• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
U radu je spas u neradu blagostanje , samo na današnji dan nas dva bi mogli dobiti Ban.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Kaj negder se dijele Ray Ban naočale danas? [emoji12] [emoji12]

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Osigurac(stift) se moze pomicat jedno 1 cm gore-dolje al nedovoljno da ga stisnem do kraja pa da se mozda moze icvuc...
Takodjer stift mogu vrtit u krug,tako da znaci on nije zablokiran...
Sranje od Turskog kardana koji je znj . kvalitete...
I jos sta me zanima,ako sjebem taj osigurac jel se moze stavit drugi ?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ubaciš m8 šaraf umjesto njega i pičiš dalje, ili kupiš drugi komplet štift sa fedrom i zegerom.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Štift treba stisnuti do kraja makar čekićem a jedino me čudi da se okreće u tom položaju kardana.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Okretanje može značiti da je napravljeno (izglodano) mjesto za okretanje. Jel se okreće i onda kada se kardan našpana prema van, ili onda to okretanje ide teže, ili se uopće ne može okretati?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Dobro netko reče:zarezati nos sa štiftom i izvući ga van. Ak je tu još kaj zaglodano, popravi se kroz rupu.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Štift treba stisnuti do kraja makar čekićem a jedino me čudi da se okreće u tom položaju kardana.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Ispod njega se je najvjerovatnije nakupilo prasine i hrđe pa se mozda bas radi toga neda dalje potisnuti pa ni lupanje po njemu neznam da bude bas puno pomoglo,,,
nesto slicno se dogodilo i kod mene na kardannu od cisterne s razlikom da ja svojega nisam mogo nataknuti jer stift nije dovoljno odvajal,,,
rijesil sam to fleksom, da sam malo pripazil mogo se jos i feder iskoristiti, no nema veze bitno da je mjesto ocisceno i sad radi ko novo :wink:
nisam cak niti zavario taj prorez i funkcionira,,,

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Sorry, promaklo mi,,,

Cini se kako ima tri-cetiri mogucnosti;

1. rasruriti dio gdje je stift
2. rasturiti zglob pa prilagoditi neki radapciger koji je to iscupati
3. pokusati na kraj kardanske cijevi navariti dio po kojem ce moci udarati cekicem kako bi izbio tu polovicu kardana, po izbijanju taj navareni dio odrezati kako bi kardanska cijev ostala iste duzine
4. odrezati kardansku osovinu pa je pokusati izbiti, po izbijanju privariti na isto mjesto,,,

treca mogucnost nosi najmanju stettu i ja bi mozda prvo pokusao na taj nacin,,,

svaki daljnji prijedlog je dobrodosao,,,

Posljednje uređivanje:

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
Sumnjam da se pojela žljebasta osovina, nije ona tak mekana baš. vjerojatnije je da se pojel osigurač na turskom kardanu. Križ van i radapciger gore, mislim da ti je to najsigurnije rešenje... i pametniji bude popustil...

Ili komplet osovinu skinut sa stroja, metnut ga na stupnu bušilicu i izbušit osigurač od kardana... tak sam ja to rešil kad sam imal sličnu sitvaciju

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Evo da javim da je problem riješen :)
Nakon što sam iscrpio sva moguća rješenja,napatio se i naživcirao a uspio nisam ništa pozovem svog majstora tokara/bravara da vidi ,proba i riješi ak se šta da ... čovijek došo,vidio,odvezem mu runjač kuć jer mu tamo sav alat,radiona...
Uglavnom majstor to riješio bez rezanja,kidanja ,izbijanja,bez bilo kakve štete , nisam ga ni pitao kako ni s čim bitno da je napravljeno i da sad sve funkcionira...
I eto tu je kraj mojoj agoniji nakon tri neprosvane noći,mora i zgubljenih živaca,kemijanja,izmišljanja....pa sutra u nove radne pobijede....
Hvala svima na savjetima i trudu ... do nekog novog loma ili nezgode lijep pozdrav!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a kaj sam ja reko ..vani je samo dohvatit pravi pajser

ono kaj možeš je vidjeti je pojedeno vratilo ili štift ?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Kod mene je na obje strane na tom istom mjestu varen i ne puca već 10-11 godina.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
A kaj tek uradi rukama???
Onene budu pukle, već bu na zglobove trebalo ugraditi mazalice :)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ma nije tako strašno,pa lakše je s njim radit nego sa onim skakavcem od 506

Najnoviji postovi

Na vrh