• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,580
30 metri ti ni niš.
Ak se netko iza vozi 50km/h, to su njemu 2 sekunde u koje je već sigurno započel pretjecanje i teško da stigne stati.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,940
Ajmo biti iskreni; tko se od nas vozi ikad iza traktora dok je puna crta kilometar?
Druga stvar: ovaj traktor ima usku kabinu i špigle koji su uži od prikolice, koji uz to vibriraju pa je slika razmazana, te je gospoja skretala na sreću, pouzdajući se u žmigavce, koji su možda i radili, ali je pitanje jesu li bili vidljivi (ak je bilo jako sunce).
Po položaju na slici se nemre puno toga zaključiti, jer izgleda kao da je ovaj pretjecal po grabi.
Iskreno mi je žal sudionika i nadam se da im bude dobro. Rekel bi da je vozač auta teže prešle.
Majok, glede blicanja i trubljenja; to je jedino kaj vozač koji namjerava preteći traktor može napraviti da upozori onoga ispred na radnju koju je započel. Puno put sam se našel u položaju vozača jednog i drugog tipa vozila i zamalo doživel sličnu nesreću pred ulazom u dvorište (i stal u zadnji tren te je ovaj koji je pretjecal kolonu uspel proći po bankini).
Od tad pri skretanju u lijevo, osim kaj daleko prije dajem žmigavac, postepeno prelazim do sredine ceste i polako zatvaram traku te onemogućavam pretjecanje neposredno prije skretanja. Najgori su mi oni koji prije skretanja stanu uz desni rub, je ne znaš kaj planiraju.

No, nemojte zaboraviti ono kaj sam napisal u prvom komentaru: onaj tko mijenja smjer ili traku mora se uvjeriti da tu radnju može započeti bez ugrožavanja drugih. I ne smije započeti tu radnju, ako je netko drugi već započel neku drugu radnju. Ne želim nikome pametovati, no imajte neke stvari na umu, za svoje dobro.

Muha: polagal sam u Zagrebu. A Bruno je nove vozače učil voziti takvom brzinom da su po cesti i traktorima smetali :(giggle):

Bruno je Muhača učil voziti . ZJ točno je kaj si napisal i još problem traktorista kaj kad skreče desno da žmigavac i zauzme vači dio lijevog traka pogotovo ako vozi prikolicu zakopčanu za silokombajn .

Vas dvojicu treba..... ma treba vas pripustiti. Takvu pamet svijet još nije upoznal :(bow):

Da sam ja na mjestu te gospođe vrata pakla bi otvoril da istjeram pravdu u svoju korist jer sam siguran da sam u pravu.
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Pravo . Pravda . Poštenje nikad neidu skupa zakon sa čita iz lijevog u desno i obrnuto kako kome !!
 

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,702
ZJ kaže:
No, nemojte zaboraviti ono kaj sam napisal u prvom komentaru: onaj tko mijenja smjer ili traku mora se uvjeriti da tu radnju može započeti bez ugrožavanja drugih. I ne smije započeti tu radnju, ako je netko drugi već započel neku drugu radnju. Ne želim nikome pametovati, no imajte neke stvari na umu, za svoje dobr

Ajd si pročitaj još jedanput ovaj svoj tekst.....
Znači ti kad skrečeš sa neke ceste ulijevo čekaš da te svi koji su iza tebe prođu pa tek onda ti skrečeš?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,580
Sve napisano je točno. Pročitaj još jedanput ili pročitaj kaj piše u zakonu.

U jednoj situaciji sam započel pretjecanje auta ispred sebe. Par sekundi kasnije tip kojega sam pretjecal je i sam krenul u pretjecanje. Ja sam prikočil i vrnul se u desnu traku. Iza mene je bil policijski auto koji je sve to videl. Upalili su rotirku prestigli nas i izvukli tipa sa strane... ista stvar bi bila da je dal žmigavac i počel skretati.
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,651
Nisam se štel mješat ali ipak moram...@ZJ, jedini dobiva prolaznu ocjenu. Koliko ja vidim, traktor uopće nema nijedan bočni retrovizor, znači nikak se nije mogla uvjerit da radnju skretanja u lievo može sa sigurnošću izvesti..ups..mogla je da izađe van iz traktora prije skretanja, tim više kaj je prikolica sigurno šira od traktora, te nemože vidjet iza nje. Nevidi se dal je uopće priključena signalizacija za prikolicu.. I brzina kombija uopće nije upitna..traktor na tom djelu pri bočnom udaru puca i da ga tomo vinković udari. I koliko vidim puna linija počinje nakon raskršća zbog nadolazečeg zavoja. Naravno sve su to nagađanja..uviđaj na mjestu događaja je alfa i omega...a da budem iskren napravil sam ih barem 500. Bilježim se sa štovanjem.
 

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
620
Dio koji večina griješi je u tome što je prestizanje a što je obilaženje sporog vozila za koje vam policija da se vozi i iza vas nece ništa reci i ako ste to napravili preko pune linije na mjestu koje je pregledno bez da ste ikoga ugrozili.

Jedina bitna stvar u svemu tome a koju ste skoro svi zaboravili je tko je prije započeo svoj manevar. Taj traktor je morao fizički preci crtu dosta prije nego je auto uopče krenuo u pretjecanje jer kao što je netko vec napisao upaljeni zmigavac u biti ne znači započeti manevar a traktor je morao znatno usporit da bi mogao skrenuti.

U praksi to znači da se ovo vjerovatno ne bi desilo da je caddy upalio zmigavac i tipa 50-100 metara od traktora prešao u lijevu traku a ne kako večina voli doci do prikolice skoro i onda se naglo izbacit van.


Bhorv nisi u pravu jer su retrovizori na vratima koja leže dolje polupana pored traktora i vide se na slikama.
 
Posljednje uređivanje:

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,714
Članak 43. (1) Vozač koji namjerava na cesti ili drugoj prometnoj površini obaviti neku radnju vozilom (uključiti se u promet, prestrojiti, odnosno mijenjati prometnu traku, pretjecati, obilaziti, zaustavljati se, skretati udesno ili ulijevo, okretati se polukružno, voziti unatrag i sl.) ne smije početi takvu radnju ako time dovodi u opasnost druge sudionike u prometu ili imovinu. (2) Prije započinjanja radnji iz stavka 1. ovoga članka, vozač je dužan uvjeriti se da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. (3) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
Ovo se odnosi jednako na sve sudionike u prometu, ne samo na one koji skreču, znači u ovom slučaju se odnosi i na kombi.
Ovo je raskrižje bez obzira što je u pitanju poljski put, a preticanje u raskrižju je zabranjeno.

Članak 73. (1) Vozač ne smije pretjecati drugo vozilo, osim bicikla, mopeda i motocikla bez bočne prikolice, neposredno ispred raskrižja ili na raskrižju koje nije s kružnim tokom prometa, ili neposredno ispred prijelaza ceste preko željezničke ili tramvajske pruge u istoj razini bez branika ili polubranika i na tom prijelazu. (2) Neposredno ispred raskrižja i na raskrižju vozač smije pretjecati: vozilo koje skreće ulijevo, a pretječe se s desne strane (članak 67. stavak 2.), vozilo koje skreće udesno, ali tako da pritom svojim vozilom ne prelazi na dio kolnika namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera, vozilo koje se kreće cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, kad se prometom na raskrižju upravlja prometnim svjetlima ili znacima koje daje ovlaštena osoba. (3) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
 
Posljednje uređivanje:

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,117
Nezgoda na poslu
bcbe52f1494c87b50f06a8c499591296.jpg


Poslano sa mog S60 koristeći Tapatalk
 

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,499
Ma digli smo berac sa prednjim utovarivacem, al opet je bilo zezancije hahaha
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Majok u uputstvu je pisalo podmazivati često i to dok radi nažalost mazalica je na mjestu gdja se ne vidi :(emo):
 

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
571
Ja sam tek sad vidio da ima mazalica iza kotača,odnosno može se podmazati jedino ako prije skineš kotač.Hebo ih inženjering
 

Najnoviji postovi

Na vrh