• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2014.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
ništa čudno, i ovdje su kanali prazni. tek sad se vide posljedice suša. koliko god da pada, zemlja sve popije.

Ne znam gdje vi to živite, kod mene kanali i njive puni, a na poljima propadaju noge u blato nego planiram sijat ovaj BC 462 i čuo sam da to ide gusta sjetva na nekih 15 cm jer je inače slab prinos.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Markane, daj nekih podataka o ovim zadnjim kotačima na MF-u. Dimenzija, proizvodnja, marka i tako to u odgovarajuču temu o gumama???

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
@gustavo.... 462, po preporuci proizvodjaca, ide na 19 cm, a da je slabiji prinos, istina je ! Ja iso razmisljam da ga na gusce ove godine sijem, al bi pojacao prihranu....

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Kod mene da nije danas padalo,mogao bi nastaviti sijati.Tri dana nije padalo i lijepo se presušilo,a kuruza koju sam do sad posijao lijepo raste,a ponik je odličan.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
evo i mog kukuruza. jako sam nezadovoljan s istim. a ako nastavi ovako, nagodinu neću morat sjeme kupovat. ovo je strašno, kako je malo prije počelo padat izgleda da 10 godina neće više past ni kapi...

DadoPZ

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
117
Ja posadio 01.05. taman pred kišu, nadam se da mu neće štetiti toliko vlage.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Mene zanima kak bute dognojili poslje ovih kiša i one parcele kaj su bile pod vodo.
Študiram da bi bacil 3x15 prostrno ili u kultivator.

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Dalisu ove kišurine isprale sve gnojivo i li samo tamo gdjeje ležala voda?

izzyvz

Član
Tu od
14 Ruj 2009
Poruka
185
Pomoć trazim!
Poprskao sam kukuruz u fazi 3 lista sa lumax-om i danas obiđem polja, kad ono svi listovi žuti i počeli se sušit.
Isao sam sa 3,3l/ha.
Jel možda znate što bi moglo biti za problem?
Bude uopće šta od te kukuruze ili mogu lagano nabavit novo sjeme?
Hvala!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Moja kukuruza sijana prošlu nedjelju je iznikla, danas obišao malo, vode se povukla, a klica je centimetar probila van :)
Taman se prosuši do faze 2-3 lista i komotno mogu u prskanje korova!

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Predoziranje nije,ovaj slučaj žučenja se desi kada se prska iznikli kukuruz i onda udari ovolika vlaga,to se i meni desilo prije nekoliko godina na jednom komadu,kukuruz se je oporavio.Ja sam danas poprskao 3 rali sa Lumaxom,potrošio sam pola litre otrova više ,treba mijenjati dize jer se izgleda mesing počeo trošiti,zemlja je malo prevlažna ali moralo se obaviti,ovaj tjedan još ima za oranje za kukuruz

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Kukuruz se bude oporavio. Ne smije se šricati dok je hladno i nikavo vrijeme i dok kukuruz nije u dobroj formi. Nažalost vrijeme je takvo ....

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
A da umjesto promjene diza pokušaš jeftiniju varijantu, napumpati pumpu, možda je slab pritisak na membrani. Nakon što sam to napravio prije par godina sa Moravom od 350 l pošpricam preko hektara.

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Zato je moj kukuruz još u vreći i čeka pogodnije vrijeme za sjetvu.Nadam se do kraja tjedna da će bit u zemlji :)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh