• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,653
Zakaj nebi moglo biti . Dok ti majstor zeme 2200€ . Strojna obrada 1800€ . 4 klipa motor . A gde su Deli i sve drugo . Deli 2500-3000€ . Pumpa-dizne 1500-2000€ . Turbina1000€ . Začas se nakupi . A pripovedam za traktora starog 20-25 godin . Tak je rekel kolega da je platil . Zato meni nema logike kupovati traktora staroga s 7-8000 i prek vur za 20-25000€ . Nedaj Bog da ti motor otide ili getriba .
Strojnu obradu glave platio 200€ lani. Cemu dirat blok ako je ispravan. Pumpa komplet reparacija 700-800. Reparirani turbo 300€.
Cemu kupovat orig. dijelove za 20 godina i stariji traktor. Za 2000 pokupujes sve.
Napravis sam, ustedis jos 2000 i na kraju ne ispadne tako strasno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,112
Svaka čast majstoru koji za par sto eura može generalku napraviti, čak i sa najjeftinijim dijelovima i svojim rukama da ne mora tuđe platiti.
Mogu i ja, ali samo sa jezikom i garantiram da bu upalil.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,751
Ja nisam vjerovao u talijanske dizele dok nisam uzeo goldonija... 3070 star

Uzeo ga sa 3000hrh sad ima 5003rh I pali bolje nego 1.9tdi u golfu. Kaže mi par ljudi da taj motor okreće 10 000rh bez problema.

Neki VM motor je unutra. 4 cilindra 70 konja...
Meni je to za 3070 rekel ovlašteni serviser.

Vm je i na AC 5500...vrte po 8000rs bez diranja motora
Na mojem Goldoniju Star 3050 je identičan motor kao na AC 5500. Ako bu i moj tak, s obzirom koliko rh napravim godišnje, ne vjerujem da bum doživel generalku.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,522
Svaka čast majstoru koji za par sto eura može generalku napraviti, čak i sa najjeftinijim dijelovima i svojim rukama da ne mora tuđe platiti.
Sprdam se, za parsto eura se manja ekipa ne može najesti i napiti više, a ne nešto napraviti.

Samo nikako ne mogu shvatiti ljude... Stroj koji zarađuje pare, uvijek nekako doživi da mu se kupuju najeftiniji filteri, ulja, dijelovi za generalku itd... Onda kasnije opet kuknjava kako je to netko skarabudžio pa se je*e proizvođača i montera.

Mene je Zekan izašao oko 2.000€ u dijelovima i obradi, ruke su moje.

Pobeda oko 1.000€, ruke isto moje.

I ne žalim ni za centom, imam dva stroja za koje se ne sekiram, sad je na redu JD sa diznama i pumpom, već mi je rečena okvirna cifra oko 1.500€ ako je pumpa komplet za prepakirati plus dizne, ali jbg, ne žalim se rekao bi moj deda "Tko maže, taj i vozi" tako i ovo, tko napravi čestito, može očekivati da će ga atroj i služiti, špekulacije uvijek budu kratkog daha.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,177
Ako voziš rusa ostane ti para da odeš i na vikend skijanja.

Najnoviji postovi

Na vrh