• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,142
Malo ga popravi i još bu toliko išel..
Takvih strojeva više nikad ne bu.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,792
Dosadio ti je jer ga ne treba šraufati,jer se na njemu ništa ne kvari,samo ti njega drži,on će tebe i tvoju djecu nadživiti,pogotovo ako je goldoni
Ja isto imam goldoni 50+ godina 18 ks,sad mu ide treća generalka,dva ležaja na kotačima,i jedna osovinica koja drži brzine pukla,ali zupčanici unutar mjenjača kao novi,ulje u mjenjaču kao novo,nema mrvica i strugotina,izvana suha kao barut,takvih se strojeva više ne nađe za kupit,to je jednostavno stroj nepoderiv

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,447
20260627_064353.jpg 20260627_064348.jpg
Ovo djelo izvanredno je ispalo. Gornja šasija je manje dobila od glavne. Lim nije dao se se puno uvije a gore je 10 a dole 16 ,"U". Ovo je ručno pravljena prikolica odlična, stara negdje oko 24-25g.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,813
Kaj buš od toga spasil samo osovinu ili ju misliš ravnati?

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,620
Nije se pazio... ali kod prevrtanja je bolje da su 4, meni je jednom dogodilo da smo ju prevrnuli sa 4, i sa 2, i nema tak stete, kad se prevrne sa 4 klina. Sa dva se kiper otvorio i pukla usica i teško smo ju, dignuti na kotače... jbg mi smo na brdu pa je to normalna stvar.. par puta smo ju okrenuli, i od gnoja i tak desava se....

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,246
Moj susjed je kupio novu u SLO, ne znam koja je bila cijena, uglavnom došli kolege da im posudi da moraju voziti drva, a on naravno dobričina uvijek bio, može nema problema, sve vam je jasno, da, naravno. Nakon nekoliko sati poziv, prikolica savinuta, krivo korištenje klinova. Na kraju su to "popravili" ali prikolica nije više ono što je bila, ima da plačeš.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,508
To je ( po meni) povinuto radi pretovara a ne kipe jer cilindar bi savinul sredinu šasije prema dolje... Samo na glas razmišljam...
Bude majstor smilan objasnil

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,447
Kipanje sa 3 klina. Da bude veća glupost po nagovoru mudraca da će se izravnati oni svežu lancem te ponove i onda dodatno pomotaju. Ovo je drugi vlasnik, inače prvi ju koristio dvadesetak godina te je porodica prodala, novi vlasnik nema iskustva i u nekoliko dana od nabave ju zeznuo. Stojala mu 3 godine tako sjebana, te je dosao do informacihe da sam ja to izradio, .. dali bi pokušao popraviti. Nako dogovora ja mu predlozim da odvoji podni lim da ja ne gubim vrijeme. Meďutim vremenski uslovi nisu za upotrebu brenera, samo sam na gornjoj šasiji oko cilindra grijao, ostala gornja šasija se lako vratila hidraulicnim dizalicama pritezajući jednu pra drugoj. Glavnu sasiju sam odlučio na segmente zasjeke da bi dobili prilicno ravnine da se poklopi rameni nosači. 20260627_142814.jpg 20260627_145714.jpg
Nije baš najbolja ravnina ali više nismo mogli jer i pored što ju onako na oko izravnamo u popuni varenja opet povlači a ograničeni smo što je donja zona nosača malo istegnuta pa je ima više. Trebali je jedan rez i odozdo ali nisam to išao da donju zonu nosača diram. To što je varena to ništa ne utiče i nema gubitka faktora opterećenja jedino nije baš estetski lijepi vidjeti 5 vara na 80 cme. Ovo je bilo za smeće najblize, tako da je vlasnik svjestan kakve su maksimalne mogućnosi ravnina. Ovo moze da služi do sledeće greške klinova.
Uglavnom smo ju dobili da je poravnata i da ravno nalijeze na nosače. 20260627_150526.jpg
Vlasnik nema trofaznu struju, pa je zatražio prostor uz jednu halu firme, imali smo viljuškar na raspolaganju, radi okretanja i skidanja gornjeg dijela.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,447
Kako sam gornju šasiju ispravljao. Dvije M16 navojne šipke, dve plocevine od 20 mm sa rasponom od 15 cm, dve rupe kro ploču provučen vijak, jedna ploča ispod donje šasije, druga iznad gornje, stavljena 10t dizalica, vicima dotjerana dužina i dizalicom razvačenje a onda sasije se privlače, privlače dok se ne dobije željena ravnina. Da je bila samo ravno izvijana gore moglo bi bez skidanja podnog lima. Medutim ovdje je bilo uvrnutih profila koje je trebalo dotjerati.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,447
@smilan ti to ovako:
- nemoguće rješavamo odmah, a za čuda nam treba brener, brusilica i švas aparat...
Grijanje i ispravljanje je bila prava opcija, ali sam odustao nakom sto sam odradio na gornjoj dva poprečna nosača koji nose ploču za cilindar. Treba velika kolicina toplote, velika je površina koju bi trebalo tretirati a u ovom vrelom vremenu nije izvodljivo. Popunjavanje varenjem narezatih profila je sporije ali nije komplikovano.

Najnoviji postovi

Na vrh