NEWHOLLAND
Iskusan lik
- Tu od
- 15 Srp 2010
- Poruka
- 5,582
Dodaj malo i uzmi Felco 8
Nadam se da je vatreno krštenje pršlo dobro....:icon_thumright:. Inače, infaco ima i zaštitnu rukavicu za lijevu ruku (nažalost samo za doplatu), ali valjda su prsti na broju!!!
Dodaj malo i uzmi Felco 8
mogu vam reći da više nikad ne planiram imati obične ručne škare, ovo je preporod
sad možda jesu preskupe, jer ne znam šta na njima toliko košta, ali da je dobra stvar definitivno je
nakon čitavog dana rezanja , jednostavno nisi umoran, ne boli ruka, a posla se napravi oko 2-3 puta više
Felco 8 su mi skupe. Mogu najviše dati 300kn, ali bi najrađe do 250kn jer imam oko 150 loza pa mislim da mi ne trebaju neke vrhunske škare. Bitno mi je samo da su bolje od ovih koje dođu 70-80kn.
Da li netko zna kakve su Fiskars P90.
Ja sa mojim Zanon Tiger ZT 40 radim već mjesec dana i isto kao i ti ručne više nebi uzimao...nevjerovatna je to razlika i pogotovo kada se orezuje dan za danom...
pa nije možda baš da za danom, ali imam 4ha koje sam orezujem, pa ti sad vidi koliko je to stiskanja, na prazno da stišćeš pa pop. izd.is
Moja preporuka su Felco 5. Nisu skupe i trajne su. Ja sam imao i predhodni model (predhodnik Felco 5) i taj mi je model posebno drag. Govorim za rezanje vinove loze; a može poslužiti i za manje radove na voćkama. Malo su teže jer su potpuno metalne, ali ja sam zadovoljan u kategoriji ručnih. hi):Trebaju mi škare najviše za vinograd od 200 do 300kn.
Da li su bolje mimoilazne s jednom oštricom ili nakovanj.
Ovo su modeli koje sam stavio u uži izbor:
Fiskars PX94
Fiskars PX92
Fiskars P94
Fiskars P90
Felco 160S
Kuker 5-23
Felco 5
Nekako me najviše privlače Fiskars P90.