• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetvospremači

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,144
Da tebe možda nekoče previše ti valjci pa zato ide teško.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Ima 60 ks dobrog posla s takvim sjetvospremačem.
Ja takav sličan nemogu vući 2. sa 565, teško mu je i nema brzine!
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,726
Re: Domaca izrada sjetvospremaca

Nema on ni 300 kila , nas trojica smo jednog sa četiri reda opruga, isto 2.2 metra , bez valjka digli na autoprikolicu bez nekog velikog problema.
 

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,397
ja bi rekao 200tinjak ili koja kila vise. nije to tako masivno. 3 dobra ga utrpaju na prikolicu. a u zurbi bi ga i 2 digla :icon_mrgreen:
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
puno hvala, brzi ste nema šta. znači staje na kamiončić skupa s olt gamom 18, neće bit problem s težinom. 50 km manje za vozanje. super.
 

tinda

Član
Tu od
20 Kol 2011
Poruka
592
Nema nit 150 kg.Pol-Mot 2.80 sa 2 reda valjka i 4 reda radnih tijela je 220 kg težak
 

mladen_60

Član
Tu od
15 Ruj 2013
Poruka
62
Imam malog Tomu vinkovića 13kw(18 ks). Kupljen je jer imam pola jutra njive za koju sam do sada plaćao obradu. Nemam ni znanje ni iskustva.Uz njega sam dobio i drljaću koju bi trebao doraditi. Zanima me da li bi tomica mogao da vuće nekakov mali sjetvospremać ili da se baziram samo na drljaću. Da li je možda netko na ovakovom ili slićnom traktoru upotrebljavao jedno ili drugo. Svako mi je mišljenje dobrodošlo jer bi htjeo do proljeća imati spremno oruđe za ulazak u njivu.
 

mladen_60

Član
Tu od
15 Ruj 2013
Poruka
62
Proljetos sam radio s frezom ali je išla perduboko i previše usitnila. Pala je kiša i napravila pokoricu. Doduše bilo je proljetno oranje u pitanju ali bojim se da ne ponovim istu grešku jer stalno čitam da kukuruz treba sjesti na tvrdo na dubini od 5-7 cm. Slobodno me ispravite ako griješim jer tek pokušavam naućiti.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,826
Pa ima freza skije za određivanje dubine a ako je baš toliko rahlo da propada zadrži ju malo na hidraulici.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Pronasao sam povoljno setvospremac sto je Maribor pravio. 2,2m zahvat i jedan red valjaka i prilicno ocuvan. cena je 230eur i to je jeftino prilicno samo neznam jel ko radio sa njim i kako se pokazao. Bitan mi je kvalitet S opruga a koliko sam video samo jedna fali i sve su originalne pa bih rekao da su solidni kvalitetom
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
Imam ja 2.80 i razvlačimo ga s Landincem, 560, Proximom 8441, ko kako sitgne :D: Do sada je jedino Proxima slomila dvije opruge i to u proljetnom oranju koje nije na vrijeme potanjurano, inače sam više nego zadovoljan s njime, odlično usitni. Samo ga treba na vrijeme upotrijebit. Jel ima oba reda valjaka?
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Ima jedan red valjaka tj. dva kraca valjka formiraju jedan red i 18 S opruga. nema dasku ispred ali na tome cu poraditi ako ga uzmem. kazem cena je veoma prihvatljiva posto nemam zamerki na masinu. u sasvim pristojnom stanju i samo jednu S oprugu nema krajnju jer sam kaze vlasnik da je zakacio za panj u obali i otkinuo.
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
Dobro je to, kod nas su oko 400 eura takvi. Ovaj moj je imao duple valjke, kad sam ga kupovao imao je samo jedan red, kasnije sam vidio da je stavio na prodaju valjke za sjetvospremač, sunce mu poljubim, al šta ću mu ja. Mislim da su i ti manji imali duple valjke, pogledaj iza jel ima još jedan nosač iznad postojećih valjaka. To bi bilo vrhunski za ugraditi, ili to ili ježeve.
Opruge su oko 10 eura kod nas, pretpostavljam da su u Rumi sigurno 5 u tom slučaju. Samo da ti napomenem, s obzirom na tvoj zanat, te njihove opruge su teške za kovanje, ja sam pokušao pravit klješta od njih, popucaju još u kovanju. Sjekač ili tako nešto se da napraviti i bude super, ali nešto kompliciranije jednostavno ne ide, strašno su krte na žutom usijanju.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Materijal za federe je zeznut za bilo sta praviti a pogotovu ovi S jer tu ko zna sta jos dodato ima za poboljsanje materijala i plus termicki obradjeno. predvidjen za opterecenja u jednom pravcu kao i burgije takoreci. cak i nepomisljam to praviti nego cu najverovatnije jos jednu krajnju skinuti zbog lakse vuce. ali prvo kupovina i proba pa cemo videti sta vlatko moze. i kod nas su oko 400-500eur ovih zahvata ali ovome izgleda trebaju hitno novci pa je oborio nacisto jer siromasan je to kraj pa nema zainteresovanih izgleda. Da i valjci se okrecu u drvenim lezajevima i tu vrlo malo lufta ima na jednom lezaju. sve sam mislio da su na svim metalni lezajevi.
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
Probat ću ja i nož napraviti, vjerujem da će biti bolji, a mislio sam da će klješta biti nepoderiva. Da imam onih opruga od ruda prikolice, to bi bio posao, ovo je krto ko štirija.
Ja sa svoga skinem 6 komada ako ga mislim vući s landincem u drugoj brzoj, onda bude oko 2 m, s time da valjak ne pravi veliki otpor.
Šta to uzimaš negdje u Mačvi ili? Kod nas i nema puno, većinom su ovi veći, cca 3 m, a ove manje vuku s 539.
Ležajevi su mu dobri, ja sam dobio par komada rezervnih, ali nisam ništa mijenjao. Možeš ih i sam praviti. A bolje da su drveni, neće im toliko smetati prašina, ono sranje na tanjurači ode čim malo prljavštine uđe, pa izgubiš pola dana i 10 eura dok promijeniš.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Ovo je u blizini Odzaka ,to je kod Sombora blizu odakle mi je supruga ,pa smo tu na zimovanju malo.tu sam pronasao u susednom selu setvospremac slucajno jer je tast nesto radio u blizini pa cuo
 

matija431

Novi član
Tu od
9 Pro 2014
Poruka
2
evo mi smo lane kupili zvijezdin sijetvospremač 4,40 i prezadovoljni smo s njim





 
Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh