• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
641
da vidiš kak ju tek lako sa amortizerima iskipaš.... 😁
Nažalost, videl sam..
Ali, 110% sam siguran da prije odigne kontra kotač na prikolici bez amortizera nego sa njima. Nebitno uopće, visoki teret je problem sam po sebi i zahebe te malo brzina,malo koren obični, 2 put smo u familiji preokretali prikolicu...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,904
Imam IMT-jku sa amortizerima i probao sam jednu bez amortizera. Moj dojam je da je bez amortizera puno stabilnija na neravnome, ova sa amortizerima je lakša za vući ali i puno nestabilnija, plus kaj je dosta viša pa je i to još jedan razlog da ju lakše prevrneš. Previše se ljulja i onda ju to izbaci iz ravnoteže.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,782
Ode najljepši i najveći oras 😢.

A razmjere štete na Tanjurači ćemo sutra. Ovako koliko sam vidio. Samo se nešto dogodilo s nosačem čistača. Nadam se da je samo to.
1000035370.jpg 1000035369.jpg 1000035366.jpg

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,945
Kad u bočnom nagibu djeluje visoki teret, tada se teža pomjera na štetu nižeg točka, pomjeranjem težišta dolazi do dodatnog opterećenja nižeg točka i tad se opruga dodatno sabija i teret nakreće. Reciptočno tom drugi višlji točak, na njemu se smanjuje tetet i tad opruga na toj strani podiže teret. Ovo je neželjeni efekat opruga ili gibnjeva na osovini koje nemaju odgovarajuću ili čak nikakvu balans štanjgu.
Nažalost, videl sam..
Ali, 110% sam siguran da prije odigne kontra kotač na prikolici bez amortizera nego sa njima. Nebitno uopće, visoki teret je problem sam po sebi i zahebe te malo brzina,malo koren obični, 2 put smo u familiji preokretali prikolicu...
Mislim da pričaš o prikolici sa ogibljenom osovinom ili ipak ima i gibnjeve i amortizere.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
641
Dečki, govorim o "feder plati" na staroj jednoosovinskoj trugi koja je kupljena dok još nisam bil rođen. Nebi ju mijenjal za ništ na svijetu. Probali smo iemtejku bez amortizera, svaka čast svima Vama koji imate više iskustva, ali tehnostrojka je SF za nju. Barem za mene.
A preokrenuti možeš i jednu i drugu i treću, shit happens

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,945
Htjeo sam da razjasnimo dali je u pitanju prikolica sa amotrizerima ili oprugama ( torziono zavojne ili feder platama).
Amortizer je nešto drugo i druge funkcije ima. Mada često se koristi termin amortizer za gibanj što je pogrešno.

Najnoviji postovi

Na vrh