@Axial malo pretjeruješ u izjavama o lošim karakteristikama SIP-a...
@Matija_E30 nisam sad tu da te tješim, niti da tvoje probleme riješim, dopusti mi samo par riječi, osvrt i prijedlog.
Nikome se berač kukuruza nije pokvario usred zime, prihvati da se kvarovi događaju i drugima, a ne samo tebi.
Postupio si malo "jako". Nabavljaš zamjenu za puknutu osovinu i još naručio rezervnu. OK, ali što ako ne bude ta ista osovina više nikada puknula? Ne znaš uzrok što ju je trenutno preopteretilo, jer ne može nitko baš sve znati. Ja prvi, da se razumijemo.
Predlažem ti jedan "mekaniji" pristup, imaj dogovor s dobrim kovinotokarom, koji ima i nekakav dobar i brzi pristup lageru materijala, za eventualnu hitnu izradu, nekakve, tko zna kakve druge osovine i slično. Ako je pravi prijatelj i / ili poslovni partner, ne bude te nikada ostavio na cjedilu. Mene moji nisu, nikada.
Ove neke rasprave, kao krivo je napravljen utor za seger i tandara mandara, to su neosnovane bedastoče.
SIP je puno bolji od sličnih berača, a da se stroj radom kroz godine zamori i pokvari, Bože moj to je normalno. I ne, nitko ne može sve, ama baš sve zastoje predvidjeti. Predlažem ti, planiraj si dnevni učinak na 80% mogućnosti stroja, ako postigneš 100%, puna šaka brade. Ako bude kvar i zastoj, pa učinak 70%, sjedni na kraju dana i zapjevaj. Ti si jedan od rijetkih mladih u HR koji se dokazao radom, hebeš norme i sekiraciju radi zastoja.
Ljudi idu na godišnji, budala se zabije u njih i nema njih.
Krenuo si pobrati parcelu kukuruza i pukla osovina, ne osovina nije iz "repe", materijal je primjeren, ali stroj je prethodno bio nebrojeno puta preopterečen. Ako sutra ne bude novog dana, badava tebi još dvije iste rezervne osovine, (a meni novo metalno koljeno) nema jutra, nema sutra.
Drag si mladi dečko, svi smo se mi kroz život nasekirali i popravljali, tebi to odlično ide - rješavanje tehničkih problema mislim, zato samo uživaj.