• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2013.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Jel može taj crvić-moljac noanjeti štetu dugoročno, u silaži, silosima kukuruza ili spremljenim klipovima u koševima??

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
U silos ide suseno zrno znaci mora proc temperaturu +80°C a za ostalo nisam siguran. Veliku stetu napravi vec u polju.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
U silos ide suseno zrno znaci mora proc temperaturu +80°C a za ostalo nisam siguran. Veliku stetu napravi vec u polju.

ovaj je još zelen, ali misliš li da se može uskoro vršiti? nije velika površina, a žao mi da ga crvići jedu. zrno je puno, tvrdo, ali je šuška zelena.
inače, ovo je parcela na kojoj je i prošle godine bio kukuruz, ali je bio posiliran. s druge strane ceste imam još jednu, na njoj nema ni traga crvima :)

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Što se tiče ovih gusjenica one će se začahuriti u klipu i na proljeće evo od njih lijepih leptirića. Znači za suzbijanje treba suzbijati leptiriće u proljeće. Tko bere u zrnu neznam da li ih puno i ostane, a pošto nema kočenice (štručka), nema gdje preživjeti. Oni koji ostanu na stabljici prave iduće godine štetu odmah na njivi. Možda je najbolje kukuruzovinu dobro izmalčirati jer ih se na taj način mehanički dosta uništi.

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447
Koje ste hibride vi zasijali ove godine ? ja domaću

PR38A24 ove godine je bio više nego dobar za razliku od prošle, jučer sam ga brao u klipu i odličan je bio i što je vrlo bitno odlično se čisti komušine ne ostaje skoro ništa. Najveća mana mu je cijena, ove godine paket tretiranog je bio cca 500 kn
Dravu i OS515 sam ove godine prvi put sijao i jako sam zadovoljan s njima 515 je još skroz zelen i bude odličan za silažu, dok će Drava ići u klip. Čak mi se čini kad se usporede cijena i dobiveno da se više isplati sijati domaće.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Uh nadam se dobroj jeseni,jer imam B-23 N-43,komušina na klipu zelena i sigurno 2 tjedna nema što raditi berač u njima,moljca ima ali stanje nije kritično

ZvonimirKWS

Član
Tu od
19 Srp 2013
Poruka
173
Informacija sa terena!
Amereuropa žitni terminali koprivnica izašli sa cijenom 1,05 kukuruz 14%vlage!

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Informacija sa terena!
Amereuropa žitni terminali koprivnica izašli sa cijenom 1,05 kukuruz 14%vlage!

Donja granica znaci minimum minimuma isplativosti bi bilo 1,1-1,2kn za kg. Ispod toga trud uzalud a godina prodje i strojevi dobili po repu a to je opet donekle prihvatljiva cijena stocarima, znaci neka realna cijena.

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
Donja granica znaci minimum minimuma isplativosti bi bilo 1,1-1,2kn za kg. Ispod toga trud uzalud a godina prodje i strojevi dobili po repu a to je opet donekle prihvatljiva cijena stocarima, znaci neka realna cijena.

Jel ti mozda poznato jel iziso tko sa cijenom na nasem podrucju,tj.zupaniji

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Jel ti mozda poznato jel iziso tko sa cijenom na nasem podrucju,tj.zupaniji

Pito danas u Vrt_u vele da se suska oko 90lp za stand zrno, navodno jos tjedan dana nece sluzbeno izlazit sa cijenom. valjda cekaju da vide kak dise konkurencija pa da se "usklade". Nedam za te pare!!!

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Pito danas u Vrt_u vele da se suska oko 90lp za stand zrno, navodno jos tjedan dana nece sluzbeno izlazit sa cijenom. valjda cekaju da vide kak dise konkurencija pa da se "usklade". Nedam za te pare!!!

U mojoj okolici ljudi pricaju da ce bit 90 lipa sa vlagom 14 posto a to nece imati nitko osim ako ju ne osusi,sve ispod kune je lose jsko lose....

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247

Kico, sto ju ne spremas u koseve pa ju na ljeto okrunis i prodas? koliko kukuruza sadis?

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
previse je posla oko toga, a treba imati i skladisni prostor. jos kad se dodaju i neki gubitci od kojekakve gamadi..

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh