Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Mislim da je malo 2,5t ako kupuješ kupiš jaču onda si siguran da nisi bacio lovu u vjetar.Čelične sajle su povoljne 20kun metar promjer 14mm i mekana je lako se smota ja uzeo sebi šlepam kombajn kad zaglavim
Warn...gde si to maznul:
To je dodatni set za off road. Za izvlacenje da se omota oko drva i necega takvoga.. nesmije se sajla omatat direkt za drvo.
Pise da je sirina 2 cola. To bi onda bila za cca 5tona.
Svaka gurtna drzi duplo manje na povlacenje nego kad obuhvaca nesto i stisce(paleta). A jedno i drugo bi trebalo pisat na njoj. Na ovim istocnim tesko da ce pisat ova manja vrijednost...
To sam dobio na poklon od jednog prijatelja prije puno godine,i nisam ju koristio,sada ju mislim koristit u izvlačenju drva i slepanju 533 po sumi i jarugama.
Imam naravno i lance i dvije sajle,pa u kombinaciji sa gutrnom mogu si kombinirat svašta.
Slazem se, to se prebrzo unisti na slajsanju. Gurtne za sumu je najbolje nabaviti kod prjevoznika, oni to imaju na bacanje. Oni ih vise nesmiju koristiti, a u sumi mogu jos puno posla napraviti.
Frend mi vozi medjunarodnu spediciju i znaju ih na granici zajebavat ako su im prestare ili malo ostecene gurtne. Ove bolje gurtne, koje su i obavezne, imaju u sebi pokazatelj potrosenosti. A cini mi se da imaju i neki vremenski rok valjanosti, no to nisam siguran. Mislim da se to odnosi za one kevlarske.
Kriteriji za bacanje remenja su sljedeći:
Lomovi ili urezna mjesta na više od 10%
Rezovi preko cijele širine remena
Oštećenja poveza (šivala)
Deformacija remena zbog topline (trenje itd)
Oštećenja zbog korištenja agresivnih tkanina (kemikalija)
Oznaka više nema ili su nečitljive
Kriteriji za bacanje vezne račne su sljedeći:
Napuklina, prijelomi ili značajna pojava korozije
Deformacija (savitost) osovine
Kriteriji za bacanje veznih elemenata su sljedeći:
Pukotine ili prijelomi
Grube deformacije
Jake korozije
Proširenje otvora kuke za više od 5%
Znači takve oni bacaju ,samo da znam kam? :biggrin:
Ma zaleti se prvom prevozniku, mora imat na nekoj hrpi. Ako se malo pazi sa njima prvo se izlizu deklaracije, to ko da je na papiru napisano, a onda ak je carinik ili policajac cicija, nema prolaza.
E jebi ga sad, pisalo se o gurtnama, nisam nigde pročital šlinge, no nije se mislilo na klasične gurtne...
Imam ja jednu pravu stvar za šlepanje, pleteno brodsko uže, debelo je negde oko 5 frtalja (col i frtalj) i ima ga nekih 5m, upletene završne ušice, ma milina, a spremiš ga u kabinu kak hočeš