Kod nas se bar 50% kukuruza posušilo. Svi koji su gnojivo bacili usijačicom u red jako malo će obrati, izgoreše.
Bogu hvala pa sam bacio minimalno kana.
Moj susjed bacao ureu. Jel tko od Vas ureom prihranjivao i kak se drze?
Jel može kiša više pomoći kukuruzu?
dobro pitanje na koje bih i ja volio znati odgovor.svoje sam otvarao i jako dobro izgledaju unatoč suši.po meni pošto je meksička biljka sua i nije veliki problem jer je u startu bilo dosta vlage. sad laički kontam ako bude padavina previše neće nam na vrijeme sazrijeti i opet belaj.
mojih će za koji dan biti mladih za peći na žaru. sudeći po klimi zadnjih godina,prave kiše neće biti do 11og mjeseca.
za malo više od jednog tjedna krečem u berbu kukuruza u klipu...sorta je BC 354...to je super kukuruz za pospremit u klipu brzo se bere ,lako ga berač očisti...moram negdje 10 svojih prikolica 7t pospremit u kukuružnjak... a kukuruz izgleda ovako..tu je na komadu zemlje oko 5 jutara..tu se nadam da bude tih 10 prikolica ...
Htio bi ove godine sijati bc sjemenski kukuruz, pošto sam sve ove godine do sad sijao pioner neam baš iskustva sa bc-om! Moze li mi tko reci kakva su mu iskustva sa hibridima grupe 350, meni treba za proizvodnju suhog zrna!
ako ideš na proizvodnju suhog zrna onda se nažalost drži i dalje pioneera jer zasad mu nema premca:finga::finga: pogotovo A24 ,N01,H24, Y12, iako bih ja volio da ima i domaćeg sjemena koje daje takve rezultate,ali zasad ja još nisam čul za takvog...