s prikolicom i 560. prepao sam do trupla i prvi i zadnji kraj a prikolica da ne govorim. tj kabina bila ravna s zemljom. jedva su me izvukli. a to je orano oko 1.5. i još je bilo blato.
al sve u svemu se presušilo i lijepo se posijalo, a sad sve na vodi opet
737befaa.jpg
0370aefa.jpg
810f58c7.jpg

a0e2cdc4.jpg
3c170021.jpg
47e1cf89.jpg

d7af88b9.jpg
0522dbb2.jpg
35b98ab7.jpg

f3995e11.jpg
a4ce09fc.jpg
9bda78a8.jpg

5594cfc7.jpg
fa4c335e.jpg
d94ff6d5.jpg

159f9ceb.jpg

J

jokapz

Guest

Postao/la Bobo dana 17 svi 2010, 22:22
Majstore, da nije 6m? To je Sinisin spremac koliko vidim... On je Pavicu prodo svoj stari 5m i sebi previo veci, tj, ovaj sa slike. To je koliko se ja sjecam...

Da to je od Siniše sjetvospremač al mislim da ga je srezo na 5 metara il čak malo jače od 5 m baš ču ga pitat. Cijeli dan radim s njim i nesjetim se izač van i izmjerit koliko je širok.... :roll:
Drugom brzom a ide oko 15km/h možda i malo više odprilike zavisi koliko ju naložiš na gasu.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

A jel će ova kiša i voda zeznut ove što su već pošpricali kukuruz u smislu lošijeg djelovanja materijala i nicanja novih korova?

B

Bobo

Guest

Znam da je onaj dan kad sam ja radio s njim isla 2. iber gas i da sam pokusao s pola gasa krenuti i dodavat gas u hodu... samo baci dim i ODEEEE. Po ravnom ide li ga ide, al po brdu bas ne "pjeva". Taj dan se radilo dva puta tragom a na videu se vidi njegov stari kako sije kukururuze. Ove godine su na toj njivi opet kukuruzi i sad je radio prvi prolaz ranije, a drugi prolaz je malo dublje spustio i radio je 1. brzom. Kaze da je puno zadovoljniji, al mislim da ga cuva pogotovo nakon "zahvata" na motoru ;) jer prije dvije godine nije sparao ni traktor ni spremac 2. brzom...

T

tomonh

Guest

To kaj je pod vodom bu propalo,mislim da se ni za dva tjedna nebude presušilo jer nenajavljuju proljepšanje vremena

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Ja nisam još pošpricao, a sad se ne može, a j.... vremena, ako prerastu korovi čime ih špricat? Čini mi se ako padne kiša u petak moraću ručnom špricom riješit pola hektara, 10 šprica na leđa i udri, nema šanse traktorom ući na zemlju, premekano je :(

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

ja danas bio obišao polje i mogu reći da sam vrlo zadovojan jer i što je bilo vode na njivama sada je više nema jer se povukla u kanale.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881

kukuruz sam sijao 28.5, i danas kada sam ga obišao, vidim da je nekoliko tek počelo nicati,i to dosta rijetko, dok ostali imaju do 4 lista(ja mislim)..
šta da radim??
da čekam još dan,dva da vidim hoće li i ostatak krenuti ili da se prošetam pa da dosijem?? :scratch

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Malo si se zeznuo za mjesec :lol: .
Mislim da bi se trebao brinuti,jer obično,bar tako moja kuruza nakon tjedan dana je bila sva vani čak je imala i po 2 lista!

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881

dino kaže:
Malo si se zeznuo za mjesec :lol: .
Mislim da bi se trebao brinuti,jer obično,bar tako moja kuruza nakon tjedan dana je bila sva vani čak je imala i po 2 lista!

jbga, 4 mjesec...
ma znam, ali pošto ja nemam sijačicu, susjed mi je sijao po prvi put sa starom IMT 4-rednom sijačicom, pa su neki redovi odlični, a na nekima kao da fali svako drugo zrno, negdje i više...
kažem, negdje je kukuruz 4 lista, a negdje je tek krenuo...
ja bih pričekao još dan, dva pa da vidim šta će biti, oće krenuti i ostatak ili ću morati ručno dosijati...
šta vi kažete??

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Ako ti na istoj parceli negdje ima 4 lista a negdje je nema,onda je greška do sadilice,(inače takve sadilice ne hvale),i što prije to dosadi da ti kukuruz bude što jednakiji...

J

jokapz

Guest

Sijanje kod rođaka i obećani video i makar da na videu vidimo kak je to kad sunce sja :roll:

IMT Brena i sjetvospremač 5m

[youtube:22fnegd5]aorMyVZMeYg[/youtube:22fnegd5]

sijanje DX4.50 i OLT psk

[youtube:22fnegd5]A51bDoWq-5E[/youtube:22fnegd5]

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Što ćete sijat kad njive plivaju, ne mogu ni pješke na zemlju jer mi noge propadaju, a Slavonijom se čamcima voze.

H

Hurlimann86

Guest

Kaj to je već tak velik kukuruz, pa kad je taj sijan :?: :scratch

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh