eeee kad bi barem moj prinos bil takav .... Ja ga na pola jutra nemrem navuci na 500 kg ??!!
Vjerojatno, ali gotovo pa sigurno sam ja sje.. stvar prosle godine !!
1. Taj hibrid sam po sebi daje manji prinos
2. Mislim da sam kardinalnu gresku napravil sa nepotrbnim spricanjem za korove ( ???? ), a jos vecu sa folijarnom prihranom upotrebom Uree..... Negdje sam cak i pisal o tome kak mi se frce list i vidno zaostaje u rastu ....
Zato.... ove godine po starim, provjerenim agrorehnickim mjerama - Urea je vec bacena prije oranja, 15-ica u sijacicu i KAN u prihranu 2 puta.
Na drugu parcelu, prvi put koristenu i izoranu jesenas isto tak, ali nisam bacio Ureu pa mi treba savjet da li je baciti pod frezu na proljece prije sjetve, ili sto drugo ??!!
Divljac ne bira bas previse sortu kukuruza. Mi smo svasta isprobavali i sijali i uvijek isti vrag.. Svinje ju cak ni ne pojedu toliko koliko ju zagaze, znaci ona ide i rusi sve pred sobom, sta nju briga koja je sorta..
A ovo sto se tice prinosa, taj koji ima 7 t/ral taj toliko vise i da gnojiva od mene koji npr imam 5 t/ral, znaci vise prevrce preko ruku a na kraju isto ima.. Ja dok imam 5 t po jutru za mene je to super, naravno, s obzirom na gnojidbu..