• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2014.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
BC 462 sam prosle godine sijal 01.05. Bral sam ga 13.10. i to je bilo prerano !!! Trebal sam cekati os najmanje 2 tjedna, ako ne i 3, al me sila stisnula pa sam moral u berbu.... Ove godine ide Pioner PR38 ( cini mi se.... nemam vrecicu ) i BC 462. Pioner dolazi nesto ranije pa cu se pokrpat do dolaska BC-a....

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
danas uspio uzorati 2000 čhv,dva traga tanjurača,drljanje i posađen aquamax 216,u ponedeljak nastavljam,uglavnom ljudi lagano šize i gledaju u nebo

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Kako ne bi šizili,kod mene jedno 2 tjedna već skoro svaki dan što kiša što pljuskovi sa laganom tučom...:(devil):
Jedino uspijem pokositi travu oko kuće,i to na silu.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Moj kukuruz je sav fino niknuo, trava ne niče za sada, na jednoj parceli gdje je bila djetelina ima štavelja pa će samo malo trebati tu još proći i na još jednoj što sam kupio moram pripaziti na sirak.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja svoju sjetvu priterao k kraju. Ostalo nam je još oko 5 rali za posijati, ali to prvo izvoz gnoja, kosidba ljuja, pa oranje, pa sjetva...

Kod mene u utorak, srijedu i četvrtak svaki dan kasnije popodne takvi strašni pljuskovi, ma sve pliva u mojoj okolici i nema ulazka u polja do sredine idučeg tjedna.
Ovak je izgledalo u utorak popodne.

ALI...zato smo otišli 15 km dalje i danas završili tamo sjetvu kukuruza i lucerne.
Tamo je palo 5 puta manje kiše i komotno se može raditi u polju!

Seoba...:)

Na samoj Mađarsko/Hrvatskoj granici :)

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Gledam i čudim se kako je suho. Kod mene je od srijede sunčano i evo sad pada kiša tako da opet ništa od sjetve do idućeg tjedna ako bude lijepog vremena jer treba 4,5 sunčanih dana da se zemlja prosuši da se može sijati.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
evo sad pada kiša tako da opet ništa od sjetve do idućeg tjedna

I kod mene svaki dan pada. Nismo si baš tak daleko a još si ti na brdu pa sam danas malo orao i uopče nema blata. Čak mi nekak sve to blesavo zgleda da nakon toliko kiše nema nekog blata

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Hmm ja sam u okolici Petrinje pa sam razmisljao sljedeci tjedan tamo negdje u utorak poceti orati posto najavljuju da nece biti kise, a tko zna mozda i u ponedjeljak pa cu vidjeti sta bude. A i cudno nekako za toliku kisu koja je pala da nema bas blata.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
ništa čudno, i ovdje su kanali prazni. tek sad se vide posljedice suša. koliko god da pada, zemlja sve popije.

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410
ništa čudno, i ovdje su kanali prazni. tek sad se vide posljedice suša. koliko god da pada, zemlja sve popije.

A kod mene puni i vode ima na pretek, sad mi nije žao kaj nisam sijal jel bi dobar dio bio pod vodom:s:
valjda bude stala i ova kišurina, ipak su rekli da bude sušna godina:icon_e_biggrin::icon_scratch:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
I kod mene svaki dan pada. Nismo si baš tak daleko a još si ti na brdu pa sam danas malo orao i uopče nema blata. Čak mi nekak sve to blesavo zgleda da nakon toliko kiše nema nekog blata

Gledaj imam nečeg i na brdu, ali je jako mokro vozio sam gnojnicu i propada do osovina. Tako da ovo na brdima treba oko 4 dobra sunčana dana da se može sijati, a ovo u ravnici skoro 7 dana.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Započela sjetva kod mene,sijemo razne hibride,RWA,KWS,Pioneer,Syngenta:
21674857.jpg

21674855.jpg

21674856.jpg

21674854.jpg

Još imamo za sijat oko 15ha..