Prije sam sadio samo Pioneer. Prvo sam probao KWS (Amandha, Fiacre, Kornelius i lani Kassandras (najlošiji od svih)). Fiacre i Kornelius su za svaku pohvalu, u suši i pri visokim temperaturama klip završen i urod 5,5-6 t na jutro. Kassandras lani imao slab hektolitar i klip je završen, ali kao skuhan. KWS mi rodi kao Pioneer a 100 kn je lani bio jeftiniji od Pioneera. Sada bih htio probati sa Ossk 378 koji je ove godine više od 100 kn jeftiniji od Kws. U Poljocentru je os378 295 kn tretiran, a KWS Kornelius 403 kn tretiran. Još se premišljam i odvagujem jer ne znam kakav je os 378 sa oplodnjom pri visokim temperaturama. Suša me toliko ne brine jer mi je zemlja jako teška i dugo drži vodu. Zimska brazda i osnovna gnojidba je dobro odrađena pa sam sa te strane napravio koliko je moguće. U ožujku ako bude suho odmah idem zatvarati brazdu da sačuvam vlagu
Ima u Plin trgovini u klinča selu. da se naručit ako nema. Imaju jako povoljne cijene nasprem drugih poljopr. trgovina u Zagrebu. Ja sve kod njih kupujem što se tiče poljoprivrede, ali u Turopoljskom Hrašču. Pošto je to ista trgovina valjda je tako i u Klinča selu.
Zanima me tko ima kakova iskustva sa OSK 2983 i TVRTKO i gdje se najbliže Zagrebu mogu kupiti osiječki hibridi. Oko mene ih nema.
kolega BELEC taj force kaj je tretiran osječki a i kolko sam čul i KWS ti je mlaka voda ili dovoljan ak imaš napad od dva žičnjaka na kvadrat, ak ih je više onda ti i sam proizvađač savjetuje +(plus) oko 7 kg forcea granuliranog po h, a ak je u pitanju zlatica onda 12 - 15, a taj te dođe nekih 60 kn/kg pa ti je onda jasno koliko su ga dorađivači deli na seme
Mislite da Pioneer ima nekaj bolje??? Ja tvrdim da je to sve razvikani marketing!
Pozdrav svima. Na temu herbicida, ove godine ću ići sa Elumis Peak pošto sam imao lani sirka. Cijena mu je 1320 kn paket za 3 ha (440 kn za ha ili 264 kn za ral). Kakva ste imali iskustva sa osjeckim 378 i Drava 404?. Još ih nisam sadio a sad su na akciji, nešto ispod 300 kn tretirani 25tk. Pioneer tretirani Y12 i N01: kod mene je ponuda u prednarudžbi do 22.02. 462 kn. Malo mi je to preskupo.