Slažem se. Nisam improvizator, već mi je onog "legalnog dijela" jednostavno previše.
Improvizirati (zakrpati) i riješiti problem na tehnički ispravan (legalno?) način nisu iste stvari.
Napisal sam tehnički korektno rješenje, no nije legalno.
Legalno je na mjestu puknutog rukavca napraviti novog i zavariti ga na staru, postojeću osovinu. Osovina popravljena, forma zadovoljena (ostal je isti broj osovine). Jesmo li napravili nekaj sigurnijim? Možda, možda ne.
Odustal sam radi nedostka razumijevanja i volje za suradnjom druge strane. Štopali su me na svakom koraku, pa sam jednostavno digel ruke.
Ako u jednom danu tehnički riješiš problem, trebaju ti mjeseci za dokumentaciju i otklanjanje "papirnatih problema", a da o vremenu i količini novaca, ne govorimo. Znam da si to prešel, ali ja jednostavno nemam strpljenja, niti dara u pisanju elaborata. Nažalost.
Nije li to sve postalo nakaradno? Propisi sve strožiji, komponente sve lošije i skuplje.
U vrijeme kad si bil samograditelj, dopeljal si sklepanu auto prikolicu na atest u lokalnu STP. Oni su ti lijepo rekli kaj treba popraviti, doraditi, promijeniti...to si napravil i riješil problem. I danas se takve voze...
A danas nemreš niš bez papira i dokumentacije, a da konačni proizvod na kraju nitko ni ne pogleda.
Koji je zaključak? Nisam legalist, nažalost.
Povlačim se iz rasprave, nek gazda sam odluči kaj bu napravil.