Kad se skreće u lijevo, dužnost je propustiti sve koji idu prema tebi kao i one koji su započeli neku drugu radnju, recimo, pretjecanja.
Ja kada dam lijevi žmigavac i stojim da propustim vozila iz suprotnog smijera , ja sam započeo radnju koju izvršavam , u međuvremenu ako je neko iza mene zagazio u lijevu traku mora da sačeka da ja svoju radnju koja je obilježena žmigavcem (naravno) odradim do kraja
Znači ni on mene ne smiej prekidati u izvršavanju najvaljene radnje
A udarac u zadnji lijevi ili prednji lijevi ćošak udarenog auta ništa ne pokazuje , tu su situacije toliko varijabilne da to ništa nemože dokazati
Za kriminal da je svugdje nemoraš mi govoriti,u ostalom blizu smo mi jedan drugog.
Ali kad ti kažem da mi transportni sistem(kod nas to kažu traka)koji vozi ugalj na separaciju prolazi kroz njivu,
a naveče popijem koju pivu i kad legnem nesikiram se hoćel mi policija ili poštar pokucati na vrata.Izvini ako sam bio dosadan.
Nismo mi daleko i poznajem ja tvoj kraj veoma dobro , poznajem i mnogi dio ljudi koji se bave tim ''ćumurašenjem'' tamo kod tebe
Pa eto , izvini ali i ti ako uzmeš par tona za sebe i ti ispadaš kriminalac , tako ispada
A slični smo i ti i ja samo što meni do imanja došlo rudničko odlagalište koje mi je obezvrijedilo sve što imam , to je velika nesreća što je mogla da me zadesi a nije mi ništa oduzeto pa sam silom prilika morao da pobjegnem , muka je to
n):
Bože sačuvaj da si mi dosadan , samo se jedan drugom jadamo
: