M
mrkonjic1
Guest
ja sam svoj posijao 24.04 ... i polako je poceo da izviruje 8)
I kod mene je prijatelju ista situacija , tek sad nice, vjerovatno zato sto je hladno vreme
ja sam svoj posijao 24.04 ... i polako je poceo da izviruje 8)
čuj ovo što ću ti napisati je iskreno i znam da možda nije to što bi ti htio čuti.
naime nemaš šanse da sačuvaš polje,jedino samo ako ustrijeliš to krdo u kompletu.jer oni tu dolaze iz navike a navikla ih je krmača.čak i ako nju ostrijeliš doći će druga itd...
mnogi su palili vatre,vezali pse,ali ništa nepomaže.čak i da postaviš stražu oko njive nepomaže. mnogi mirisni mamci pomognu jedno vrijeme ali kukuruz im tako dobro paše da nema sile da ih od toga odvratiš. da to sve staviš u ogradu jake konstrukcije je možda jedino riješenje ali je preskupo. probaj razgovarati sa LU koja gazduje sa tim dijelom lovišta.možda nađete neki kompromis jer su za štete oni zaduženi. ja se sa tom divljači bakćem skoro 20 godina i mogu ti reći da su se fenomenalno prilagodili svemu.
I kod mene je prijatelju ista situacija , tek sad nice, vjerovatno zato sto je hladno vreme
Sad cu vam nesto rec al nemoj da se smejete, kodnas dosta ljudi koji seju kukuruz u tek otvorene vrecice s kukuruzom sipaju malo petroleja iliti gasa , kazu da je to zakon i za crva i za ptice pa nesto razmisljam o tim svinjama , mozda ce i njima smrdit pa nece ga dirat
Sad cu vam nesto rec al nemoj da se smejete, kodnas dosta ljudi koji seju kukuruz u tek otvorene vrecice s kukuruzom sipaju malo petroleja iliti gasa , kazu da je to zakon i za crva i za ptice pa nesto razmisljam o tim svinjama , mozda ce i njima smrdit pa nece ga dirat
jel mu to neće smanjiti klijavost?
Koje bare, kod mene se sve osušilo, kiša na kapaljku pada.
kod nas ni ne pada, ni nakon 17 dana od sjetve, kukuruz još ne niče, ili niče gotovo nikak...
Moj je niknuo ovaj što sam ranije sijao, a danas palo nešto kiše, najavili i za vikend pa možda ipak bude nešto.
- i ja imam problema s nejednakim porastom kukuruza, jedna vrsta K-67 od pionira bio pocrvenio kao da ga netko ofarbao bojom ( u cijelom ataru kod mene taj hibrid pocrvenio), općenito sam primjetio da kukuruz neravnomjernije raste na onim površinama koji su išli s dubljom proljetnom pripremom
-susjed išao samo s sjetvospremačem i to onim s malim perima i ima kukuruz kao gora a mi koji smo tanjurali i zajebavali se imamo problema s nejednakim usjevom, izgleda da se izbacilo vlažnije zemlje van pa se to osušilo ne znam to je moja teorija....