• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,221
Pa mogli su bar podšpičiti... Ovak se je samo naslonil :ROFLMAO:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,511
20260725_103944.jpg
Reduktor pumpe vitla lkt, otisao ležaj ali sve kugle ostale u prstenu. Kad sam radtavio ostale ovako, da nijedna nije izašla, da je ispala zubci bi bili nabruseni na novi modul.. 20260725_103824.jpg
Ovaj lezaj i njegov par imaju lufta 3-4 mm.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,511
Neka sitna bočna ostegenja zuba ali to je kao i ništ, iprljavstina pa to mozda tako na slici djeluje ali ništa strašno. Jedino je poprilično ostao zdrav lezaj malog zubcanika do hidromotora tako da ozubljenje ostalo uredno. Ušla je voda i onda su lezaji korozirali i tako islo dok nije počelo da se čuje kad su poceli zubcanici da se čuju da melju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,221
Bome, danas sam za malo izbjegle katastrofu…postavil sam bolcne dijagonalno na kiperici.
Sreća kaj imam običaj još jemput pogledati :rolleyes:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,016
Ok, samo se je...
Nisam ni mislil da je neko štrika gore del pa da mu suseda kantu zmekne ispod nogu :ROFLMAO:

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
880
Danas na vrijeme ugašen mali požar na mulcheru, nastao od akumulirane biomase na reduktoru (tamo je nastalo zapaljenje) srećom radio sam blizu kuće i kada se počelo dimiti - puni gas do kuće i doma polio vodom iz šlaufa (dimna zavjesa se vukla kroz selo zamnom). Zapalile su se fine, suhe pahulje sa cvijeta (nešto poput maslačka) koje inače slobodno lete zrakom dok se malčira. Temperatura kućišta reduktora bila je dovoljna da dođe do zapaljenja. Vjerovatno je kumovalo i to da se reduktor našao pod debljim slojem tih pahulja, pa se nije mogao normalno hladiti. Čini se da nema veće štete, osim osmuđene boje. Danas prije posla ispuhao sam reduktor izvana, jer sam želio osigurati da odzračnik na reduktoru ima normalnu funkciju. Požar se dogodio doslovno na kraju zadnjeg prohoda u parceli.........

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,511
20250612_190831.jpg

20250612_191655.jpg
Danas na vrijeme ugašen mali požar na mulcheru, nastao od akumulirane biomase na reduktoru (tamo je nastalo zapaljenje) srećom radio sam blizu kuće i kada se počelo dimiti - puni gas do kuće i doma polio vodom iz šlaufa (dimna zavjesa se vukla kroz selo zamnom). Zapalile su se fine, suhe pahulje sa cvijeta (nešto poput maslačka) koje inače slobodno lete zrakom dok se malčira. Temperatura kućišta reduktora bila je dovoljna da dođe do zapaljenja. Vjerovatno je kumovalo i to da se reduktor našao pod debljim slojem tih pahulja, pa se nije mogao normalno hladiti. Čini se da nema veće štete, osim osmuđene boje. Danas prije posla ispuhao sam reduktor izvana, jer sam želio osigurati da odzračnik na reduktoru ima normalnu funkciju. Požar se dogodio doslovno na kraju zadnjeg prohoda u parceli.........
Jedan od mogućih uzroka, suha duga trava ako se namota oko osovine. Ako si mogao upratiti da ti se namota trava onda bi bilo nešto ovako.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
880
Budem detaljno pregledao sve dok se ohladi, ali čini mi se da nije bilo do namotane trave. Inače trava se hoće namotati na kardan jer nema zaštitu (rijetko, ali događa se) i to odmah - kada primjetim - stajem i režem skalpelom.

Najnoviji postovi

Na vrh