Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Ljudi moji kakovu vi to zemlju imate da ujutro padne, popodne radite. Kod mene ako bude još padanja nema posla prije 10 svibnja i to na proljetnoj brazdi. Jesenska je kao pekmez.
Imao sam u planu posijati Bc 572 a vrijeme je takvo da necu nista ni pomisliti a kamoli krenuti do sredine svibnja pa me zanima dali to bude kasno za taj kukuruz??
Do 15.5 prolazi ta sorta poslje vele znalci jedan dan produžuje zriobu jedan tjedan ja sijem isto 572 prošle godine je sijan 20.4 sad neznam da bude i 15.5 kak je krenulo
Kod mene su neki i ranije posijali a ja sam se vodio onom starom kad mozes golom guzicom na zemlju sjesti tad se i kuruza sije pa sad cemo vidjeti kako mi bude. Nisam jos ni izorao pa sad lijepo trava raste bit ce dobra zelena gnojidba
Več me glava boli od ovog vremena, čim se pojavim na polju sa sijačicom gov*o počne od nekud padat. Prošlu srijedu me stera s jednog komada doma, maloprije idem to dovršit, obiđem krug evo je opet.
Ajde dopodne sam ipak uspio još neke 3 rali posijat. Dođem doma iz polja i taman se žena vratila iz Bjelovara, auto skroz mokar, kaže kako ju je u selu do nas uhvatio takav pljusak da su jedva brisači stigli brisat a kod nas tada ni kapi.
pozdrav svima posadio sam 2. rali 22. 04. bc 572 i od tada stalno kiša a i zemlja ja bila vlažna. gledam polje blato voda.što mislite jel bude što od mojih kukuruza
a kada sam išao početkom 4mj sijati, ljudi nisu vjerovali što radim.....i odmahivali rukom.....da ima vremena....inače kod mene se brzo prosuši i nije nekakav problem........jer uskrs je bio u nezgodno vrijeme, i računao sam još ako par dana padne kiša poslije, nema do 1.5. u polje, a tako je i bilo.......
Ja sam posijao 1.4 jutro i pol te 5,5 jutara 3.4 sve je dobro osim jedne livade gdje je teška zemlja i dublje su posađeni pa sam danas navezo gnojnicu i mislio to presijat možda bolje da nisam koliko je kiše opalo jer je pitanje kad če se moći
Mi smo prije Uskrsa posijali svega 7 rali, a prošli tjedan, znači od utorka do danas sam posijao ukupno oko 50 rali, znači svaki dan su najavljivali kišu i padalo je nešto sitno, ali svaki dan smo komotno sijali, evo tek danas popodne je pala prva ozbiljna kiša i to ne svuda, samo u nekim djelovima, tak oda sutra vjerojatno ću več moći negdje sijati dalje, a u četvrtak definitivno.
Kod mene je u zadnja tri tjedna, znaći do ovog ponedjeljka palo 88 l kiše, a jućer je još sigurno 15-20 l. polja su mokra i sjetva ja na off do daljnjeg.Valjda bude posijano do 15.5.
Ovo vrijeme je katastrofa.... Sad se bu sve s neba zlijalo ko da krpu zmices pa malo pada malo ne pada, a u 6., 7., i 8. mjesecu bumo Bogeka molili za kap kise da opadne ....
i ja sam jučer jednu ral išel probati, gdje je mekša zemlja i lakše upije vodu, napravio sam prašinu iza sebe s frezom, čudo od pripreme, i taman kad završil pol sata pljusak samo takav... tak da sam bacil naftu u vjetar... punch):
Jedina nada kod mene je da se presuši zemlja od 5. do 10. svibnja, najavljeno suho i toplo pa opet od 10-og kiša 5-6 dana, katastrofa, nisam pametan jel kupovati išta ili ništa.