Ima hibrida koji idu i do 84 kg/hl tako da je sve relativno
Čuj, nemoj se uvrijediti al po tebi koliko onda važe ta tvoja prikolica silažne masenerd):
Mi smo vagali prikolicu 6m3 i imala je 2,3 t, a u tu prikolicu ti ide 4,5 t pšenice, tak da si nekaj se preračunal.
Ovaj tvoj prinos je već ok prinos po ha, i to je nekakav prosječni prinos u RH.
Mogu reć da sam ja lani dobil prinos u pokusu od 70 t:, hibrid je bil od Pioneera P2016, al to je pokus, tak da se nezavaravamo.
Mislim da je prinos od 50 t po hektru ok prinosclap):
Jesi ti vagal pšenicu sa ili bez povišenja, jer kolega @Zetorproxima90 vozi silažu sa povišenjima?
A gle kolega, on vozi 5,4 m3 a ja 6 m3 pa sad ti vidi dal su tu povišenja ili nisu i dal to uopće igra ulogu:
Opet nadmudrivanja koliko je kubik kila. Svaka kultura ima svoju specifičnu masu i jedino je voda 1m3 1000kg. BC 572 ima preko 0.8 a 408 oko 0,5, tritikal Odisej NS preko 0,8 itd. Mnogi vole reći imam prikolicu 5t i misli da kada je puna bilo čega ima 5t. A ove godine sve što se dobije i gazda j s tim zadovoljan super je.
Pa nema tu povišenja.. mogu i ja gore još stavit veće stranice, ali nema potrebe i ovo je dosta. Jedino što stavljam dasku na desnu stranu prikolice zbog silokombajna da se silaža ne prosipa.