Kako citam po internetu da su dosta dobri strojevi...
JD si ne rusi ugled, vec je napravio "istocnu" verziju svog traktora koja je pristupacna sirokim masama, Isto je napravio i CASE, samo je manje vike i galame oko toga. Cak i claas ima kombajn koji je manji od mog zmaja, koji je pravljen za istocna trzista, a to nitko ni ne spominje...
Dajte se uozbiljite. Sjedio sam u njemu (nisu mi dali da ga kresnem) i kako sam mogao vidjeti da se bas radi o jeftijijoj verziji "originala" i to meni nista ne smeta. kabinu zatvaras, usi se cepe, dobro dihta, klima uredjaj u serijskoj opremi, od elektronike samo prednja vuca na prekidac i eventualno powershift na najboljoj izvedbi mjenjaca.
Osnovni mjenjac je 9+3 s time da su sve brzine sinhronizirane, kao i "rangovi" brzina i ima mehanicki reverzer u vidu de je prijelaz iz drugog stupnja i rikverca sinhroniziran.
Petre, sto se prednjih guma tice, to su "americke" gume za rad po prasini, ripne nisu pod 90°kao kod nas, vec je taj kut veci, posto nema glata, a u suhom imaju bolji grip, posto ima vise, bolje postavljenih ripni za suhe uvjete. Kod nas se isporucuju s normalnim gumama na kakve smo navikli.
Ako se na nasem gospodarstvu ikada bude kupovao jaci traktor, to ce svakako biti JD iz ove serije.