Oficir je u pravu, duple gume ne igraju u blatu, tri metra sam jedva izvukao sa čezom sa duplim kotačima jer jednostavno guraju previše blata ispred sebe, dok sa ovim bez problema izvažam od 4,5 do 5 metara po ovakvim uvijetima...
Neki će reći da u šumi to tako mora.Ljudi moji zar se po onakvom blatu ide u sumu....
Kada je guma ppgonska sa ripnama to je druga priča nego samo noseča prateča.gume na traktoru vam ne smetaju široke 50-60 cm, a stavili bi i metar da ih ima đabe a one male 2x16-tice na prikolici rade tako veliki otpor ..ni to baš tak .
višu tu igra promjer kotača nego npr. 10 cm širine mješanja blata , više morta nego blata
Kako po snijegu tako i po blatu nije dobra ni pretjerano široka ni pretjerano mala guma promjerom.
Prednost 22,5 kamionske mozda i najveca je njezin promjer tj guma u večini slučajeva dolazi dolje do tvrdog/žila i sličnog te ne propada prikolica toliko.
Male gume bez obzira duple ili jednostruke često propadnu do kraja i nisu od koristi u vlažnoj ili blatnoj šumi.
Ovako je kod mene i za šumu je odlično s bilo kojim traktorom.
Oficir je u pravu, duple gume ne igraju u blatu, tri metra sam jedva izvukao sa čezom sa duplim kotačima jer jednostavno guraju previše blata ispred sebe, dok sa ovim bez problema izvažam od 4,5 do 5 metara po ovakvim uvijetima...